Łukasz80 22.06.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witajcie, mam teren przed domem wykończony na obecną chwilę kruszywem, chciałbym wykonać podest przy wejściu do domu - teoretycznie wszystko jest mi jasne, ale nie wiem jak wykonać styk kostki ze ścianą. Wiem, że wymagana jest dylatacja - niemniej jednak, gdy wokoło domu kostka fajnie będzie ułożona pod kampinosem ściany elewacyjnej - to przy drzwiach wejściowych owy podest będzie wyżej o jeden stopień, czyli górna płaszczyzna kostki będzie powyżej kampinosa - chciałbym mieć względnie poziom przy progu drzwi wejściowych. Oczywiście podest ze spadkiem od domu, dodatkowo nad wejściem jest zadaszenie. Proszę o poradę jak to wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2014 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 jak masz kostkę to chyba wystarczy piasek jako dylatacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 23.06.2014 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dziekuję za odpowiedź,to chyba jedyna opcja. Rozumiem ,że przy zastosowaniu piasku nie ma przeciwwskazań, że styka on się z elewacją domu...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 a fundament nie styka się z piaskiem od spodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 23.06.2014 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 a fundament nie styka się z piaskiem od spodu? wiem, ale to fundament, który ma izolacje poziomą tutaj jest elewacja i chodziło o coś a`la podciąganie wilgoci z owego piasku czy coś. Dobra myśle, że temat już mi wiadomy. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ale masz tynk, który chroni elewację przed deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 23.06.2014 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ale masz tynk, który chroni elewację przed deszczem. ok. Przekonałaś mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 24.06.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Możesz użyć pianki dylatacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 25.06.2014 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Możesz użyć pianki dylatacyjnej tzn. takiej, którą się używa do wylewek? Chyba średnio się nadaje na zewnątrz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
End_riu 26.06.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 Ja zazwyczaj daję ją do połowy wysokości kostki, a od góry piach. Jeszcze się nie spotkałem, żeby był jakiś problem. Przy dużych kostkach czasem używamy rurek z pianki. Jak to się zwie fachowo nie wiem, bo dostałem kilkaset metrów kiedyś i jeszcze mi na kilka lat wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts