Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt domu z Czech

Recommended Posts

Witam ,

jestem blisko zakupu projektu domu od architekta z Czech to tak w skrócie, projekt mogę otrzymać niestety w języku Czeskim bądź Angielskim.

Pytanie co dalej po zakupie projektu który jest w obcym języku, jak to wygląda z punktu widzenia prawa? Czy musi być projekt tłumaczony na polski?

Jesli tak to przez tłumacza przysięgego? Jak wygląda sprawa z takimi projektami? Będę wdzięczny za pomoc

Witam ,

jestem blisko zakupu projektu domu od architekta z Czech to tak w skrócie, projekt mogę otrzymać niestety w języku Czeskim bądź Angielskim.

Pytanie co dalej po zakupie projektu który jest w obcym języku, jak to wygląda z punktu widzenia prawa? Czy musi być projekt tłumaczony na polski?

Jesli tak to przez tłumacza przysięgego? Jak wygląda sprawa z takimi projektami? Będę wdzięczny za pomoc

Jaki projekt architektoniczny czy wykonawczy ? Zamiast składać całą opisów-kę złóż tylko to co potrzeba. Nie potrzeba przysięgłego. :stirthepot:

Jaki projekt architektoniczny czy wykonawczy ? Zamiast składać całą opisów-kę złóż tylko to co potrzeba. Nie potrzeba przysięgłego. :stirthepot:

projekt wykonawczy i projekt budowlany

Czyli do pozwolenia na budowę i uzyskania wszystkich innych papierów moe przekazać projekt w jezyku angielskim?

Adaptacja projektu do działki, ale też do naszych, swojskich przepisów. Co ma zawierać projekt budowlany jest jasno określone w polskim ustawodawstwie. Nie sądzę, aby Czesi mieli aż taką biurokrację jaka u nas panuje.

Czyli podsumowując z projektem do architekta który musi to "przerobić na nasze" czyli pewnie narysować, wycenic, sprawdzić, ocenić itd ?