Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o poradę przy aranżacji mieszkania 61 m2

Montanaro

Recommended Posts

Zależy mi na takim prze-aranżowaniu mieszkania, żeby przy sypialni znalazła się garderoba, otwarta kuchnia miała wydzieloną część jadalną oraz wypoczynkową. Nie chcę rezygnować z łazienki i osobnego WC. Chciałabym też wydzielić miejsce, w którym mogłabym przenocować ewentualnych gości.

Proszę o poradę jak poprzesuwać ściany.

1-hol 8 m2

2-pokój dzienny z aneksem 20 m2

3- sypialnia 13,7 m2

4- sypialnia 11 m2

5-łazienka 4,8 m2

6- WC 3 m2

PLAN+MIESZKANIA.jpg

Jeśli jesteście we dwoje to 2 łazienki są zbędne,lepiej z tej mniejszej zrobić garderobę,lub powiększyć przestrzeń dzienną bo teraz nie widzę miejsca na stół.

http://images63.fotosik.pl/1099/d6ccd95e70037b8d.jpg

http://images61.fotosik.pl/1099/596e1ad6be60dab5.jpg

Edytowane przez kinka

Ja jestem odmiennego zdania,w pokoju nr 3 jest jedno wąskie okno to za mało na dobrze doświetlony pokój dzienny.Teraz masz 3 okna które nawet po przesunięciu kuchni w stronę łazienki dobrze ją doświetlą j.w na mojej pierwszej propozycji.

Szkoda likwidować pokój,może się przydać w przyszłości jak rodzinka się powiększy :D

Elfir-Dzięki za ciekawa propozycje! Dodatkowy pokój czy większa przestrzeń życiowa w pokoju dziennym to dylemat. Może by się dało zamontować drzwi przesuwane i zamykać ta przestrzeń kiedy miałaby posłużyć jako sypialnia dla gości ?

W pokoju nr 3 jest okno balkonowe wychodzące na stronę zachodnia wiec liczę na dobre doswietlenie.