piotrbiber 16.06.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Witam serdecznie.Niedługo zaczynam budowę domu, czekam na pozwolenie. W związku z tym proszę Was o radę. Jak wygląda budowa fundamentów, czyli kto co robi konkretnie? Czy ja jako inwestor będę musiał cokolwiek robić, oprócz zamówienia betonu i zbrojenia? W którym momencie wchodzi geodeta, żeby wyznaczyć mury budynku? Czy trzeba zdejmować tzw. warstwe humusu? Przepraszam za infantylnośc mojego pytania, ale dopiero się wdrażam i poszukuję informacji. Podeślijcie może jakieś linki itd. Z góry serdecznie dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.06.2014 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 (edytowane) 1. umawiasz się z ekipą kiedy moze wejść na budowę i co masz załatwić. Załatwiasz kierbuda. Zgłaszasz początek budowy do Nadzoru Budowlanego2. zdzierasz humus i zamawiasz towar3. wzywasz geodetę aby wytyczył 4. ekipa buduje fundament (ewentualnie można zamówić koaprkę do kopania fundamentu) Potem kierbud podaje ci etapy. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.06.2014 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 do poczytania kolejności prac:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?191283-KOLEJNO%C5%9A%C4%86-PRAC-mi%C4%99dzy-MPZP-a-SSO&highlight=mi%C4%99dzyhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?67345-KOLEJNO%C5%9A%C4%86-PRAC-WYKO%C5%83CZENIOWYCH-po-SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 16.06.2014 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 1. umawiasz się z ekipą kiedy moze wejść na budowę i co masz załatwić. Załatwiasz kierbuda. Zgłaszasz początek budowy do Nadzoru Budowlanego 2. zdzierasz humus i zamawiasz towar 3. wzywasz geodetę aby wytyczył 4. ekipa buduje fundament (ewentualnie można zamówić koaprkę do kopania fundamentu) Potem kierbud podaje ci etapy. należy dodać etap końcowy - najtrudniejszy dla Inwestora 5. płacisz ekipie za wykonany etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts