Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wąż ogrodowy rozciągliwy

Recommended Posts

Mam do Was pytanie: co sądzicie o rozciągliwych wężach ogrodowych. Podobno nie plączą się, nie zaginają, są lekkie i wytrzymałe (podobno).

Oglądałam w Leroy taki wąż Ferro:

http://img.bazarek.pl/528846/20152/5972698/18761956825385d6930913a.jpg

W sieci są one w dużo lepszych cenach, ale natknęłam się też na all na węże x-hose i są jeszcze tańsze, ale nie wiem, czy to nie jakaś chińska tandeta.

Czy ktoś użytkuje podobny wąż? Warto coś takiego kupić? Za każdym razem szlag mnie trafia jak podlewam moje roślinki i wciąż muszę przerywać, by rozprostować zagięty wąż. Poza tym potrzebuję długiego węża (przynajmniej 20 m), a tej zwykły takiej długości jest ciężki, plącze się i ogólnie bardzo uprzykrza mi te miłe chwile, które chcę poświęcić moim roślinom.

Czy ktoś użytkuje podobny wąż? Warto coś takiego kupić? Za każdym razem szlag mnie trafia jak podlewam moje roślinki i wciąż muszę przerywać, by rozprostować zagięty wąż. Poza tym potrzebuję długiego węża (przynajmniej 20 m), a tej zwykły takiej długości jest ciężki, plącze się i ogólnie bardzo uprzykrza mi te miłe chwile, które chcę poświęcić moim roślinom.

Kupiłam na allegro taki wąż (najdłuższy) za 109 zł. Podlewałam nim kilka razy i mogę powiedzieć, że to jest rewelacja! Koniec z problemami o których piszesz, czyli prostowanie węża, ciężar, koszmarne zwijanie. Ja jestem BARDZO zadowolona :)

Przedtem ociągałam się z podlewaniem, teraz nie mam tego problemu, podlewanie to naprawdę przyjemność.

asizo, mam ten wąż co rozciąga się do 30 metrów (ale nie mierzyłam :) ), nic mi się nie łączy, to całość :)

Jak już kupisz, to mam tylko jedną radę, jak juz skończysz podlewać, to zakręć kurek wody i dalej podlewaj aż ciśnienie w wężu zejdzie. Za pierwszym razem odpięłam wąż od kranu od razu i miałam niezły prysznic :D

• 2 months później...
  • 9 months później...
Kupiłam internetowo taki wąż, podlewałam trzy razy i rzeczywiście łatwiej niz zwykłym. Był tani, okolo 50 zł i rozciągał się do 15 m. NIestety, przy trzecim użyciu pękł u nasady pistoletu - miałam prysznic. Właśnie sklep uwzględnił moja reklamacje i pieniądze bedą do zwrotu. Rozglądam sie za następnym bo jest wygodny w uzyciu. W moim ogródku dość trudno podlewać bo idąc z wężem na koniec ogródka zahaczam o rośliny po drodze i musze bardzo uwazac. Dlatego tym rozciagliwym jest duzo łatwiej, mam go w ręku .

• 4 weeks później...
Nie sadziłe, że tak trudno o dobry wąż ogrodopwy, mam ogód od niedawna, dlatego w takim razie oczekuję małej porady w kwestii tegoi, czy mam zakup[ić wąż ogrodowy Gardena comfort flex [proszę nie reklamować sklepów!] nie chcę byle czego nawet za niska cenę, bo jak mam go użyć kilka razy to szkoda pieniędzy. Czy taki wąż daje radę w ogródku? Edytowane przez Elfir

• 10 months później...
  • 5 weeks później...
Wątek stary ale warto dodać 2 słowa. Ja mam tego Ferro co jest fotka powyżej. 2x ten najdłuższy od jakiś 2 lat u mnie służy na działce. Działa bez zarzutu. Oczywiście po użyciu wylewam wodę i wieszam go w pom. gosp. aby nie leżał na słońcu całymi dniami. Działa do dziś.

• 4 weeks później...

Ja mam trochę inne pytanie, ale w temacie węża ogrodowego - chodzi mi konkretnie o taki bęben naścienny, w który chowa się wąż, montowany do elewacji.

Póki co znalazłam taki gardeny - ktoś ma, używa? Sprawdza się to?

teraz jest też niby nowość gardeny -bęben z akumulatorem - zwijanie i rozwijanie węża za pomocą przycisku - czy ktoś może użytkuje coś takiego? Warto wydać na to kasę?