kasiabuilder 19.06.2014 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Mam prośbę, czy moglibyście mi poradzić jak postępować/na co zwracać uwagę przy poszukiwaniu firmy, u której zamówię meble kuchenne pod zabudowę?Czy mam mówić jakie mam maksimum na meble i od tego zaczynać, czy nie jest to najlepsza metoda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.06.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Najpierw niech oni wycenią, a potem zobaczysz czy cie stać na ich usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.06.2014 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 No chyba wychodzi mi na to, że na meble na miarę to będzie średnio mnie stać. Nie wiem czy będę mogła pozwolić sobie wywalić aż tyle kasy na kuchnię Czekam na 2 wyceny, więc się okaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.06.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 chcesz meble w lakierze czy fornirowane? Bo jak w lakierze to warto podpytać czy firma ma własną lakiernię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.06.2014 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 Myślałam o mdf-ie w lakierze. Na drewno nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataD22 24.02.2015 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Najpierw niech oni wycenią, a potem zobaczysz czy cie stać na ich usługi. Ja tak właśnie zrobiłam i było mnie stać, mam bardzo małą kuchnie, a chciałam mieć w niej mnóstwo miejsca na wszystkie moje gadżety kuchenne Od roku jestem szczęśliwą posiadaczką mebli z [moderowano] i nie mam zastrzeżeń Edytowane 24 Lutego 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 24.02.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 chcesz meble w lakierze czy fornirowane? Bo jak w lakierze to warto podpytać czy firma ma własną lakiernię. A co to zmienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hpr 25.02.2015 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Jeżeli nie masz za bardzo funduszy na meble wykonane na wymiar, to zajżyj do ik*i, ja, gdybym miała bardziej wymiarową kuchnię, to pewnie skorzystałabym z ich oferty, ale niestety zbyt duża ilość maskownic by wyszła. Jeżeli jesteś z południa PL, to odradzam Ci firmę EKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaD72 25.02.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 A ja napisze tak: Firma ważna ale ważniejsze są materiały z jakich zrobi ona meble kuchenne... lepiej jest dołożyć parę groszy i zamówić lepsze materiały niż za kilka lat znów kuchnie zamawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrashEw 04.03.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) "Ja tak właśnie zrobiłam i było mnie stać, mam bardzo małą kuchnie, a chciałam mieć w niej mnóstwo miejsca na wszystkie moje gadżety kuchenne Od roku jestem szczęśliwą posiadaczką mebli z [moderowano] i nie mam zastrzeżeń " Beat zgadzam się z Tobą ! Także polecam [moderowano -skąd wiesz, jaka to firma, skoro nie ma nazwy?!] Moim największym problemem za każdym razem przy zakupie mebli było to, że blaty się szybko niszczyły a zawiasy... szkoda gadać. Szukanie odpowiedniego wykonawcy zajęło mi trochę czasu ale w końcu się zdecydowałem ze względu na opinie "specjalistów w dziedzinie kuchni" i na to że miałem ich w mieście obok mojego, w Czechowicach-Dziedzicach. Jestem zadowolony z efektów, kuchnia wygląda na solidną. Edytowane 5 Marca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Isabela 04.03.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Dzień dobry. My z mężem odwiedziliśmy sporo salonów w Warszawie, przymierzaliśmy się m. in. do kuchni Hacker. Zgodzę się z KasiąD72, że bardzo ważne są materiały. Dla nas liczy się też uczciwe i rzetelne podejście do klienta. Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Isabela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kriszawada 08.03.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Najlepiej wybrać firmę, która wymianą mebli zajmie się kompleksowo. Czyli wykona projekt, pomoże dobrać odpowiednie materiały, wykona wszystko, zamontuje, i do tego wszystkiego pomoże przy ewentualnym remoncie kuchni lub w doborze agd, a nawet jego montażu. Z własnego doświadczenia powiem bowiem, że często podczas takich remontów objawia się wiele problemów, to ze zmontowaniem zlewozmywaka, to z przeniesieniem gniazdek, itd. [moderowano reklamę] Edytowane 9 Marca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 09.03.2015 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Jak brakuje funduszy to zawsze zostaje Ikea. Frontów lakietowanych się nie kupi ale jest okleina na wysoki połysk. Ostateczna wersja mojego aneksu to ze sprzętem juz ponad 16k. Wolę nie myśleć ile by studio kuchenne zaśpiewało Oczywicie kupują ikeę musimy iść na kompromisy ale jak rak $ to warto się zastanowić- chyba lepsza ikea niż jakieś szemrane , mega tanie studio z marnymi materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 09.03.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Pamiętam jak moja koleżanka poszła do salonu mebli kuchennych (było to 10 lat temu) i powiedziała, że mąż dał jej tylko 16k na kuchnię. Kuchnię wycenili jej dokładnie na tę kwotę . Pewnie gdzieś indziej wyszło by ją taniej. Myślę, że zaczynanie rozmowy od kwoty nie jest chyba najlepszym pomysłem. Warto dokładnie obejrzeć ekspozycję w takiej firmie, żeby sprawdzić staranność wykonania i rodzaj użytych materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 09.03.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 Podałem kwotę z planera Ikea + cena sprzętu Agd.Nie ma jednak co się oszukiwać,że solidne meble w studiu do tego jeszcze lakietowane fronty nie będą 2-3 droższe od mebli Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anyżek35 10.03.2015 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Z własnego doświadczenia podpowiem tylko, że niezbędna jest umowa, a pod umowę zatwierdzony projekt kuchni z wizualizacją. Ja tego nie dopilnowałam i niestety poniosłam przykre tego konsekwencje w postaci wielu usterek w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MartynaG.pl 10.03.2015 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 bardzo ważny wątek. Jednak w życiu codziennym kuchnia jest jednym z najwięcej ekspatowanych pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cirrus 10.03.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Ja ze swojej strony polecam odwiedzenie tak wielu firm z meblami na wymiar jak się da w mieście i okolicach, tak naprawdę zaczęłam się kręcić po nich rok temu - a teraz mam montowaną kuchnię przez studio w którym uważałam, że najlepiej zrozumieli o co mi chodzi, nie kręcili nosem, proponowali też własne rzeczy. Wiadomo, że często (ale nie zawsze, bywałam też w firmach do których wiedziałam, że nie wrócę, bo osoby tam pracujące były niemiłe/znudzone/mówiły że czegoś się nie da kiedy ja wiedziałam że się da itd) pierwsze wrażenie wypada pozytywnie, ale przy drugim, trzecim, czwartym spotkaniu bywało, że czułam zniecierpliwienie ze strony osoby z drugiej strony biurka, abo wręcz to ja musiałam przekonywać kogoś do tego, co chciałam mieć w kuchni:)Tak naprawdę po chodzeniu po różnych firmach skupiłam się na 4, powoli 3 odpadły i została jedna. Montaż zakończy się na dniach i mam nadzieję że się nie pomyliłam wybierają tę firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k-gdańsk 15.03.2015 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 ....powiedziała, że mąż dał jej tylko 16k na kuchnię. Kuchnię wycenili jej dokładnie na tę kwotę . Pewnie gdzieś indziej wyszło by ją taniej. Myślę, że zaczynanie rozmowy od kwoty nie jest chyba najlepszym pomysłem. ... I co w tym złego? Dopasowali ofertę do kwoty jaką podała. Jeśli chciała wydać mniej, powinna podać mniejszą. Czy ktoś zmuszał do podpisania umowy? Wykonawca bez podania budżetu najczęściej tylko zgaduje oczekiwania klienta. Warto zrozumieć, że podobnie wyglądający mebel może kosztować X złotych lub wielokrotność tej kwoty. Nie tylko z powodu materiałów, które na forum są kluczem wszystkiego. Także z wyceny własnej robocizny, która z kolei jest traktowana pejoratywnie. Ceniących się wyżej traktuje się niemal jak oszustów. Docenia się za to tanich wykonawców jako oferujących "uczciwą" cenę Najczęściej taki tryb rozumowania rozmija się z logiką. Zwykle umiejętności tego najtańszego po prostu tak wycenia rynek. Materiały to nie wszystko. Widywałem źle wykonane meble z naprawdę drogich materiałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klopawki 26.04.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2015 (edytowane) Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts