mnowak355 23.06.2014 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Witam Mam pytanie do geodetów lub kogoś zorientowanego w temacie podziałów nieruchomości. Chcę wydzielić działkę z większej całości swojej nieruchomości. Chciałbym zlecić geodetom wykonanie takiego podziału. O ile z trzech stron (droga i dwóch sąsiadów) podział będzie bezproblemowy o tyle z czwartej strony mam za sąsiada zrzędliwego dziadka, który będzie kwestionował przebieg granicy.Moje pytanie brzmi czy wynajęci przeze mnie geodeci mają prawo zastabilizować narożniki wydzielanej działki na granicy z sąsiadem mimo że sąsiad nie będzie się na to godził. Dodam że sąsiad kilka lat temu dzielił swoją działkę i podczas tego podziału przyjął przebieg granicy między naszymi działkami.Proszę o informacje. Pozdrawiam i dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 nie jestem specjalistą, ale zaciekawiło mnie dlaczego mają destabilizować narożniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnowak355 25.06.2014 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 nie jestem specjalistą, ale zaciekawiło mnie dlaczego mają destabilizować narożniki? Nie "de" a "za" stabilizować. Nie wiem czy fortunnie użyłem określenia wkopania betonowych graniczników. Tak w każdym razie potocznie mówi się o wkopaniu tych betonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.06.2014 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 znaczniki powinny tam być pierwotnie. Wykopywanie znaków geodezyjnych grozi karą. Ale wkopywanie prawidłoe oczywiście lezy w kompetencjach geodetów. Musi byc z tego spisany protokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts