lortmj 01.07.2014 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Witam wszystkich mam pytanie do was moze ktos to przerabial moze ktos mi firme poleci licze na wasza pomoc A wiecbudynek stoi od 1999 r i jakies 2.3 lata temu na jednej ze scian pojawilo sie pekniecie dos spore tzn z dlugosci nie z glebokosci w srodku roznia w poziomach zmieniala sie okolo 5 cm, chodzi o to czy mozna podlac lawe odkopac jakies 2-3 metry z jednej i z drugiej strony i jakims sposobem podlac, z tego co wiem lawa nie byla lana z gruchy tylko normalnie z betoniarki , czy to cos pomoze co kolwiek jestem czy sa jakies firmy ktore sie tym zajmuja. prosze o jakies opinie co kolwiek moze ktos mial podobny przypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.07.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Możesz to opisać po polsku ? Powoli, dokładnie ? Co się różni o 5cm? Może jakieś foty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 skoro ściana ci peka na 5 cm to ja bym się bała wejśc do takiego budynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon_3 02.07.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam wszystkich mam pytanie do was moze ktos to przerabial moze ktos mi firme poleci licze na wasza pomoc A wiec budynek stoi od 1999 r i jakies 2.3 lata temu na jednej ze scian pojawilo sie pekniecie dos spore tzn z dlugosci nie z glebokosci w srodku roznia w poziomach zmieniala sie okolo 5 cm, chodzi o to czy mozna podlac lawe odkopac jakies 2-3 metry z jednej i z drugiej strony i jakims sposobem podlac, z tego co wiem lawa nie byla lana z gruchy tylko normalnie z betoniarki , czy to cos pomoze co kolwiek jestem czy sa jakies firmy ktore sie tym zajmuja. prosze o jakies opinie co kolwiek moze ktos mial podobny przypadek Jeśli chodzi o podbijanie ścian fundamentowych to miałem taką przyjemność. Budowałem na starych piwnicach i po ich ocenie konstruktor zarządził podbijanie ścian, ponieważ były za małe ławy w stosunku do projektowanego domu. (obok sąsiad prawdopodobnie tego nie zrobił i ma popękany budynek ze śladami "kołowania" ścian) Zrobił rysunek techniczny, dł ściany około 10m, został podzielony na odcinki metrowe i za jednym podejściem podkopywane były 2 metrowe odcinki i podlewane betonem z betoniarki, po tygodniu drugie 2 odcinki (oczywiście nie obok siebie, żeby nie zapadły sie piwnice) i tak 5 razy Robiłem sam, robota dosyć prosta, więc myślę, że jakaś specjalna ekipa nie będzie potrzebna, raczej dobry konstruktor, który odpowiednio zaplanuje pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lortmj 02.07.2014 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Jeśli chodzi o podbijanie ścian fundamentowych to miałem taką przyjemność. Budowałem na starych piwnicach i po ich ocenie konstruktor zarządził podbijanie ścian, ponieważ były za małe ławy w stosunku do projektowanego domu. (obok sąsiad prawdopodobnie tego nie zrobił i ma popękany budynek ze śladami "kołowania" ścian) Zrobił rysunek techniczny, dł ściany około 10m, został podzielony na odcinki metrowe i za jednym podejściem podkopywane były 2 metrowe odcinki i podlewane betonem z betoniarki, po tygodniu drugie 2 odcinki (oczywiście nie obok siebie, żeby nie zapadły sie piwnice) i tak 5 razy Robiłem sam, robota dosyć prosta, więc myślę, że jakaś specjalna ekipa nie będzie potrzebna, raczej dobry konstruktor, który odpowiednio zaplanuje pracę. dzieki za odpowiedz, napewno o tym pomysle i zapewne tak zrobie akurat u mnie ta sciana na ktorej jest pekniecie nie jest dluga 4-5 metrow , dokladniej mi chodzi zeby odkopac do samych law i wtedy podlac no ale zobaczymy jak tak bedzie. jeszcze raz dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lortmj 02.07.2014 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 skoro ściana ci peka na 5 cm to ja bym się bała wejśc do takiego budynku elfir nie pekla na 5 cm tylko uskok w srodku jest na podlodze widac po listwach jak rog budynku usiadl i tam jest roznica jajmar kolega bizon jakos zrozumial wiec nie wiem w czym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 02.07.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 elfir nie pekla na 5 cm tylko uskok w srodku jest na podlodze widac po listwach jak rog budynku usiadl i tam jest roznica jajmar kolega bizon jakos zrozumial wiec nie wiem w czym problem Ogólnie problem w tym, że jesteś półanalfabetą/tką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.07.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 elfir nie pekla na 5 cm tylko uskok w srodku jest na podlodze widac po listwach jak rog budynku usiadl i tam jest roznica jajmar kolega bizon jakos zrozumial wiec nie wiem w czym problem Opisał kilka zdań o podbijaniu fundamentów, nie wiem skąd wniosek że zrozumiał problem ? A budynek jak usiadł to może i wstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.07.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Ogólnie problem w tym, że jesteś półanalfabetą/tką... Oj zaraz... nie... leniem śmierdzącym, bo się alt nie chce wcisnąć, i tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lortmj 04.07.2014 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 (edytowane) Ogólnie problem w tym, że jesteś półanalfabetą/tką... ogolnie mysle ze jestes niezlym pajacem tyle w temacie Edytowane 4 Lipca 2014 przez lortmj literowka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts