Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co zamiast stelażu pod materac?

bbaarrtteekk09

Recommended Posts

Witam wszystkich forumowiczów,

Szykuje mi się zakup pierwszego materaca i zapoznawszy się z materiałami stwierdziłem, że najrozsądniejszy cenowo okazuje się wybór kieszonkowo sprężynowego. Chciałbym zaoszczędzić trochę na całym przedsięwzięciu i nie kupować stelaża pod materac.

Czy macie może jakieś ciekawe pomysły jak można urządzić samemu stelaż bądź jakąś alternatywę dla stelaża. Za wszelkie propozycje i pomysły z góry dziękuję :)

Palety :)

http://i2.pinger.pl/pgr301/ef7c9d8b000bdd3d50589ffa/%C5%82%C3%B3%C5%BCko+na+paletach.jpg

http://bopiszecomysle.blog.pl/files/2013/11/z13332048QLozko-z-palet.jpg

http://3.bp.blogspot.com/-MwxH30uEiC0/Uft_IcYErJI/AAAAAAAArfg/8IqmE7ex5O4/s1600/lozko_paleta_Paulauskaite_1.jpg

• 2 weeks później...

Pisałeś tylko o stelażu.

napisz po prostu, że szukasz taniego łóżka.

I ikea są też tanie łóżka. Możesz tez poszukać używanego na portalach typu gumtree

Na przyszłosć wyrażaj się jasno i przejrzyście, bo tu wróżek czytających w myślach nie ma.

• 3 weeks później...
Pisałeś tylko o stelażu.

napisz po prostu, że szukasz taniego łóżka.

I ikea są też tanie łóżka. Możesz tez poszukać używanego na portalach typu gumtree

Na przyszłosć wyrażaj się jasno i przejrzyście, bo tu wróżek czytających w myślach nie ma.

Nie szukam łóżka. Szukałem czegoś pod materac, co mógłbym umieścić na podłodze jako alternatywa do całego stelażu i dna łóżka.

Czegoś takiego jak użytkownik wymienił czyli europalety.

Nie moja wina, że nie rozumiesz mojego pytania :yes:

• 1 year później...
Witam wszystkich forumowiczów,

Szykuje mi się zakup pierwszego materaca i zapoznawszy się z materiałami stwierdziłem, że najrozsądniejszy cenowo okazuje się wybór kieszonkowo sprężynowego. Chciałbym zaoszczędzić trochę na całym przedsięwzięciu i nie kupować stelaża pod materac.

Czy macie może jakieś ciekawe pomysły jak można urządzić samemu stelaż bądź jakąś alternatywę dla stelaża. Za wszelkie propozycje i pomysły z góry dziękuję :)

Ja tam wolę kupić normalny stelaż, mieć wygodny dostęp do łóżka (mam niewielkie mieszkanie, w łóżku mam naprawdę drugą szafę). Kupiliśmy stelaż normalny, z drewna bukowego na estelaz.pl kosztował około 500 zł do tego dobry materac. Powiem Wam, że kosztowało to wszystko tyle, co proponowano nam za materac kieszonkowy. Ja jednak polecam moje rozwiązanie. Moim zdaniem stelaż to podstawa.