romi_25 27.05.2004 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 WitamNie chce nikogo straszyć, ale za pare dni wchodzi kolejna (bodajże już 17) zmiana ustawy prawo budowlane i war. tech. Miałem dziś okazję przestudiować. M.in. za użytkowanie budynku bez pozwolenia (lub zgłoszenia) czyli bez odbioru grożą kary = iloczyn staki podstawowej x mnożnik kategorii obiektu x 10. Dla budynku jednorodzinnego wyniesie to bodajże 6000zł, a już dla bud. w którym prowadzona jest działalność kilkanascie tys. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 03.06.2004 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Witam!Będzie to popisem dla nadzoru budowlanego, który będzie szukał frajerów do oskubania. Teraz ludzie płacą im łapówki o wydanie pozwolenia na budowę, później następne łapówki za przymknięcie oczu na eksploatowananie inwestycji bez pozwolenia. "BUM" dla łapówkarstwa w nadzorze budowlanym. Wydziały nadzoru budowlanego rozrastają się. Do niedawna zajmowały dwa pokoje, teraz szykują całe piętra dla "świerzej krwi". Oby ta "świerza krew" nie zmieszała się z tą starą zakażoną wirusem łapówkarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 03.06.2004 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 Świerza krew potrzebuje świerzej kasy. W myśl zasady mało krwi mało kasy dużo krwi dużo kasy . Kara za takie groźne przestępstwo jak użytkowanie budynku bez zezwolenia oczywiście musi być no bo jak inaczej . Pamiętajcie jest 14 dni na zawiadomienie organu o zakończeniu budowy a później to już tylko grzywna. A tak swoją drogą po ile lat ludzie mieszkają z dziecmi w domach bez balustrad i poręczy, bez tynków itp aby tylko wyglądało że dom nie skończony .Czy nie widzicie że te kary to wyłacznie to dla naszego dobra. Sorry dla waszego ja już skończyłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 03.06.2004 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2004 te kary to wyłacznie to dla naszego dobra. Dokładnie ! Sęk w tym, że ja im mojego dobra nie oddam ! Na swoje dobra, które comiesięcznie wpływają mi na konto, ciężko pracuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts