ave 14.07.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 tylko może juz nie pogrążajmy jujaro, tylko doradźmy to, co można zrobić z tym co jest. - podłoga jest ładna (ciemna, bo ciemna, nie zrywamy) - meble... na razie nie dokupywac nowych !!! bo na szybko zakupy nie są dobre! - zasłony - koniecznie proste bez upięć, półprzeżroczyste - jasnooooooo bardzo jasne szare może, albo białe, lniane,może te szarości skoro dodatki metalowe, a kuchnia jest raczej nowoczesna. Zasłony bardzo pomagaja oswoić i ocieplić wnetrze. Proponuję od nich zacząć - tylko zdecyduj się na odcień tej jasnosci - ozdóbki (donice - tak jak zasłony - zdecyduj jaki kolor (na pewno jasny), zrezygnowałabym z tapety zamiast z obrazu (ale z tego obrazu też zrezygnowałabym - nie dawaj już nic więcej zielonego - hokery... no cóż póki nie będzie środków na inne niech zostaną kanapa zamówiona więc może narzuta, poduszki w kolorze jasnym (jak zasłony i donice) i lampy dobrze przemyśl dodaj fotki w słoneczny dzień Wnetrze ma potencjał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 14.07.2014 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 (edytowane) Tak to wygląda w słoneczny w miarę dzień. Jesli chodzi o meble to w zasadzie nic więcej oprócz narożnika i stolika kawowego w salonie nie będzie bo zwyczajnie nie ma na to miejsca . Jedyne co mogę wstawić to białe donice z kwiatami. To co stoi to na razie sobie stoi bo nie mam czasu wszystkim na raz się zająć.. Kolumn niestety nie przemaluję a szafka rtv ma nogi tylko czarne cała reszta jest szklana. Być może że rzeczywiście zielony narożnik nie był zbyt dobrym pomysłem choc kolor bardzo mi się podobał i mojemu mężowi też, któremu nic się nie podoba ostatnio.... więc skorzystałam ze się w tym zgadzamy. Jak to wyjdzie to zobaczymy jak przyjedzie całość. Niestety sprzedać raczej tego nie sprzedam bo narożnik robiony na zamówienie za dosyć spore pieniądze. (Wrzucam wzór tego naroznika). Zastanawiałam się nad zaslonami choć bardziej myslałam o panelach jasnych mocowanych do sufitu. Rauntek jakoś widzę w dywanie którym myślę kupic w rozmiarze 2x3 jakiś jasno szary shaggy, no i jasny stolik. Nie wiem co na ścianę nad kwiatami - tam brakuje mi kinkietu oswietlającego potencjalny obraz no i coś do kuchni zamiast van gogha. Aha w zdjęciu ze schodami szafka obok drzwi będzie miała kolor drzwi - ta sobie tylko na razie stoi... Aha krzesła odmówiłam.... . Teraz muszę wybrać coś innego co będzie korespondowało w miarę z dosyć nietypowym stołem ktory ma nogi aluminiowe ale matowe i ciemny blat z płyty mdf... Hokery na razie są - ale to produkt marnej jakości więc pewnie nie długo trzeba będzie je zmienić - choć powiem nie wyglądają moim zdaniem tak źle... . to narożnik Edytowane 14 Lipca 2014 przez jujaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.07.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 z tej perspektywy wcale nie jest ciemno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka__ 15.07.2014 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Jasne kolory, jasne dodatki, jasne zasłonki w oknach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jujaro 15.07.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 To może podpowiecie mi również jakie krzesła będą pasowały do mojego stołu??? Stół jest tak jak pisalam wcześniej na nogach aluminiowych ale matowych. Myślałam o czymś takim - tylko na matowych nogach, Boję się tylko że to przestanie być modne... A może polecicie coś innego?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gratym 19.07.2014 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Może jednak poszukaj czegoś innego. A te co masz teraz, co z nimi,one są drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
staly bywalec 20.07.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 A nie ma takich krzeseł tradycyjnych na aluminiowych nogach? Bo skoro stoły są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 23.07.2014 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 To nie podłoga jest ciemna! Wrażenie takie dają ciemne okna, drzwi, ciepłe kolory ścian i obudowa schodów... Szukaj elementów jasnych, ale w chłodnych odcieniach. Unikałabym aluminium, bo nie wygląda ładnie - a macie go już sporo w balustradach chociażby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elanowak 29.07.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 (edytowane) Najprościej salon rozświetlić jasnymi dodatkami, jakimiś fajnymi poduszkami, narzutą, dywanem, [moderowano] Edytowane 29 Lipca 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinia15 29.07.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Białe meble, jakaś jasna zasłona i w oknie i powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włóczykij91 29.07.2014 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 pytanie jak rozjaśnić salon w domu, rozumiem, że masz dosyć ciemno w salonie?ja przede wszystkim zainwestowałbym w białe, duże i wysokobłyszczące kafle podłogowe, tylko żeby miały połys wysoki i były jasne, mogę być równiez połyskujące z jakimś wzorem na przykład coś takiego: http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/005/841/medium/PARADYZ_MASTO_038.jpghttp://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/005/881/medium/Salon_Mistral_beige_p%C3%B3%C5%82plan.jpg http://www.paradyz.com/system/cms/catalog/collection_pictures/imgs/000/005/967/medium/Torro_aranz_s.jpgźródło grafik moim zdaniem efekt będzie lepszy jak się zastosuje płytki powyżej 45 x 45. , jasne zasłony długie lejące się do ziemi, do tego jakiaś lepsza lampa, jeżeli mamy do czynienia z północnym oknem. Często się sprawdza również wieszanie dużego lustra na ścianie, które powiększa pomieszczenie, dubluje światło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 pytanie jak rozjaśnić salon w domu, rozumiem, że masz dosyć ciemno w salonie? . Może najpierw poczytaj wątek a nie tylko jego tytuł. Bo twoja rada przyda się jak umarłemu kadzidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diplodok 31.07.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Na tych wrzuconych teraz zdjęciach wcale nie wydaje się ten salon ciemny ani zły... to pokazuje ile doświetlenie zmienia w odbiorze. Pierwsze zdjęcia dały wrażenie, że jest nieciekawie... teraz wydaje mi się, że jest spoko. Trochę dodatków, może faktycznie bielone meble i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 05.10.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 te grafiki sa piekne salon jak z marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts