jarekFTW 15.07.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Witam serdecznie, chciałbym skorzystać z doświadczeń tych, co już wybudowali. Mianowicie, jakie materiały na budowę ścian są Waszym zdaniem najlepsze, czym ocieplać, jaka Waszym zdaniem jest najlepsze pokrycia dachu?Oczywiście chodzi o to, by nie szaleć jakoś z cenami. Najlepszy wybór, mając na względzie dobrą jakość i rozsądną cenę. Ah, forum zostało przeze mnie przeczesane. Chyba mam większy mętlik aniżeli miałem %) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.07.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Poczytaj istaniejące wątki a nie zadaj takiego pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 15.07.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Czytałem wątki, oglądałem filmy. Chciałbym poznać tylko Wasze opinie.Porotherm 25+ ceramika na dach. Prosta odpowiedź Dobrze/źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 15.07.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Czytałem wątki, oglądałem filmy. Chciałbym poznać tylko Wasze opinie. Porotherm 25+ ceramika na dach. Prosta odpowiedź Dobrze/źle? Porotherm 25+ - źle ceramika na dach. - co kto lubi, fanem tego nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.07.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Czytałem wątki, oglądałem filmy. Chciałbym poznać tylko Wasze opinie. Porotherm 25+ ceramika na dach. Prosta odpowiedź Dobrze/źle? Masz kolejną odpowiedź: Porotherm 25-źle ceramika na dach-dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 15.07.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Masz kolejną odpowiedź: Porotherm 25-źle ceramika na dach-dobrze niby dlaczego porotherm 25 to zle?? ja zrobilem porotherm 25 plus 15 wełny fasrock LL, na strop lekki drewniany 30cm welny, 25 w rolkach miedzy belki i 5cm twardej pod spod, a na dach ceramika, creaton harmonia. uwazam to za ok, jezeli masz jakies konkretne przeciwskazania to chetnie poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.07.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 niby dlaczego porotherm 25 to zle?? ja zrobilem porotherm 25 plus 15 wełny fasrock LL, na strop lekki drewniany 30cm welny, 25 w rolkach miedzy belki i 5cm twardej pod spod, a na dach ceramika, creaton harmonia. uwazam to za ok, jezeli masz jakies konkretne przeciwskazania to chetnie poczytam Spoko,nie doceniłem porotherm za to że ma skrzela do oddychania i pewnie dlatego też wełna,żeby ten oddech mógł gdzieś ujść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.07.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 To taka bajka na dobranoc dla świadomych do czego służy materiał i izolacja Dla nie świadomych podpowiem,że na pewno nie do oddychania,bo do tego służy wentylacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 15.07.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 porotherm25 - źleceramika na dach - dobrze masz kolejną odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 16.07.2014 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 OK, wniosek porotherm 25 zastąpić.Jakieś sugestie czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bpiter79 16.07.2014 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 Silikat 18 + minimum 16cm styro. Ja daje 18cm. Silikat jest wytrzymały, więc 18cm wystarczy, dlatego wychodzi taniej niż 25 Porothermu. Ma oczywiście jeszcze wiele innych zalet. Poczytaj o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2014 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 beton komórkowy + styropian też nie jest zły. Tak naprawdę w technologi ściany dwuwarstwowej wybiera się najtańszy i najcieńszy, dopuszczalny wytrzymałościowo, materiał nośny i najgrubszy, o najlepszych właściwościach materiał izolujący. Ta rada powtarza się co chwilę, w wiekszości wątków. Nie wiem co tu jest trudnego do zrozumienia? Jak szukasz nietypowych rozwiazań (z wielu powodów - czas, wygląd), to wówczas faktycznie opcji jest więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 16.07.2014 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 OK, dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paroofka 17.07.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 No cóż, w tego typu wątkach każda sroka swój ogon chwali. Ja uważam, że trzeba by pomieszkać przez jakiś czas w domach z różnych materiałów (i popłacić za nie rachunki) żeby się przekonać o wyższości jakiegoś rozwiązania nad innym. P.S. mam dom z Porothermu i do tego docieplenie z wełny. Jestem zadowolony, przemieszkałem dwa sezony zimowe i nie uważam, żebym płacił wysokie rachunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.07.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 No cóż, w tego typu wątkach każda sroka swój ogon chwali. Ja uważam, że trzeba by pomieszkać przez jakiś czas w domach z różnych materiałów (i popłacić za nie rachunki) żeby się przekonać o wyższości jakiegoś rozwiązania nad innym. P.S. mam dom z Porothermu i do tego docieplenie z wełny. Jestem zadowolony, przemieszkałem dwa sezony zimowe i nie uważam, żebym płacił wysokie rachunki. No i jak tam ściany ? Oddychają ? U mnie nie oddychają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 17.07.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 No i jak tam ściany ? Oddychają ? U mnie nie oddychają ty masz jakies kompleksy czy co? co temat o materiale to walisz z tym oddychaniem. ja uwazam ze najlepszy jest porotherm i welna, i nie dlatego ze oddycha bo od tego jest wentylacja. a na moje pytanie z jakiego powodu uwazasz ze to zly uklad tylko przesmiewczo hejtujesz. albo podaj merytoryczne odpowiedzi albo nie odpowiadaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.07.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 ty masz jakies kompleksy czy co? co temat o materiale to walisz z tym oddychaniem. ja uwazam ze najlepszy jest porotherm i welna, i nie dlatego ze oddycha bo od tego jest wentylacja. a na moje pytanie z jakiego powodu uwazasz ze to zly uklad tylko przesmiewczo hejtujesz. albo podaj merytoryczne odpowiedzi albo nie odpowiadaj Spoko,żadne kompleksy tylko zawsze chce mi się śmiać,gdy ktoś pakuje wełnę tylko dlatego,żeby ściany oddychały. A czemu nie ceramika ? Bo to jest kruchy badziew.Czemu nie wełna ? Bo istnieje ryzyko,że za chwilę zrobi się z niej gnój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 ja uwazam ze najlepszy jest porotherm i welna, Czyli uważasz odwrotnie niż 80% pozostałych wypowiadających się. Nie ciekawi cię to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawor5 29.07.2014 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Jeżeli dom ma być na dłużej to warto zwrócić uwagę na koszty eksploatacyjne, ponieważ użyte materiały mają bardzo duży wpływ na ten czynnik. Osobiście uważam, że jeżeli ktoś planuje pomieszkać dłużej w nowo budowanym domu to powinien postawić ściany zewnętrzne z materiału o najlepszym wp przenikania ciepła, obecnie najkorzystniej wypada beton komórkowy i to on zapewnia najtańsze użytkowanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.07.2014 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 , jakie materiały na budowę ścian są Waszym zdaniem najlepsze, Mieszkałem w domach o różnych ścianach,ale gdyby było mnie stać to ściany zrobiłbym z bali drewnianych min. 40cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts