Darecki84 02.07.2014 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Witam ponieważ jestem nowicjuszem w wej dziedzinie mam ogromną prośbę o pomoc w moich poczynaniach. Próbowałem coś stworzyć ale po pierwsze brakło już pomysłu jak i wizji ,a po drugie nie wiem czy to w ogóle gra z sobą .Mój plan był aby było piękne cały rok ,przesyłam zdjęcie z już posadzonymi wcześniej roślinami jak i miejscem planowanych obsadzeń no i oczywiście szkic z moją koncepcją ,którą prosiłbym o sugestie i podpowiedź co można zmienić ,dołożyć aby zagęścić wolne miejsce.Z góry Dziękuje za Pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2014 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Abies Pusch - to totalna miniaturka, zbubi się na tej rabacie. Masz też same roślinne akcenty, a gdzie rośliny tła? To tak jakbyś pokój zastawił bibelotami, ale zabrakło spokojnego tła do ich eksponowania czy te planowane miniaturowe wrzosy i wrzośce pod płotem wogóle będzie widać? Małe rośliny daje się przy ściezkach, placykach, tarasach. Im dalej od potencjalnego widza tym wieksze rośliny i w wiekszej masie powinno sie stosować. http://images64.fotosik.pl/1134/1348425690c69630gen.jpg Tam, gdzie wpisałam niskie byliny i trawy możesz też dać wrzośce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darecki84 02.07.2014 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Dziękuje za odpowiedź narysowałem i czy nie będzie to za duże zaraz przy wejściu ? a pisze Pani o wrzoścach przy płocie czy chodzi tu o numer 6 i 7 ? znalazłem jeszcze taką kompozycje jak szukałem traw zdj.3 bardzo mi się też podoba i zdjęcienr1 na którym się wzorowałem to jest ten zakątek co ma być koło domku Edytowane 2 Lipca 2014 przez Darecki84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 push małby być w innym miejscu - posród niskich traw, bylin (lub wrzośców).Ten rysunek jest w ogóle w jakiejś skali? Bo wszytskie rośliny są wrysowane jednakowej wielkości. Dla pęcherznicy trzeba liczyć średnicę ok 1,3-1,5m, sadzenie, co ok. 0,8-1 mkosodrzewiny będa miały po 10 latach 1 m średnicy.Trawy - miskant sadzi się ok. 3 szt/m2, rozplenice Hammeln ok. 5 szt/m2wrzośce sadzi się 8-12 szt/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darecki84 02.07.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 ok poprawie a skala jest 1 kratka 0.5 metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts