surgi22 29.07.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Ściana nośna nie jest odpowiedzialna za termoizolację budynku. Jeżeli ktoś twierdzi że jedynie silka, BK czy ceramika są jedynymi słusznymi materiałami do budowy domu jest śmieszny. Każdy z tych materiałów może być z powodzeniem wykorzystany do budowy domu. Każdy z nich ma zalety jak i wady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Mieszkałem w domach o różnych ścianach,ale gdyby było mnie stać to ściany zrobiłbym z bali drewnianych min. 40cm grubości. A czym byś je uszczelnił ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Czyli uważasz odwrotnie niż 80% pozostałych wypowiadających się. Nie ciekawi cię to? Masz jakieś wyniki badań czy tak z pod dużego palca te 80% piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 29.07.2014 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Jeżeli dom ma być na dłużej to warto zwrócić uwagę na koszty eksploatacyjne, ponieważ użyte materiały mają bardzo duży wpływ na ten czynnik. Coś ci się pomyliło,materiał konstrukcyjny na ściany ma bardzo mały wpływ na koszty eksploatacyjne. Na koszty eksploatacyjne bardzo duży wpływ ma izolacja i poprawność jej zamontowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 29.07.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 A czym byś je uszczelnił ??? Tradycyjnie, mchem sprowadzonym ze Słowacji ( bo u nas nie wolno zbierać mchu do gacenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Co ile byś ten mech wymieniał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2014 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 (edytowane) Masz jakieś wyniki badań czy tak z pod dużego palca te 80% piszesz? Surgi - przeczytaj watek, ok. JarekFTW zadał pytanie: ceramika + wełna, na tak czy na nie. jajmar, arturo, gentoonx, bpiter79, ja - nie jacek.zoo, paroofka - tak Czyli 7/5 to jest 71 % Pisałam o 80% bo nie wliczałam wówczas wpisu paroofki. Edytowane 31 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 31.07.2014 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 OK, a np ściana dwuwartwowa z porothermu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2014 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 jarek - zbuduj sobie nawet ze złotych klocków, jak lubisz.Materiał na ściany nie ma znaczenia. Znaczenie ma izolacja.Jak chcesz wydawać kasę na droższy materiał nośny to tylko i wyłącznie twój wybór. Chyba, że masz porotherm taniej niż inne ścienne materiały. To wtedy ok. Ceramika poryzowana jest krucha (wiercenie, osadzanie kołków, rycie bruzd jest trudniejsze niż np. w betonie komórkowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekFTW 31.07.2014 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Kto pyta - nie błądzi. Zastanawiam się nad betonem komórkowym, a porothermem. Im więcej pytam, tym poznaje więcej opinii, tym jestem mądrzejszy, PS. po ile te złote klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 zamiast poznawac opinie, przejrzyj ofertę składów budowlanych i zobacz co jest najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 01.08.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Co ile byś ten mech wymieniał ?? Przy dużych okapach nie dożyłbym do potrzeby wymiany mszanych warkoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturjn 01.08.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 A ja mam budowany dom z silki N24 i jestem bardzo zadowolony z tego materiału. Nie da się w niego wbić gwoździa, materiał bardzo twardy. Będzie bardzo dobrze akumulował ciepło. Do tego planowane ocieplenie styropianem grafitowym grubość 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts