Elfir 18.09.2018 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 i jeszcze inna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 18.09.2018 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 (edytowane) Gnębię temat, gdzie się da , bo jestem bezradna, nie mam pomysłu, bo......jedni twierdzą, że fotel wejdzie a inni, że nie.A ja jestem cała ogłupiała Zrobiłam symulację z kartonów i wydaje mi się (ale mogę się mylić) że fotel jednak wejdzie, to w końcu ile bym musiała przeznaczyć miejsca na fotel? Baaaardzo mi na nim zależy......Ciężko dostać sensowną kanapę na 210 cm szeroką. Wydaje mi się, że z okrągłym stołem nie zyskam na przestrzeni.Z aranżacji przez Ciebie podanych to najbardziej mi odpowiada ta z zabudową szarą. A jaka musi być głębokość takiej zabudowy ? Pozostałe są "przemeblowane"- za dużo mebli. Edytowane 18 Września 2018 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 głębokość zabudowy z płyty taka by weszły tam przewody. Pewnie nawet nie 10 cm i to tylko nad szafką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 18.09.2018 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Dziękuję za pomoc, a fotel definitywnie wylatuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.09.2018 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 na moim rzucie jest wrysowany. http://restaurierung.info/wp-content/uploads/2018/04/long-narrow-living-room-designs-ideas-for-decorating-a-family.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 19.09.2018 02:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 na moim rzucie jest wrysowany. http://restaurierung.info/wp-content/uploads/2018/04/long-narrow-living-room-designs-ideas-for-decorating-a-family.jpg Ja myślałam o czymś takim jak na moim schemacie. Mój fotel to czarny prostokąt, ustawiony po skosie. Z tym, że stół może mieć wymiary 131 na 86 (rozkładany od święta w stronę ściany tv) , taki mi wystarczy. Ale taki fotel jak na Twoim zdjęciu i w tym miejscu odpada....(przepraszam, ale mi się nie podoba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2018 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 (edytowane) nie masz co przepraszać, po prostu było to zdjęcie, które znalazłam w sieci prezentujące ideę fotela w świetle okna.Masz rzut w skali wrysowany przeze mnie. Jeśli wstawisz stół prostokątny, to przy założeniu 1 m na odsuwanie krzeseł, zostaje 60 cm między kanapą a ścianą z oknem, przy założeniu, że kanapa będzie miała 230 cm. Okrągły stół pozwala nieco przybliżyć kanapę ku szafie i daje więcej miejsca na odsuwanie krzeseł. Dlatego taki wrysowałam. Nie bardzo rozumiem, dlaczego robisz z tego taki ogromny problem? Masz 3 meble, które musisz tam zmieścić: szafę, stół i kanapę. Fotel i rodzaj szafki TV przecież możesz dobrać, kiedy już wstawisz meble podstawowe. Wówczas zobaczysz, co ci się zmieści. Edytowane 19 Września 2018 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 19.09.2018 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Wymyśliłam sobie, kanapę na 210 cm , stół na 4 osoby i że zyskam cm na tym. Łatwej by mi było z góry wiedzieć co mam kupić i w jakich wymiarach. Bo dajmy na to, że kupię kanapę, stół, a potem się okaże że mogłam kupić mniejsze to by wszedł fotel.....Wole taka opcję: kupuję to , to to i wszystko mi się mieści bez problemu.Z kanapa która by mi odpowiadała jest problem (są za szerokie), a ona jest punktem wyjścia do ściany telewizyjnej-bez niej nic ze ściana tc nie zrobię. Elfir jaką srednicę stołu dla mnie przewidziałaś? No i jak dam stół po okno to nie mam gdzie dać fotela.... Chyba skoczę z mostu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2018 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 średnica 120 cm. Rozkładany do owalnego. Wiesz., ze punktem wyjścia jest kanapa - znajdź kanapę. A potem myśl dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 19.09.2018 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 No dobrze, a jeśli nie kanapa to da radę z narożnikiem ( ale bez fotela)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.09.2018 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Najpierw znajdź kanapę - czy narożnik czy zwykła - nie ma znaczenia. Najpierw znajdź a potem umieść na planie w skali (wrysuj sobie na papierze milimetrowym) i wówczas sprawdzaj co się zmieści a co nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 20.09.2018 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2018 Będę szła w kierunku: stół prostokątny o szerokości 86 cm (zawsze to mniej miejsca niż stół okrągły), kanapa ( z nią trudniej) o szerokości 210 to może uda się z fotelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 21.09.2018 03:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Elfir dziękuję za pomoc. A są kwiaty doniczkowe poza kaktusami, sukulentami, które znoszą przeciąg i nie mają super wymagań życiowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.09.2018 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 zimowy przeciąg niewiele znosi bo jednak to rośliny tropikalne, gdzie temperatura poniżej 15 stopni jest zabójcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 21.09.2018 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Zastanawiam się jaka roślina takie warunki wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.09.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2018 Nie umiem odpowiedzieć na to pytanie. Może Soleirolia rozesłana, znosi niskie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 23.09.2018 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 Z internetu (zielony ogródek pl)"Soleirolia dobrze rośnie w półcieniu, mocne słoneczne światło powoduje przypalenie jej delikatnych listków. Dobrze rośnie w temperaturze pokojowej, choć woli nieco niższe temperatury. Lubi wilgotne podłoże oraz regularne nawożenie co dwa tygodnie. Trzeba ją często zraszać bo bardzo nie lubi suchego powietrza."Ale tam jest wystawa zachodnia zatem słońca nie brakuje czyli to nie dla niej.Chyba zostaje kaktus.....A ten nie pasuje do kompozycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.09.2018 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2018 u mnie jest jako zadarniacz w dużych doniczkach stojących od południa, a tym w donicy tarasowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 26.10.2018 03:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 (edytowane) Elfir, A jeszcze się tak zastanawiam czy u mnie taka opcja byłaby realna :fotel wylatuje a zamiast niego sofa na nóżkach taka mała (140 cm szeroka) wąska zgrabna ustawiona tyłem do okna (te czerwone) i kanapa dwusobowa lub sofa dwusoobowa, a stół prostokątny (ten różowy)? Myslałam też o szezlongu zamiast tej sofy pod oknem ale on wymiarowo mi się nie zmieści. Edytowane 26 Października 2018 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 26.10.2018 03:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2018 Mała zgrabna sofa to dla mnie coś taki styl nie przytłaczający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts