Sylw. 13.11.2014 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 (edytowane) SALON: To poproszę o wizualizację salonu z sofą zamiast narożnika, stołem, meblami jak w powyższych wizualizacjach i fotelem. Gdybym wywaliła z salonu tę szklaną witrynkę i półki nad telewizorem to salon by prezentował się lepiej, luźniej, swobodniej prawda? To już chyba lepsza szklana witrynka półkami do drzwi obok drzwi balkonowych.- czy jestem w błędzie? Który stół Ci się bardziej podoba : okrągły czy prostokątny? I marzy mi się parkiet, a u Ciebie na wizualce to są panele?Pierwotnie chciałam do schowka wrzucić pralkę- zrobiłabym to gdybym miała miejsce na szafę. A tak będzie rupieciarnia.ŁAZIENKA: Nie mam pomysłu na miejsce na brudownik, dlatego wyeksmitowałam go do schowka.Generalnie dałaś mi sporo do myślenia, za co bardzo Ci dziękuję. Edytowane 13 Listopada 2014 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 15.11.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Zachęcam, żebys sama pobawiła się w meblowanie salonu. Jest wątek z polecanymi programami do projektowania wnetrz, możesz spróbować z aplikacjami udostępnionych przez producentów mebli np. http://www.meble.vox.pl/projekty-voxbox (online) lub http://www.forte.com.pl/content/projektuj-z-forte (do pobrania i zainstalowania na dysku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 26.11.2014 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 Użytkownicy kabiny prysznicowej z brodzikiem półokrągłym 80 cm na 80cm proszeni o zabranie głosu. Chodzi mi o wygodę korzystania z takiej kabiny. Proszę o rady, porady, rady, wszelkie sugestie. Z góry dziękuję i pozdrawiamS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 28.11.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 Czy naprawdę nikt z forumowiczów nie miał przyjemności lub nieprzyjemności korzystać z takiej kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 28.11.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 (edytowane) No to ja zabiorę głos.Jeśli masz tylko możliwość /miejsce w łazience zakładaj coś większego.Półokrągłe nie są złe ale te 80 to raczej dla szczuplejszych osób , w środku nie za wiele miejsca, wejście dość wąskie, swobodnych ruchów rękami podczas mycia nie można wykonywać, a o wspólnym prysznicu trzeba zapomnieć. Ale z drugiej strony do wszystkiego idzie się przyzwyczaić, w moim przypadku mam taką w jednej z dwóch łazienek, tej małęj na parterze, która teraz jest użytkowana i jakoś dajemy radę. Duża łązienka na piętrze będzie wykonczona za jakiś czas i tam wstawię dla wygody kabinę 100x100. Mała kabina na parterze będzie użytkowana tylko awaryjnie, gdy komuś będzie się śpieszyć albo zjedzie dużo gości. PS: moja rada, przejdź się do sklepu i wejdź do takiej kabiny, może ludzie będą dziwnie patrzeć, ale przynajmniej doświadczysz jak to jest. Ja tak zrobiłem bo miałem obawy , wybór był bardziej świadomy. Edytowane 28 Listopada 2014 przez danielw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.11.2014 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 (edytowane) Miałam ćwierć koła 70x70 cm i nawet brałam prysznic z mężem razem Oczywiście nie byłowygodnie, ale nam to wówczas nie przeszkadzało... Ja nie jestem specjalnie chuda. Edytowane 29 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 29.11.2014 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Danielw i Elfir dziękuję za odpowiedź. Mam tylko jedną łazienkę, wiem, że człowiek może się przyzwyczaić do wszystkiego....Może inni użytkownicy kabin 80 na 80 podzielą się swoimi łazienkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 29.11.2014 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Uparłam się na wannę i kabinę w łazience. Postawienie kabiny 90 na 90 wiążę się jej kłopotliwym myciem przy pionie. Kabina 80 na 80 jest dla mnie za ciasna. Czy jest jakieś inna wersja kabiny? Nie pytam o aranżację łazienki, tylko o typ kabiny by była jak najmniej kolizyjna i nie miałabym kłopotu z jej eksploatacją, użytkowaniem, myciem. W załączeniu obrazek podglądowy, wymiary bez gładzi, kafli. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 29.11.2014 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 Odpływ w podłodze i drzwi szklane, które idzie składać do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 29.11.2014 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 (edytowane) Aiki nie potrafię sobie tego wyobrazić czy chodzi o tzw. odpływ liniowy? Jeśli trafię na partacza to takim systemem pewnie zaleję sąsiada z dołu...I czy w takim odpływie można zamontować sitko aby nie zapchać rur kanalizacyjnych włosami? Edytowane 29 Listopada 2014 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2014 odpływ liniowy ma zabezpieczenie przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxikos 30.11.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Taki pomysł.Mozna dać grzejnik nad wanna, a w jego miejscu wstawić kabinę prostokątna np. 80x100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 30.11.2014 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Foxikos pomysł dobry, ale grzejnik jest nie do ruszenia. Nie chodzi mi o aranżację łazienki ( przesunięcie grzejnika w inne miejsce to już aranżacja). W internecie na Domosfera.pl znalazłam coś takiego jak na załączonym zdjęciu.Tu są drzwi przesuwne, ale u mnie byłoby wejściowa wnęka jakieś 90 cm czyli wchodziłoby się bokiem (gdyż po rozsunięciu jednego skrzydła-zostałoby 45 cm) raczej to mało wygodna prawda? I postawienie ścianki przy wc do tej wnęki prysznicowej czy to by wiązało się w niewygodnym korzystaniem z wc? Elfir na odpływach liniowych i kabinach się nie znam, czy to ma zabezpieczenie przed zapchaniem się włosami czy przed zalaniem sąsiada czy jedno i drugie? I to ma być w bloku nie w domku jednorodzinnym dlatego tak wnikam czy to realne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxikos 30.11.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Sylw.Dokładnie mam tak jak pokazałas, tylko tyle ze drzwi otwierane maja ok60 cm.Przestrzeń pod WC musi mieć przynajmniej 70 cm, aby komfortowo korzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 30.11.2014 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 A jeszcze miałam taki pomysł jak na rysunku. Ale nie wiem czy to jest realne. Obawiam się, że pozostanie mi kabina i jej mozolne mycie. A jak postawię kabinę i chciałabym za np 6 lat kupić inną to wiąże się to z kuciem kafli ze ścian? I drzwi do kabiny czy lepiej szklane czy plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 30.11.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ja nie za bardzo rozumiem o co chodzi z tą kabiną 80x80,przecież masz miejsce na większą.Możesz dać normalną 90x90 i wysunąć ją o komin (36cm) tym samym zyskujesz sporo miejsca w środku i możesz zrobić półeczki. http://static.pokazywarka.pl/i/5350632/948171/uytiuioo9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 30.11.2014 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2014 Ja nie mogę ruszyć grzejnika na inną ścianę. Grzejnik musi być tam gdzie jest , zatem przesunięcie kabiny w kierunku umywalki nie wchodzi w rachubę. Na grzejnik nie ma rady, a w łazience nie wyobrażam sobie by go nie było. Grzejnik ma być szeroki na 40 cm. Kilka słów wyjaśnienia mojej łazienkowej logiki ( może błędnej):Kinka Twoje rozwiązanie wymaga odpływu liniowego prawda? Wymiary na rysunku są bez tynku, kafli.Ja liczę tak ( NIE WIEM CZY DOBRZE, nie znam się, dlatego tu zamęczam na forum) :długość ściany to 266 cm, ale pomniejszam o 2 cm -bo kafle czyli 264cm264cm- 71cm (szerokość wanny z kaflami) - 10 cm odstępu od umywalki a wanną - 50 cm (szerokość umywalki) - 90 cm kabina= 43 cm na odstęp między umywalką a kabiną. Odstęp na grzejnik montowany metr od podłogi a pod nim haczyki na ręczniki.Twoja propozycja to:264cm- 71cm- 10cm-50 cm -90- 36 cm (pion)= 7 cm odstępu między kabiną a umywalką. Grzejnika nie wyrzucę, ręczniki gdzieś muszę wieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.01.2015 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Mam - moim zdaniem-kłopotliwy w aranżacji przedpokój. Nie mam pomysłu na jego aranżację . Chciałabym aby - w miarę możliwości- znalazło się w nim siedzisko, które jest jednocześnie szafką na buty,szafa- gdzieś trzeba trzymać odkurzacz i deskę do prasowania oraz kurtki. Nie chciałabym wieszaka na kurtki gości na widoku . No i lustro wypadałoby mieć w przedpokoju.Ale nie wiem czy nie wymagam za wiele. Nie mam pomysłu, będę wdzięczna za pomoc. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 11.01.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 No rzeczywiście nie jest ten korytarz prosty;) Prawą część zabudowałabym szafą, właściwie drzwiami - kurtki/buty/deska, itd - niech będzie głębsza niż 60cm - właściwie zlicowałabym prawie z naświetlem. I dobrała kolor pod ściany - szafa znika:)Na wprost na ściance 70 - niskie, fajne siedzisko + lustro (to główny punkt korytarza - możesz szaleć z kolorem, fakturą)Na ścianie z drzwiami 95 lub 162 (zależnie od tego, do czego prowadzą kolejne drzwi, albo jaką część korytarza widać z salonu - dałabym kilka wieszaków/haczyków nie rzucających się w oczy (można poszukać rzeźby ściennej - z drewna, metalu, która ma sprytnie ukryte haczyki/kuleczki do odwieszania kurtek) - w okresie letnim jest ozdobą ściany:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 11.01.2015 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Dziękuję za odpowiedź. Na ścianie 162 jest domofon. Myślałam o siedzisku na ścianie 70 a nad nim lustro- tylko boję się, że lustro nie będzie w dobrej kondycji jak korzystający z siedziska będą się opierać plecami o lustro, a niektóre osób płci pięknej będą stykać się głowami o lustro, a na głowach mają "upinacze" do włosów.Nie chcę eksponować wieszaków i ich zawartości (gdyż to wąski przedpokój 125 cm), a te wiszące rzeczy będą zaraz po wejściu do mieszkania rzucały się w oczy. Ewentualnie te ukryte wieszaki dałabym na tej ścianie 55 cm. Co Ty na to? Czy Twoja wizja jest zgodna z tym co ja narysowałam poniżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts