wandaibanda 06.07.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Jak znaleźć,księgi wieczyste,po adresie? Sprawa dosyć pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malawiedzma 06.07.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 sprobuj tutaj http://www.ksiegiwieczyste.info.pl a tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?227805-Numer-ksiegi-wieczystej masz pokrewny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 08.07.2014 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2014 sprobuj tutaj http://www.ksiegiwieczyste.info.pl a tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?227805-Numer-ksiegi-wieczystej masz pokrewny temat Dzięki,o takie coś mi właśnie chodziło. Jeszcze jedno pytanie,czy jeśli w księdze wieczystej widnieje wpisane stare obciążenie hipoteki (z 1971 r.,drobna kwota) to jak można się tego pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 11.07.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Czy spotkał się ktoś z czymś takim,czy może coś doradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 11.07.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Sprawdzić,czy istnieją dokumenty potwierdzające spłatę wtedy na ich podsawie wykreślić obciązęnie z KW,jeżeli nie to spłacić, tylko czy wierzyciel jeszcze żyje,albo istnieje jeżeli to np.jakaś instytucja.Najlepiej aby dokonal tego obecny właściciel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 18.07.2014 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Dokumentów raczej żadnych nie ma,z wierzycielem jest ten problem,że jest to nieistniejąca instytucja rolnicza. Jak postąpić w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 18.07.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Tu jest podobny przykładhttp://forum.muratordom.pl/letni-wieczor-m44-dominiki-i-adama,t166700.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 22.07.2014 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Tu jest podobny przykład http://forum.muratordom.pl/letni-wieczor-m44-dominiki-i-adama,t166700.htm Niestety,nie działa mi ten odnośnik,pokazuje błąd-404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 31.07.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Może teraz. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?142288-Letni-Wiecz%C3%B3r-M44-Dominiki-i-Adama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 31.08.2014 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Dzięki,teraz zadziałało,ale... i tak mamy chyba "przewalone" (( Oni mieli kwity potwierdzające spłatę,my nie mamy nic (( Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 03.09.2014 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Czy nikt nie był w podobnej sytuacji,albo nie wie,co można zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 03.09.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Czy nikt nie był w podobnej sytuacji,albo nie wie,co można zrobić? Ale w tamtym przypadku też instytucji rolniczej już nie było ,trzeba było znaleźć "następcę"aby ta mimo kwitów wykreśliła zobowiązanie.Każda instytucja państwowa jeżeli ulega likwidacji to inna przejmuje jej kompetencje i zobowiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 27.09.2014 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Albo ja nie rozumiem tamtego wpisu,albo Twojego. Co rozumiesz,pod pojęciem "kwity"? Bo ja,zaświadczenia,że zobowiązania są spłacone. My takich "kwitów" właśnie nie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 27.09.2014 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2014 Albo ja nie rozumiem tamtego wpisu,albo Twojego. Co rozumiesz,pod pojęciem "kwity"? Bo ja,zaświadczenia,że zobowiązania są spłacone. My takich "kwitów" właśnie nie mamy. Obciążenie nie zniknie samo z siebie-ustalić następcę tej instytucji-tam można sprawdzić czy zobowiązanie zostało spłacone-może tak być że wszystko zostało spłacone-nie zostały tylko dokonane wpisy (sprostowanie w KW).Jeżeli zobowiązanie nie zostało spłacone to powinien być jakiś ślad wezwania do zapłaty itp.Ustalić czy zostało spłacone-a jeżeli nie to spłacić temu kto teraz jest uprawniony do spłaty-i wystawienia dokumentów do wykreslenia hipoteki z KW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wandaibanda 19.10.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2014 Rozumiem,czyli pozostaje nam ustalić następcę instytucji,sprawdzić,czy faktycznie ta kwota-mimo wpisu w księdze-jest do spłacenia,i jeśli jest to spłacić. Wydaje się proste-oby takie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustav.pl 18.02.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Natknąłem się przez przypadek na ten temat, ale możesz znaleźć po adresie tutaj. Jeśli masz tylko numer działki też znajdziesz Wystarczy Ci tylko adres lub numer działki. Znajdziesz każdą nieruchomość. Przez przypadek jest to zmasowany atak kryptoreklamy Widzę, że ta wyszukiwarka korzysta z zasobów Geoportalu, bo są te same błędy w adresach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.11.2017 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2017 Jesteś j-e-l-e-n-i-e-m. Wprowadzając numer swojej KW uruchamiasz program, który ze strony ekw.ms.gov.pl kopiuje treść twojej księgi a właściciele stronki którą podałeś maja kolejna pozycję ZA DARMO. Świadomy człowiek korzysta tylko ze strony ekw.ms.gov.pl Na różnych dziwnych stronach sa tylko KW ciekawskich jak ty, lub nieruchomości które trafiłu do obrotu itp.Mojej KW na pewno tam nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopesjus 11.11.2017 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Już chciałem odpisać, ale zauważyłem, że interwal między postami musi mieć ok. 1,5 roku. Wracam w marcu 2019 zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.11.2017 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2017 Widzę że admin wykasował poprzedni post jako kryptoreklamę. Dziękuję za czujność. Dla mnie nauczka, że lepiej odpowadać z cytatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterr43 26.01.2018 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2018 Jesteś j-e-l-e-n-i-e-m. Wprowadzając numer swojej KW uruchamiasz program, który ze strony ekw.ms.gov.pl kopiuje treść twojej księgi a właściciele stronki którą podałeś maja kolejna pozycję ZA DARMO. Świadomy człowiek korzysta tylko ze strony ekw.ms.gov.pl Na różnych dziwnych stronach sa tylko KW ciekawskich jak ty, lub nieruchomości które trafiłu do obrotu itp.Mojej KW na pewno tam nie znajdziesz. Ale przecież pytanie było o szukanie księgi po adresie. A tak na MS gov nie da się wyszukiwać, tylko trzeba podać numer księgi. A jak ktoś szuka po adresie, to znaczy, że nieruchomość pewnie do niego nie należy i nie ma możliwości uzyskania jej kw. Tak robią np. przedsiębiorcy i ci co zajmują się handlem nieruchomościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts