jujaro 12.07.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 WitajcieMam problem z moim nowo urządzonym dołem domu... Mianowicie na całości tj. 80 metrach - salon jadalnia i kuchnia - położyłam płytki drewnopodobne w ciemnym niestety kolorze - konkretnie to marazzi treverk home kolor castagno. Gres sam w sobie jest bardzo ładny, ale niestety stworzył mi stasznie ciemny dom... Mąż strasznie marudzi i ogólnie czuję się winna, że wybrałam takie płytki a nie jakieś jaśniejsze... Teraz chciałabym jakoś rozjaśnić ten dół ale sama nie wiem jak. Podłogi raczej w najbliższym czasie nie zmienię, nie mówiąc już o tym jak wielkie pieniądze za nią zapłaciłam...Mam jasne ściany ale niestety ciemne drzwi. Nie wiem co jeszcze pownnam zrobić by to wnętrze nabrało jakiejś jasności...? Kompletnie nie mam pomysłu i jestem strasznie zła na siebie za te płytki...Może ktoś jest w stanie coś poradzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.07.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Szkoda że nie wrzuciłaś zdjęć,80m to bardzo duża przestrzeń i pewnie dobrze przeszklona co daje dużo światła.Jakie masz meble,oświetlenie,zasłony.............? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 12.07.2014 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 (edytowane) Zaraz spróbuję wrzucić jakieś zdjęcie choc dzis pogoda jest nader ciemna więc całość wyjdzie jeszcze gorsza niż jest. Na razie mam zrobiony w kamieniu zielonkawym kominek, mam zamówiony zielony taki żywy naroznik. Okna sa rzeczywiście duże takie dwa narożne. Na razie bez żadnej dekoracji bo mam wrażenie ze wszystko jeszcze przyciemni... Będzie jeszcze jakiś stolik i pewnie pod nim dywanik. Meble w kuchni mam jasne z betonowym blatem. Ciemny stól w jadalni z nogami aluminowymi i ciemna witrynka wpasowana we wnękę ściany...To na razie wszystko co jest. Aha mam jeszcze dwa zielone hokery przy barku kuchennym... Edytowane 12 Lipca 2014 przez jujaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 12.07.2014 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Więc tak to mniej więcej wygląda... Zdjęcia robione z lampą. Dodam, że przy sztucznym świetle to nie wygląda jakoś bardzo źle gorzej jest w dzień szczególnie taki deszczowy... w ciągu dnia jest "nora' jak mówi mój mąż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 12.07.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witajcie ..Może ktoś jest w stanie coś poradzić... Poczekaj, aż mąż przyzwyczai się.Albo rzuć jakiś jasny dywanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 12.07.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Nie jest tak źle,na pewno dywanik rozjaśni,ale też jasne meble i coś lekkiego na okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 12.07.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Poczekaj, aż mąż przyzwyczai się.Albo rzuć jakiś jasny dywanik + kwiatki.... jeśli jesteś z nimi silnie związana emocjonalnie to daj je np w dwóch ale dużych jasnych donicach - + zasłony jakieś ecru półprzeźroczyste- i tylko zrezygnowałabym z zielonych serwetek na rzecz białych - ecru, fotele białe ? ecru? ok +kuchnia ładna na ścianie w jadalnia van Gogh? moze jasna grafika lub zdjęcie ? czarno białe z przewagą jasności powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 12.07.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witaj! No do tak ciemnej podłogi meble powinny być w zupełności białe. Czy stolik i krzesełka są drewniane? Jeśli tak to pomaluj je na biało,przemaluj ściany na biało,wszystkie dodatki typu serweta,zasłony,doniczki,poduchy daj białe i będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 12.07.2014 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Dzięki za wszelkie odpowiedzi:). W domu mieszkamy od 1,5 miesiąca i jeszcze wszystko jest w tzw. powijakach. Generalnie to tak stół już jest taki jaki ma być do tego są zamówione krzesła w takim samy kolorze plus mają takie stalowe wstawki. Zamiast starych foteli będzie zielony narożnik taki żywy kolor. Dywanik będzie jasny pewnie jakiś ecri lub jasno szary. Fajny pomysł z tymi białymi donicami bardzo mi się podoba. Te kwiatki co stoją to pozostałości z porzedniego mieszkania podobnie jak krzesła które na razie stoją przy stole. Zastanawiam się jeszcze jaki stolik będzie pasował do salonu i do zielonego narożnika....bo ten co stoi jest tymczasowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 12.07.2014 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Aha zapomniałam dodać, że bardzo podobają mi się wszelkie jasne meble łącznie z wypoczynkiem ale.... mam małe dzieci, które cieszą się wiejskością domu w mieście i generalnie ciągle są brudne!!!! A skóra odpada bo kanapa od foteli została popisana długopisem przez mojego młodszego syna....Co do obrazu to on tez wisi tylko na chwilę, myślę o jakiejś fototapecie - to jest miejsce rozdzielacjące kuchnię z jadalnią widziane centralnie z wejścia domu więc nie może to byc taka typowo kuchenna fototapeta ewetualnie zdjęcie na płótnie.... Też nie wiem co tam mogłoby być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) zielony wypoczynek to taki jak te hookery? Zwróć uwagę na aranżacje firmowe z tą płytką - same jasne meble. U ciebie niestety szafka pod TV czy stolik kawowy są zbyt ciemne. Lepszy byłby rozbielony dab, jesion Jesli krzesła przy stole są tymczasowe, pomaluj jedno na żółto, tak na próbę.http://www.toppstiles.co.uk/s_product_images/L44667_CantangoRoomset.jpg Zdecydowanie brakuje żródeł światła - kinkietów, lamp stołowych. Edytowane 13 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 13.07.2014 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Nigdzie wcześniej nie widziałam aranżacji firmowych.... Gdzie tego szukać??? Jesli chodzi o kanpaę to własnie będzie mniej więcej tego koloru co hokery, źródła światła są choć ich nie widać na zdjęciu- salonowe do wymiany, ale za chwilę. Natomiast krzesła będą ciemne z wstakami stalowymi - takie już zamówiłam... Stolik kawowy własnie nie wiem jaki powinien byc bo ten to taki tymczasowy - myślałam o czyms szklanym lub czyms innym co pasowałoby do zielonej kanapy.... Kinkiet jest na ścianie gdzie kwiaty tzn, na razie kable bo jeszcze nie kupiony.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.07.2014 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) wpisałam nazwę płytek w google grafika i tam są zdjecia z katalogów firmy. Kanapa w kolorze hookerów na pewno nie pomoże temu wnętrzu. IMHO ten zielony kolor wogóle nie pasuje. Zwłaszcza do ciemnych, poważnych mebli. Masz ciemną stolarkę i podłogę, co sugeruje raczej styl rustykalny, klasyczny, kolonialny, ewentualnie boho itp. http://cdn.decorpad.com/photos/2011/07/13/9e61b1a8d31a.jpg A ten zielony kolor to raczej do stylu dico, vintage szalonych lat 70-tych albo słodkich lat 60-tych. http://wnetrza-ze-smakiem.pl/wp-content/uploads/2014/02/kolorowy-salon-digsdigs-com.jpg Moim zdaniem to nie wnętrze jest ciemne, byłko brak pomysłu na nie powoduje dysonans u męza. Edytowane 13 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 13.07.2014 14:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ha teraz bym chętnie te płytki zmieniła bo one niestety przy ciemnej stolarce zarówno okiennej jak i drzwiowej wyglądają tak sobie, nie mówiąc już o tym jak bardzo ciężko się je czyści i jak szybko się brudzą.... Ale niestety zrobić juz tego nie mogę więc chcę jakoś to uratować... Nie jest to łatwe bo rzeczywiście jakoś nie mamy pomysłu na wnętrze a oprócz tego już także pieniędzy... Kanapa zamówiona, ale to nie jest taki kolor jak na zdjęciu prezentowanym wyżej, jest ciemniejszy nieco spokojniejszy. W zasadzie wydawało mi się, że do tego brązu będzie pasował... Już mi słabo na myśl, że moze być znowu coś nie tak... Mam nadzieję, że dywan shaggy jakis jasny trochę rozwiąże sprawę. Zastanawiam się jeszcze czy tam gdzie wisi obraz van gogha pasowałaby fototapeta czy zdjęcie w formie obrazu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 13.07.2014 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 A i jeszcze zastanawiam się, jaki stolik by tu pasował.... Już na pewno nie chcę takiego jak jest ale myślę, że biały to też jakoś chyba nie bardzo.. chociaż już sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 13.07.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Ja bym wywaliła te zielone hokery i podkładki (sorry, ale jak dla mnie, ten kolor jest straszny:)Może pomyśl o białych zasłonach?Ciemne meble - zlewają się z podłogą, więc zainwestuj (przemaluj?) je na biało?Poza tym, mówisz, że nie chcesz jasnych mebli, ale wypoczynek już masz jasny.A i kwiaty wrzuciłabym na jakiś biały (a jakże) kwietnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 13.07.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Zgadzam się w zupełności z Elfir. Tak właśnie powinno wyglądać Twoje mieszkanie jak na tym zdjęciu wstawionym przez Elfir. Wybrałaś piękną ciemną podłogę, ale meble i dodatki muszą być białe, no można delikatnie przełamać jakimś kolorem. Wiesz co,skoro już kanapa zamówiona, to może kiedy już przyjdzie spróbuj ją sprzedać, za trochę mniejszą kwotę niż kupiłaś, może Ci się uda,podobnie z innymi meblami, a te które są drewniane maluj na biało. Nie bój się białych mebli, ja mam czwórkę dzieci i białe kanapy. Moje są zdejmowane pokrowce, kilka razy w roku zdejmuję i wkładam do pralki i ciągle mam białą kanapę,a dzieciaki są tak nauczone, że nie wchodzimy z jedzeniem na kanapy i tyle. Nie żałuj,że masz ładną podłogę, tylko sprzedaj te wszystkie zielone okropieństwa i już. Daj ogłoszenia na lokalnych stronach i będzie po problemie. Widzę tam też u Ciebie jakąś białą witrynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) wcale nie uważam, że meble musza być białe. Najpierw niech właścicielka okresli jaki styl wogóle jej się podoba. Niech poszuka inspiracji w necie. Bo kanapa może być szara, greige, w kolorze lnu, beżowa, jasnobrązowa. Nie musi być od razu biała. To samo meble. Nie musza być białe, starczy jasne drewno z białymi wstawkami. Białe wstawki są konieczne, bo kuchnia otwarta na salon jest biała i trzeba jakoś nawiazać. Nie rozumiem tego pędu do ciemnych mebli, kiedy juz teraz mieszkanie wydaje się ciemne. Właścicielka widzi, że na ciemnych płytkach widać każdy okryszek kurzu, ale dalej brnie w ciemne krzesła. Dlatego jestem skołowana jej wyborami. Dla mnie są chaotyczne. Sprzedawanie nowej kanapy w nietypowym kolorze może być trudne. łatwiej będzie obić ją nową tkaniną a tymczasem połozyć na niej pled. Na pewno jasne zasłony, które nieco zasłonią ciemne ramy, rozjaśnią wnętrze. No i lampy. Edytowane 14 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 14.07.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Może to Zainteresuje autorkę wątku. Moim zdaniem powinno być coś z białych mebli i dodatków,bo to optycznie rozjaśni wnętrze,żadne tam szarości i jasne brązy nie rozjaśnią tego salonu. Jest piękna biała kuchnia i należy brnąć dalej z bielą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 zdjęcie było robione w pochmurny dzień. Ciekawe jak wygląda salon w słoneczny dzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts