Zaciekawiony user 23.06.2014 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Własnie to świadczy o tym jak bardzo solidarnie trzymają ze sobą, mimo, że stolbud to konkurencja. Bo to wszystko są sprzedawcy i dlatego trzymają sztamę. Każdemu z nich może się powinąć noga i nie chcą się od razu skazywać w przyszłości, ferując teraz jednoznaczne opinie. Najlepiej zamącić , namieszać, stwierdzić że jest prawie dobrze, że kij ma dwa końce ,a że okna nie nadają się do użytku? - sorry, taki klimat. dez - chyba trafnie to podsumowałeś. Płatne konta - zostały wprowadzone tylko na nalegania firm, bo Murator z początku chciał zabronić jakiegokolwiek reklamowania się na forum. Ale okazało się to ułudą trudną do wyegzekwowania i płatne konto jest kompromisem Uważam to za słuszne posunięcie aczkolwiek było wiele protestów. Jest to uczciwe podejście bo domyślam się , że reklamująca się osoba nie udziela się na forum bezinteresownie. Gorzej już jeśli w wątkach udzielają się najlepsi doradcy z niedopowiedzianą, cichą reklamą własnej osoby bądź produktu. Tu już nie jest tak różowo, bo jeśli nawet zapytasz się o produkt potencjalnie najlepszy na rynku to zaczną udowadniać, że wcale tak nie jest i ich jest lepszy i tańszy. I zaczyna się gonitwa myśli.. a może mają rację? I w końcu skołowani kupujemy ich produkt, bo przecież doradzał najlepszy doradca. A czy dobrze wybraliśmy? Często o tym nie powiemy bo wstydzimy się własnej naiwności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
貧窮貧窮 23.06.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 ...Płatne konta - zostały wprowadzone tylko na nalegania firm, bo Murator z początku chciał zabronić jakiegokolwiek reklamowania się na forum. Ale okazało się to ułudą trudną do wyegzekwowania i płatne konto jest kompromisem. ******* A jakie firmy tak Cie nalegly, Elfir, tu jest Twoja kompromitacja...przy platnym kompromisie sie szmacisz...wiem, zyc trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2014 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) Napisz poprawnie po polsku, bo teraz nie rozumiem kontekstu twojej wypowiedzi. Pisałam o Redakcji Muratora a nie o sobie. Mam wrażenie, że mylisz wolonariat moderatorów z pracownikami wydawnictwa Murator. Tutaj wypowiedź redakcji:Nasza argumentacja: Płatny Profil powstał kiedyś jako odpowiedź na silnąpresję do reklamowania swoich usług i produktów przez forumowiczów związanych z branżą. Cena Płatnego Profilu była bardzo niska. Przywracamy właściwe proporcje: Chcemy, by forum było dyskusyjne, a nie handlowe. Oczywiście, rozumiemy przykre zaskoczenie. I przepraszamy, że tak musiało się stać. Użytkowników, którym kończy się Płatny Profil, a nie chcą go przedłużyć, prosimy o informację do redakcji, na jak neutralny nick zmienić ich nick (jeśli jest reklamowy). Drodzy Forumowicze z kategorią Płatny Profil, Wasza wiedza, doświadczenie zawodowe, chęć nie tylko sprzedawania produktów czy oferowania usług, ale też dzielenia się wiedzą, są wielką wartością tego forum, Rozumiemy Wasze wzburzenie i prosimy o zrozumienie naszych argumentów. Liczymy na to, że to będzie wciąż Wasze forum - wielka społeczność, dzieląca się doświadczeniem. Pozdrawiamy Redakcja Żródło:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212942-P%C5%82atny-profil-masakra/page2 Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaciekawiony user 24.06.2014 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 A jakie firmy tak Cie nalegly, Elfir, tu jest Twoja kompromitacja...przy platnym kompromisie sie szmacisz...wiem, zyc trzeba. Nie po to jest temat, żebyś obrażał innych. Masz wątpliwości to zadaj kulturalnie pytanie. Jaki masz problem z płatnymi kontami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.06.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Może mu chodzi o to, że sama jestem firmą? No właśnie nie rozumiem kontekstu, bo brakuje gramatyki w tym zdaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.06.2014 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) BTW - to nie są "samozwańczy eksperci". Najlepszych doradców na forum wybierają Forumowicze. Ich zdaniem, własnie te osoby, posiadają odpowiednią wiedzę i chętnie dzielą się nią na forum, pomagają w rozwiązywaniu problemów. Czy robią to dobrze? Widocznie tak. Więc nie są "samozwańczy" tylko wybrani. Z drugiej strony to, że niektórzy fachowcy wiedzą, co to jest budowanie wizerunku, to chyba dobrze.Że to jakiś podstęp? Każdy sam decyduje czy wierzy w to co piszą, czy nie. Więc nie widzę tu podstępu. Są tacy, ktorzy piszą : "takich porad udzielam, ale za pieniądze" i wtedy spadają na nic gromy. Oni nie są "Najlepszymi doradcami".Jakie więc zachowanie jest słuszne ? Doradzanie za darmo, w zamian za budowanie sobie zaufania potencjalnych klientów, czy wysyłanie potencjalnych klientów na drzewo z hasłem : "zapłacisz to dostaniesz" ? Nie ma musu ani czytania, ani zatrudniania tych ludzi.Z trzeciej strony to forumowicze wklejają zapadające się podłogi, źle zrobione dachy, spieprzone izolacje, tragicznie zamontowane okna - tak, można odnieść wrażenie, że pół Polski to partacze. A że fachowiec wskaże co jest źle? To chyba dobrze. Może nawet będzie bronił wykonawcy - to też dobrze, bo nie jest idiotą i wie, że zna sprawę tylko z JEDNEJ strony. To chyba też dobrze. Przy okazji rzeczywiście wskaże błędy - tak jak w wątku o oknach. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez Nefer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaciekawiony user 24.06.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 A że fachowiec wskaże co jest źle? To chyba dobrze. Może nawet będzie bronił wykonawcy - to też dobrze, bo nie jest idiotą i wie, że zna sprawę tylko z JEDNEJ strony. To chyba też dobrze. Przy okazji rzeczywiście wskaże błędy - tak jak w wątku o oknach. I tu jest dwoistość najlepszych doradców. W wątku UGI bronią wykonawców mimo, że każdy laik widzi, że te okna są źle zamocowane i nie wnikam, czy były zmieniane poziomy 0 czy nie, tak okna nie powinny być zamontowane. A na innych zdjęciach wyolbrzymiają błędy, których z lupą ciężko zobaczyć, kreując się na jedynych specjalistów. Jeszcze raz powtarzam, nie jestem przeciwko poradom fachowców. Są one jak najbardziej potrzebne w zalewie wszechobecnej fuszerki, tylko włączmy także myślenie i dystans także w stosunku do osób ze znaczkiem najlepszy doradca. I zanim przejdziemy do zawierania umowy na priv to zweryfikujmy fachowca w realnym świecie, a nie na podstawie jego wpisów i zdjęć na forum . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 24.06.2014 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Więc nie bardzo rozumiem. Chyba oczywiste jest, że ekipy się WERYFIKUJE :) LOL Przecież nikt nikomu pistoletu nie przykłada. A samozwańczy nie są - nawet nie prosili się o ten tytuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sturmer 24.06.2014 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 I drugim razem,jeśliby konstruktor wyliczył,że EPS200 spełnia warunki konstrukcyjne,zrobiłbym tak samo. Nie ja projektowałem płytę,tak samo jak nie ja projektowałem dom,dach,więźbę,ściany pod kątem wytrzymałości. Robił to specjalista,który odpowiada za to. . To co powiesz na to , że u mnie pod projektem podpisał się mgr inż. uprawniony projektant w specjalności instalacyjno -inżynieryjnej i podłączył instalację odgromową do uziomu fundamentowego wykonanego na płycie fundamentowej izolowanej od gruntu styropianem. Co by było gdybym tak zrobił i walnąłby we mnie piorun? Więc nie bardzo rozumiem. Chyba oczywiste jest, że ekipy się WERYFIKUJE Byłem już prawie umówiony z jednym z tutejszych najlepszych doradców, kartotekę na forum ma piękną, drogi jak nie wiem co ale myślałem, pewnie warto. Coś mnie tknęło i poprosiłem o namiary na wykonane realizacje. Nie dostałem... A samozwańczy nie są - nawet nie prosili się o ten tytuł. Nie znam dokładnie zasad forum ale jak się to ma do tego wpisu? Na tym forum można napisać 5000 razy "mam w d...pie to forum" i dostanie się tytuł najlepszego doradcy, a ktoś kto wypowie się dwieście razy ale sensownie i rzeczowo dalej jest uważany za nowicjusza.... system tytułowania powinien być oparty na głosach forumowiczów a nie na ilości postów... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?227945-Porz%C4%85dkujemy-forum-czekamy-na-Wasze-uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.06.2014 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 T Nie znam dokładnie zasad forum ale jak się to ma do tego wpisu? Nijak. osoba która to wpisała nie ma pojęcia jak dostaje się tytuł "Najlepszy doradca" Z resztą jej odpisałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 07.07.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 (edytowane) Już myślałem, że to o mnie... Uff.Elfir, dziękuję. A jak ja się nabrałem? Po zbieraniu ofert samodzielnie, dostawałem oferty bardzo drogie, albo nie do końca odpowiadające zapytaniu. W końcu postanowiłem skorzystać z forumowych speców. Znalazłem trzech wypowiadających się w interesujących mnie tematach. Dwóch nie miało niestety terminów, trzeci przysłał ofertę. W rozmowie rzeczowy i całkiem miły. W internecie nic interesującego mnie o nim nie znalazłem - jak się później okazało, dlatego, że niedawno zmienił firmę i... nazwisko. A ja zbyt ufny byłem. Niestety dużo w tym mojej winy, biję się w pierś - i na tym właśnie tacy żerują. Brrr! Oczywiście nie pomogły mi, a wręcz zwiodły następujące fakty:- jego publiczne zaoferowanie się w pomoc przy odbudowie domu pewnej forumowiczki, w którą to sprawę także się dość mocno zaangażowałem- tytuł Forumowicz Wielki Sercem (pewnie związany z tym, co wyżej) Edytowane 7 Lipca 2014 przez robert skitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 08.07.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Forumowicz wielki sercem - ten tytuł jest przyznawany tylko osobom, które biora udział w licytacji świątecznej na ośrodek Marymont, którym opiekuje się Redakcja Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 08.07.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Już myślałem, że to o mnie... Uff. Elfir, dziękuję. A jak ja się nabrałem? Po zbieraniu ofert samodzielnie, dostawałem oferty bardzo drogie, albo nie do końca odpowiadające zapytaniu. W końcu postanowiłem skorzystać z forumowych speców. Znalazłem trzech wypowiadających się w interesujących mnie tematach. Dwóch nie miało niestety terminów, trzeci przysłał ofertę. W rozmowie rzeczowy i całkiem miły. W internecie nic interesującego mnie o nim nie znalazłem - jak się później okazało, dlatego, że niedawno zmienił firmę i... nazwisko. A ja zbyt ufny byłem. Niestety dużo w tym mojej winy, biję się w pierś - i na tym właśnie tacy żerują. Brrr! Oczywiście nie pomogły mi, a wręcz zwiodły następujące fakty: - jego publiczne zaoferowanie się w pomoc przy odbudowie domu pewnej forumowiczki, w którą to sprawę także się dość mocno zaangażowałem - tytuł Forumowicz Wielki Sercem (pewnie związany z tym, co wyżej) Czyżbyś mówił o "Pięknym" panie? Uważaj, bo mnie za obronę forumowiczów przed tym draniem zbanowano. Ma tu długie ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.07.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Oczywiście, że o nim. Wiem co redakcja zrobiła np Siwemu. No więc, żeby nie być zbanowanym nie kontynuuję tematu. Napisałem co wiedziałem u siebie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 08.07.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 Forumowicz wielki sercem - ten tytuł jest przyznawany tylko osobom, które biora udział w licytacji świątecznej na ośrodek Marymont, którym opiekuje się Redakcja Muratora. Dzięki za wytłumaczenie. Niestety dla niewtajemniczonych wygląda to jak nalepka "superhero' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.07.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Nikogo nie banowano za pisanie na temat czyiś fuszerek, tylko za stosowanie obraźliwych słów. Liwko - dobrze wiesz, ze cię ponosi w dyskusjach.Czasem usuwane są na żadanie poszkodowanego wpisy naruszające art 213 KK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.07.2014 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Nikogo nie banowano za pisanie na temat czyiś fuszerek, tylko za stosowanie obraźliwych słów. Liwko - dobrze wiesz, ze cię ponosi w dyskusjach. Czasem usuwane są na żadanie poszkodowanego wpisy naruszające art 213 KK No i się mylisz Elfir. Dostałem bana za ostrzeganie forumowiczów przed gościem. Dostałem go od Jarka P. za to iż w tej sprawie wytknąłem mu, że raz jest moderatorem a raz adminem (takie tytuły mu się pojawiały w zależności od sytuacji). Nie wytrzymał i mnie zbanował, choć taka był prawda. Powinien? Moim zdaniem absolutnie nie. Czy mnie czasami ponosi? Oczywiście, czasami trudno przejść obok bredni tu wypisywanych. A to że czasami jest to ostrzejsza męska wymiana zdań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.07.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Jarek P nie ma wpływu na to co widnieje mu pod nickiem, tak samo jak ja.To na prośbę moderatorów Redakcja zmieniła podpis, bo wszyscy moderatorzy mieli początkowo podpis "administrator forum", co ewidentnie wprowadzało w błąd, bo żaden moderator nie jest z Redakcją związany. Zostaleś zbanowany za język i naprawdę szukanie tutaj innych podtekstów jest bezsensowne, bowiem JarekP nie ma żadnych interesów w bronieniu jakiegokolwiek forumowicza, nie reprezentuje też Redakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 09.07.2014 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Myśl co chcesz. Tytuły mu się zmieniały jak w kalejdoskopie i to mu wytknąłem. W tamtej dyskusji nie użyłem żadnych mocnych słów, ostrzegałem tylko przed naciągaczem, a Jareczka poniosło jak mu wytknąłem częste zmiany tytułów (w tamtej dyskusji zmieniał się kilka razy. raz był adminem a raz moderatorem) I zgadnij na jak długo dostałem bana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.07.2014 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Liwko - Właśnie dlatego jesteś taki wkurzający. Nic do ciebie nie dociera, żaden argument. Masz swoją spiskową teorię widzenia świata i wszyscy sa przeciwko tobie. Przypominasz w tym wszytskim Włodka i Sauvage - oni potrafią wykasować własny post i potem zwalać to na administrację i moderatorów, że usuwają "słowa prawdy" Tytulatura przy nickach jest narzucana przez Redakcję. Ja też miałam tytuł "administrator" i wiecznie były do mnie pretensje, że jestem przedstawicielem Redakcji i moderuję wątki zgodnie z preferencjami Redakcji. Żaden moderator nie ma wpływu na to co ma zapisane przy nicku, wbij sobie to do głowy raz na zawsze. Dlatego nalegaliśmy, by administrator forum (nick "admin") zmienił nam tytuły na "moderator". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts