Sylw. 14.01.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 (edytowane) Jaka jest głębokość wnęki po lewej stronie drzwi wejściowych? 8cm i 10 cm czyli moim zdaniem nic się z tym nie zrobi, tzn. nie wykorzysta się tego do niczego. Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.03.2015 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Przyszedł czas na schowek, który jest malutki, idealny dla krasnali.Stanowi część przedpokoju. Nie mogę nic ze ścianami schowka zrobić, powiększenie, przestawienie jego ścian nie wchodzi w rachubę. Planuję w nim drążek, półki i jakieś miejsce na ostawienie deski do prasowania, drabiny, suszaka na pranie. Czy takie zagospodarowanie jak na rysunku będzie funkcjonalne? Te miejsce na moim rysunku między drążkiem a półkami to jest wolna przestrzeń właśnie na deskę, suszak, drabinę. Może z Forumowicze podpowiedzą co nieco... Edytowane 10 Marca 2015 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana289 10.03.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Szkoda tego narożnika na pozostawienie go pustym - deska i drabina to płaskie rzeczy. Dałabym z jednej strony półki po całości, ale odsunięte od ściany o 15cm (w szczelinę wsuniesz i deskę i drabinę i miotłę nawet). Na drugiej ściance drąg na wiszące rzeczy (albo dwa drągi). Bardzo pojemny schowek:) Na rysunku zmień proporcje - standardowo drąg zajmuje więcej głębokości niż półki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 10.03.2015 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Dziękuję za odpowiedź. Rysuję zawsze bez proporcji- jaki talent taki rysunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 14.03.2015 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Tym razem zastanawiam się nad ustawieniem łóżka o wymiarach 140 na 200 w sypialni. Przedstawiam dwie opcje, każda ma wady i zalety, wypiszę te, które widzę. Wersja nr 1 zalety: - bezkolizyjne wejście do sypialni - bez zawadzania o łóżko, wady: - kłopotliwe oglądanie tv stojącego na biurku z łóżka, - światło padające z okna wschodniego może "dawać po oczach", Wersja 2 Zalety: - w takim ustawieniu myślę,że światło nie powinno "dawać po oczach", - wygodniejsze oglądanie tv, - mogę postawić stoliczek nocny (lepszy rydz niż nic). Wady: - kolizyjne wejście do sypialni, z zawadzaniem o łóżko. Jeżeli Forumowicze dostrzegają inne wady lub zalety lub uważają, że moje wady to nie wady lub zalety to nie zalety będę wdzięczna za korektę i za wybór wersji z ustawieniem łóżka. Pierwotnie intuicja mi podpowiedziała wersję nr 1, a że kobieta zmienną jest to teraz nachodzą mnie wątpliwości. Wykorzystałam wizualizacje Alicyi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.03.2015 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Nikt nie doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 31.05.2015 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2015 Zastanawiam się czy jest sens -biorąc pod uwagę wymiary schowka- w schowku umieszczać pralkę ładowaną od frontu? I jaka pralka jeśli chodzi o ładowność wsadu- dla 1 osoby i 2 osób? Czy są różnice w użytkowaniu pod względem ładowności- pralki dla jednej osoby a 2 osób? Tzn. chodzi mi o to czy pralka dla jednej osoby jest za "ciasna" dla prania gdy mieszkają 2 osoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 05.09.2015 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Poszukuję stelażu podtynkowego do wc szerokość ramy 50cm, odpływ ścieków boczny, bardzo wąski (im węższy tym lepszy) zbiornik na wodę,mam mało miejsca na schowanie go, dobrej cenionej firmy. Geberit Duofix slim niestety ma ramę od 66 cm : ( :bash:Większość stelaży ma odpływ pionowy.Jest Koło slim, ale czy tylko mi to pozostaje? Muszę dzisiaj się zdecydować co zakupić.Będę wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 05.09.2015 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2015 Ciężko będzie coś znaleźć bo zazwyczaj te cieńsze stelaże są szersze jak np roca duplo ma 58cm a tece 65cm zostaje jedynie koło lub coś mniej popularnego ale nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.09.2015 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2015 Co najpierw: położyć płytki na podłodze w przedpokoju a potem finishparkiet w pokojach czy na odwrót? Ma to jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.10.2015 04:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Jakie płytki podłogowe jasnoszare do przedpokoju o szerokości 120 cm polecacie? Firma, model, wzór, format. Wybrałam taki kolor po w salonie ma być dębowy parkiet, do którego drewnopodobna podłoga nie bardzo by w przedpokoju pasowała. No i nie zamierzam non stop zasuwać z mopem po przedpokoju.Będę wdzięczna za rady, wskazówki, sugestie.Wg mnie format 60 na 60 nie pasuje bo fuga byłaby długą linią w połowie przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 27.10.2015 04:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Zdecydowałam się na szare płytki w przedpokoju, jaki kolor ścian do nich wybrać? Przedpokój wąski ok 120 cm szeroki, a ściana która jest na przeciwko drzwi chciałabym aby była ciemniejsza od tych bocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.11.2017 19:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2017 (edytowane) A ja nadal grzebię się z aranżacją własnych kątów, pod tym względem mam mega ślimacze tempo. Oj, obraziłam ślimaka, ślimakowi to ja mogę co najwyżej... czułki czyścić. A teraz do rzeczy. Mam kłopot z salonem. Już nie jest on na papierze, tylko namacalnie znam jego wady i zalety.Nie można nic zrobić ze ścianami.Wcześniejsze moje pomysły nie sprawdziły się, ale za pomoc poprzednią i kolejną serdecznie dziękuję. Okna do podłogi, wysokość pomieszczenia 2,7m, różowa linia to kaloryfer 60 cm długi. Salon pomalowany na biało i tak ma zostać. Przy ścianie z krzyżykiem jest gniazdo telewizyjne.Szerokość to 310 cm. Planuję w tym pokoju szafę, łóżko z funkcją spania, stół, stolik kawowy, no o fotelu mogę zapomnieć.... Telewizor stojący a nie wiszący.Szafa z drzwiami otwieranymi klasycznie, a nie przesuwnymi.Na razie nie ma drzwi, ani ościeżnic. I jak mam to rozplanować? Na jakiej wysokości powinien stać telewizor i ile powinien mieć cali przy takim salonie? No salon to przesada, ale niech mu tam będzie.I nie wiem jaki kolor mebli, na podłodze dębowy parkiet. Rysunek bez zachowania proporcji, gdzie : 1- szafa 62 cm głęboka 2- stół z krzesłami 3- stoliczek kawowy 4- spanie 5- dolna szafka na telewizor 6- słupek, który od strony wejścia ma regał na książki celem optycznego poszerzenia pokoju, a od strony spania w połowie szklaną witrynkę. Niby na kartce wszystko ładnie, ale jak zaczęłam to rozkładać na podłodze to.... miałam ochotę wyskoczyć przez balkon.Oczywiście nie mam mebli, bo zanim je kupię muszę wiedzieć co i jak ma być w salonie. Na razie wiem, że nic nie wiem. No i jaka lampa? Jest tylko jedna, nad stołem nie będzie żadnej. Planowałam rogówkę, ale .... chyba będzie zawalidrogą. Planowałam taki układ mebli, jak na rysunku, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Edytowane 20 Listopada 2017 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 22.11.2017 03:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2017 Nikt nie doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.09.2018 03:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 To ja nadal uparcie: może Forumowicz się zlituje. Czy w dolnym prawym rogu nie mam szans by postawić fotel? jakie wymiary (na szerokość) powinna mieć kanapa? Jak zaaranżować ścianę tv by było to estetyczne a zarazem nie kuć ściany? Jest to realne? Ten tv jest na wejściu.....Może ktoś doradzi, chyba nigdy nie urządzę tego nieszczęsnego salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2018 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 rozpisz sobie: długość pokoju 635 cm. szafa 62 cm od szafy do krawędzi stołu min. 1 m na odsunięcia krzesła sam stół 80-90 cm 1 m na odsunięcie krzesła. Zostaje ci 3,82 na kanapę. Przeciętna trzyosobowa kanapa ma 2 m +/- 30 cm. To wystarczy do spania. Wynika z tego, że fotel wejdzie, bo zostanie ok. 1,5 m Natomiast nie wiem czy jest sens robienia takiej długiej zabudowy na TV? Może bardziej w tym kierunku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.09.2018 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Dziękuję Elfir. Fotel chciałabym aby był w okolicach tego rogu gdzie na fotografii jest lampa stojąca- bowiem w innej konfiguracji nie otworzę drzwi. Sen z powiek spędzają mi dwie kwestie:- wymiar wejścia do salonu to z 88 cm - nie wejdzie fotel, bo albo zaraz ściana albo szafa,- telewizor- kable będą na widoku- obawiam się, że czeka mnie rycie ściany ( która jest pomalowana, listwy podłogowe i podłoga położona) Z tego elementu oznaczonym nr 6 (gdzie rysunek salonu)rezygnuję, a taka długa zabudowa aby ukryć gniazda do prądu i tv.W owych szafkach właśnie. Ale nie wiem czy to dobry pomysł, ja generalnie cierpię bardzo z powodu tego, ze nie mam pomysłu na ścianę telewizyjną.Rycie w ścianie mnie przeraża, boję się że nie mam innego wyjścia.Co to jest te faliste na ścianie za telewizorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.09.2018 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 panele trójwymiarowe. Ale na zdjęciu przewody TV są poprowadzone do szafki przez otwór w blacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 17.09.2018 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Czyli jak sie wchodzi do mnie do salonu to tak poprowadzone kable będą tak czy siak widoczne, będą szpecić. A te panele trójwymiarowe to pewnie kurzołapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) dla mnie byłyby kurzołapami. Telewizor możesz otoczyć płytkimi szafkami (np. na płyty i książki). coś jak tu: albo zrobić zabudowę z płyty meblowej na ukrycie przewodów. coś jak tu: teraz widzę, że źle policzyłam wyżej, zapomniałam o jednym metrze. Czyli fotel nie wejdzie. Ale gdyby użyć lekkiego, mógłby stać w świetle okna i być najwyżej odstawiany: O poradę pytałaś już w Czas na Wnętrze dużo kombinować się nie da. Można zamienić stół na okragły Inny pomysł na płytkie szafki łączone z szafką RTV: Edytowane 18 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts