Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zmiana dachu dwuspadowego na czterospadowy

Recommended Posts

dlaczego się nie nadaje, jak komputer z monitorem bierze 100kW a pompa max 10-25 (3 W jak energooszczedna)? A UPS o którym pisałam był tam mocny by zasilać 6 komputerów naraz.

UPS jest przeciwprzepięciowe, a zależnie od mocy akumulatora starcza na kilka do kilkunastu godzin, zwłaszcza przy tak niewielkim poborze.

Akurat wczoraj przeglądałam UPSy

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dlaczego się nie nadaje, jak komputer z monitorem bierze 100kW a pompa max 10-25 (3 W jak energooszczedna)? A UPS o którym pisałam był tam mocny by zasilać 6 komputerów naraz.

UPS jest przeciwprzepięciowe, a zależnie od mocy akumulatora starcza na kilka do kilkunastu godzin, zwłaszcza przy tak niewielkim poborze.

Akurat wczoraj przeglądałam UPSy

Wow. Rekordzisto jestem pod wrażeniem Twojego sprzętu.

Nu albo chce się mieć gargamelowy "dworek" albo tanio. Już przecie pisali że czterospadowy dach będzie dużo droższy niż "stodoła"

tudzież trudniejszy w utrzymaniu, tudzież o tym nadliczbowym i będącym dodatkowym miejscem do przeciekania kosztownym kominie..

Myśle, że aż taki gargamel ten mój domek to nie jest. A o taniości dwuspadu nad czterospadowym też sporo się naczytałem, jedni piszą że wychodzi w praktyce to samo a drudzy że minimalnie drożej. Moim zdaniem na pewno czterospad wyjdzie drożej ale na pewno nie wychodzą to aż takie mega sumy przy takim metrażu. Uważam że jak bym robił dwuspad to wyszło by mnie może z 6 tyś taniej. To chyba jedyna rzecz na której przyszaleje:-)

Proszę was jeszcze o opinie na temat moich rzutów głównie chodzi mi o zadaszone wejście nad domem czy nie będzie za wąskie i o taras(będzie od północy) czy też nie będzie za skromny.

No i najważniejsze jak mam usytuować ten mój domek-kierować się jezdnią czy granicą działki po prawej stronie(działka zwęża się od strony południowej (wjazdu) do pólnocy i to dobre 5metrów.