harcbat 06.07.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witam! Remontuję gruntownie dom i udało mi się zmieścić w nim DGP. Mam tylko problem z przejściem z kanałem do sypialni bezpośrednio za kominkiem. Problemem jest komin dokładnie pomiędzy sypialnią a kominkiem. Nie wiem też jaką kratkę wylotową i wlotową dobrać na obudowie kominka do tych wymiarów kratek na poddaszu. Planowany kominek to Kratki Oliwia 18KW z dolotem. Dobry patent mile widziany Legenda: niebieskie kółka - nawiewy reku zielone kółka - wyciągi reku. kolor pomarańczowy - DGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 07.07.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam.Jak masz reku to planowane przez Ciebie palenisko nie nadaje się do zamontowania w Twoim domu.Jeżeli w kominie są tylko kanały spalinowe to nie ma "cudownego patentu" na to o co się pytasz ... da się to wykonać tylko jeżeli jeden z nich jest kanałem wentylacyjnym. Możan wtedy "odciąć" go z góry i puścić przewód poniżej odcięcia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
harcbat 07.07.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witam, Dzięki za opinię. Z tym kominem to się chyba rozprawię tak, że go po prostu ominę i "wejdę" do sypialni obok niego przejściem z kanału płaskiego w okrągły,. A na ścianie w sypialni trzeba będzie dobrać jakąś niebanalną kratkę i powinno być ok. Jeśli ten wkład nie jest dobry do reku to możesz jakiś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts