cziczu 27.06.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 mamy taki kominek:http://images65.fotosik.pl/942/b812bb790f09fe5egen.jpgzdjęcie salonu -ścianka jest szersza u mnie na której ma wisieć kominek, wymiar ścianki na kominek to:cała ścianka ma 250/134http://z500.pl/thumb/res/wnetrza/Z128/Z128_1_3_1338_0_tl_normal.jpg poradźcie proszę co mogę dać na tę ściankę, żeby ładnie wyglądało.myślałam o jakimś tynku ozdobnym, stiuk, płytki chyba nie znajdę w tym rozmiarze na szerokość a dzielić to będzie kicha, tapeta odpada bo temperatura za duża. podpowie ktoś co mogę dać na tę ściankę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 27.06.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Moim zdaniem farbą - to kominek ma być ozdobą, a nie ściana za nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 27.06.2014 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 mamy taki kominek: http://images65.fotosik.pl/942/b812bb790f09fe5egen.jpg zdjęcie salonu -ścianka jest szersza u mnie na której ma wisieć kominek, wymiar ścianki na kominek to:cała ścianka ma 250/134 http://z500.pl/thumb/res/wnetrza/Z128/Z128_1_3_1338_0_tl_normal.jpg poradźcie proszę co mogę dać na tę ściankę, żeby ładnie wyglądało.myślałam o jakimś tynku ozdobnym, stiuk, płytki chyba nie znajdę w tym rozmiarze na szerokość a dzielić to będzie kicha, tapeta odpada bo temperatura za duża. podpowie ktoś co mogę dać na tę ściankę... do zdjęcia nr 1 idealnie pasuje, znowu zdjęcie nr dwa to lekka przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 27.06.2014 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 do zdjęcia nr 1 idealnie pasuje, znowu zdjęcie nr dwa to lekka przesada u mnie już wisi kominek i wygląda cudnie, a jak się w nim pali to jeszcze cudniej. I pasuje jak ulał, żaden inny tak mi nie pasował jak ten, choć mój jest trochę jaśniejszy ... ale to kwestia gustu i smaku, każdy ma swój... w każdym razie mało miejsca zajmuje jeśli ktoś ma taki właśnie układ pomieszczeń to szczerze polecam, każdy kto przychodzi i widzi w realu jest oczarowany tym kominkiem chciałam mu dać jeszcze odpowiednią oprawę dlatego szukam inspiracji nie szukam opinii czy kominek ładny czy brzydki czy pasuje czy nie, ja wiem że pasuje idealnie, dlatego aberowska dziękuje za opinię ale nie o to mi chodziło, by ktoś doradzał czy on tu pasuje czy nie kominek już kupiony i gdybym drugi raz miała wybrać to tysiąc razy powtórzyłabym wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 27.06.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 najważniejsze to być zadowolonym ze swojego zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 27.06.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 najważniejsze to być zadowolonym ze swojego zakupu zgadza się zwłaszcza że kominek to spory wydatek! staramy się wszystkie zakupy przemyśleć 10 razy zanim coś kupimy, by nie żałować swych decyzji i jak na razie 99% jest trafionych;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Resoviax 27.06.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 zgadza się zwłaszcza że kominek to spory wydatek! staramy się wszystkie zakupy przemyśleć 10 razy zanim coś kupimy, by nie żałować swych decyzji i jak na razie 99% jest trafionych;) Ja mam tak, że idę, coś kupię no i zaczynam się zastanawiać na ile jest mi to potrzebne, taki spontan nie jest fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystynajoanna 27.06.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 cziczu ja chyba "być głupia" bo nie rozumiem o co dokładnie chodzi w twoim zapytaniu . Najpierw piszesz że kominek taki a taki masz i on ma wisieć (czyli jeszcze nie wisi) i zdjęcie salonu pokazujesz ale nie Twojego, czy Twojego? Zaraz piszesz ze kominek wisi już od jakiegoś czasu. Proponuję zrób zdjęcie tego cudnego kominka na swojej ścianie, najlepiej z resztą wnętrza i wtedy można coś doradzać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 27.06.2014 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 cziczu ja chyba "być głupia" bo nie rozumiem o co dokładnie chodzi w twoim zapytaniu . Najpierw piszesz że kominek taki a taki masz i on ma wisieć (czyli jeszcze nie wisi) i zdjęcie salonu pokazujesz ale nie Twojego, czy Twojego? Zaraz piszesz ze kominek wisi już od jakiegoś czasu. Proponuję zrób zdjęcie tego cudnego kominka na swojej ścianie, najlepiej z resztą wnętrza i wtedy można coś doradzać . już tłumaczę o co chodzi z tym wisi nie wisi dom dopiero wykańczamy mam surowe ściany, sam tynk więc mam pełne pole manewru co do koloru ścian.Kominek owszem wisi bo musieliśmy go dopasować do otworu kominowego. Kończymy wszystkie inne prace i teraz zabieramy się za ściany, więc kominek do zdemontowania.I musimy zrobić ścianę za nim i znów go powiesić. zdjęcie dalam salonu ze studia projektowego gdzie kupiliśmy projekt -tak poglądowo gdzie ma wisieć i jak mniej więcej to wygląda. Postaram się wrzucić realną ściankę ale są to surowe ściany i sądziłam że wizualizacja salonu będzie lepsza. Pytam na formu o jakieś propozycje bo ludzie fajne pomysły mają i czasem ktoś podrzucić coś konstruktywnego. Dzięki forum muratora i życzliwości ludzi mam cudowną łazienkę, a wystarczyła tylko mała dygresja :szocika" i pomysł sam się stworzył. więc może teraz ktoś będzie miał jakiś pomysł, który mnie zainspiruje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 27.06.2014 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Ja mam tak, że idę, coś kupię no i zaczynam się zastanawiać na ile jest mi to potrzebne, taki spontan nie jest fajny hehe no ja tak mam ale jeśli chodzi o ciuchy a kupno rzeczy do domu to raczej staram się przemyśleć , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 27.06.2014 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 poglądowo przesyłam zdjęcie mojej kuchni z tą ścianką:http://images62.fotosik.pl/1120/f5df227a7e56ef11.jpgtylko proszę się nie sugerować tym kolorem ścianki to tak poglądowo wrzucone.płytki w kuchni jaśniutko szare, w salonie dębowe deski będą, nie ma oddzielonej przestrzeni tym czarnym między salonem a kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.06.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 jeśli celujesz w nowoczesny design to mniej znaczy więcej. Po skandynawsku - zostawiasz jasną ścianę. Jak kominek ma się wtopić malujesz na ciemnoszaro. Jak chcesz ocieplić skandynawię to na surowym tynku (lub kleju gipsowym) pacą o grubych zębach rysujesz poziome linieLoft - metalizująca blacha, metaliczne płytki, beton architektonicznyModern rustic - cegła, kamieńGlamour - mozaika szklana, tynk wenecki lub jak na wizualce plyta marmuru, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 21.08.2014 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 no i mogę pokazać efekty, wyszło tak:http://images68.fotosik.pl/103/441b5c7387981ef4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Ja jestem za płytkami klinkierowymi. Wytrzymają temperaturę, tylko takie płytki odzwierciedlają prawdziwy klimat kominka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cziczu 30.09.2014 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2014 Ja jestem za płytkami klinkierowymi. Wytrzymają temperaturę, tylko takie płytki odzwierciedlają prawdziwy klimat kominka. płytki klinkierowe-fajne ale wizja kurzu na nich mi nie odpowiada, problem w utrzymaniu ich w czystości- zdecydowanie na minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.10.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2014 w jaki sposób chcielibyście pogodzić klinkier z polerowanym na wysoki połysk marmurem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts