Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tańsze lodówki (do 1500 zł)

Nogus

Recommended Posts

Witam. Chcielibyśmy kupić nową lodówkę, bo stara już się nie nadaje do chłodzenia i starszy wyglądem. Zależy nam jednak na niewychodzeniu poza pewien próg finansowy. Czy wśród tańszych lodówek można znaleźć takie, które będą solidnym sprzętem? Nie zależy nam niczym bajeranckim, na żadnych smartlodówkach :) Co byście mogli polecić, na co zwrócić uwagę?

Witam. Chcielibyśmy kupić nową lodówkę, bo stara już się nie nadaje do chłodzenia i starszy wyglądem. Zależy nam jednak na niewychodzeniu poza pewien próg finansowy. Czy wśród tańszych lodówek można znaleźć takie, które będą solidnym sprzętem? Nie zależy nam niczym bajeranckim, na żadnych smartlodówkach :) Co byście mogli polecić, na co zwrócić uwagę?

Sprecyzuj jeszcze kilka detali takich jak:

- wysokość

- szerokość

- kolor

- budowa: jednodrzwiowa / górny zamrażalnik / dolny zamrażalnik

Do 1500 można spokojnie kupić dobrą i solidną lodówkę.

Ja mam lodówkę LG i mogę polecić choć cenowo wychodzi trochę poza Wasz budżet. Dobre lodówki ma też Whirlpool i tutaj pewnie coś w tej cenie znajdziecie. A na co zwrócić uwagę to chyba najbardziej na pojemność, czy ma no-frost (takiej lodówki nie trzeba rozmrażać), na klasę energetyczną

to ja podciągnę w temacie tanich lodówek.

Sama szukam coś o wysokości 150-170 cm, z zamrażalnikiem na dole, najlepiej aby zamrażalnik był co najmniej trzyszufladowy. W sumie bardziej zalezy mi na pojemnym zamrażalniku niż pojemnej lodówce.

Na no-frost mi nie zależy.

Znalazłam Amica

FK 268.3 AA

i nieco mniejsza FK 265.3 SAA

Opinie w necie na temat Amica są co najmniej skrajne, stad nie wiem czy są wiarygodne :)

Elfir, osobiście mam bardzo dobre zdanie o lodówkach Gorenje.

Moja służyła mi 8 lat, oddałam sąsiadce i wciaż (2 lata będą) dziala bez awarii.

W rodzinie mam jeszcze jedną, która ma 8 lat i też bezproblemowa.

To były modele za ok 1200 zł.

Przykladowe niedrogie:

http://www.megamedia.pl/chlodziarko-zamrazarka-gorenje-rk-6191-aw.php?off=3

http://www.megamedia.pl/chlodziarko-zamrazarka-gorenje-rc-4181-aw.php?off=2

O lodówkach (i kuchniach gazowych) Amici też mama dobrte zdanie. więc jesli Ci pasują to chyba warta zaryzykować.

Ja mam lodówkę LG i mogę polecić choć cenowo wychodzi trochę poza Wasz budżet. Dobre lodówki ma też Whirlpool i tutaj pewnie coś w tej cenie znajdziecie. A na co zwrócić uwagę to chyba najbardziej na pojemność, czy ma no-frost (takiej lodówki nie trzeba rozmrażać), na klasę energetyczną

Do 1500 zł też coś znajdzie od LG, zwłaszcza w sklepach internetowych, albo można na jakąś wyprzedaż poczekać.

• 4 weeks później...
Przede wszystkim polecam jak najwyższą klasę energooszczędności a dalej funkcję no frost do odwilgacania powietrza w środku. Wtedy nie trzeba się babrać z lodem co jakiś czas. Wysoka klasa energetyczna to oszczędność energii i pieniędzy, a dodatkowo taka lodówka powinna ciszej chodzić niż inne.