Bolek123 11.07.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Witam, Mam taki problem ponieważ tynkuję w tym roku dom, który dłuuuższy czas stał "goły i wesoły". Ściana jest trójwarstwowa a okna są zamontowane na linii styropianu i niestety pianka montażowa znacząco się wykruszyła bądź jej nie ma. I tutaj moje zapytanie: czy należy usunąć starą piankę i dać nową czy na tą warstwę starej dać nową. W załączeniu przesyłam zdjęcia. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.07.2014 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Usuń tą która jest "zwietrzała" i dopryskaj nowej, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 11.07.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Ja bym dodał jeszcze drobiazg, renowację powłoki lakierniczej zanim otynkujesz bo to drewno jest już w połowie drogi do krainy szczęśliwości..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek123 11.07.2014 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2014 Ok, dzięki wielkie. A jeszcze mam takie pytanko bo nie chce zakładać nowego tematu co w przypadku gdy okienko w piwnicy jest tak nisko osadzone jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2014 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Co w przypadku...? a dalsza część pytania ukierunkowujaca na odpowiedź? Bo możemy się tylko domyślać o co pytasz. Chodzi o to że jest nisko i że parapetu nie ma jak zamontować? Czy też poprawiać jego uszczelnienie i malowanie powłoki? Musisz zrobić wokół niego taki układ, by bez problemu mogło odprowadzać wodę. Koniecznie pomaluj te okna przed tynkami a pęknięcia uzupełnij ( ośrodki zapytaj swojego producenta). Teraz będzie Ci zdecydowanie łatwiej je wyczyścić i pomalować niż po tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek123 12.07.2014 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 (edytowane) Przepraszam, rzeczywiście pytanie źle sformułowane. Chodzi mi o to, że był przyszły wykonawca elewacji i zasugerował żeby wybić te okienka w piwnicy ( 2 sztuki, które są tak nisko osadzone) i zamontować mniejsze w celu uniknięcia zalewania ich przy większych opadach. I czy w tym przypadku należy tak postąpić czy nie przeszkadza to, że są one tak nisko? Edytowane 12 Lipca 2014 przez Bolek123 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.07.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Wyglądają na małe, a chcesz je zrobić jeszcze mniejsze. Czy wtedy na pewno wystarczy światła? Nie da się zrobić wokół nich wnęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolek123 13.07.2014 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Właśnie ja bym chciał zostać przy tych co są. A jak wyglądałaby wnęka wokół takiego okna? (nie mogę nic znaleźć nt. temat w internecie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 13.07.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 i nawet powiększyć okno możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luktad 02.10.2023 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Dzień dobry. Napiszę tutaj żeby nie zakładać nowego tematu. Mam pytanie czym wypełnić szczelinę przy oknie na łączeniu z parapetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.10.2023 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Szczelina powstała chyba przez nie dosunięcie parapetu pod okno.Po drugie parapet chyba jest także troszkę za nisko względem okna.Jeśli parapet jest już zamontowany to po zabezpieczeniu okna i parapetu taśmą wcisnął bym w szczelinę piankę niskoprężną a po wycięciu nadmiaru zabezpieczył silikonem formując go odpowiednio.Silikon kremowy w kolorze nawiązującym do parapetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luktad 02.10.2023 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2023 Szczelina powstała chyba przez nie dosunięcie parapetu pod okno. Po drugie parapet chyba jest także troszkę za nisko względem okna. Jeśli parapet jest już zamontowany to po zabezpieczeniu okna i parapetu taśmą wcisnął bym w szczelinę piankę niskoprężną a po wycięciu nadmiaru zabezpieczył silikonem formując go odpowiednio. Silikon kremowy w kolorze nawiązującym do parapetu. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 02.10.2023 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2023 To okno po wymianie? czy stan surowy? Nie da się dopchnąć tego parapetu ciut głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts