bohusz 23.02.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 (edytowane) Obserwuję Blankę 910 u znajomych. Przeżyła 3 zimę i brudzi szyby zaczynając od narożników. Od początku pąlą w niej tak jak widać na zdjęciach, czyli mocno. Zasmalanie szyb pojawiło się już zeszłej zimy, a teraz jest znacznie intensywniejsze. [ATTACH=CONFIG]305698[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]305699[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]305700[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]305702[/ATTACH] Przepraszam za jakość zdjęć, ale to z komórki Nie da się tego zakopcenia szyby sadzami, wyczyścić? Edytowane 23 Lutego 2015 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2015 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Da sie oczywiście. Ono jest od strony paleniska, ale... pojawia się teraz szybciej i po całym dniu palenia kawał szyby jest zakopcony, a po środku nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 23.02.2015 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Trzeba by może sprawdzić stan uszczelnienia szyby.... taka szybka diagnostyka na odległość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.02.2015 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Myślę, że zrobią to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 23.02.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Trzeba by może sprawdzić stan uszczelnienia szyby.... Lub wypaczenia fasady .. odsyłam do wpisu Piotra Ładnie pali ale tylko środkiem .... Na wizje ognia wpływ ma nie tylko proporcja szyby...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 23.02.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Lub wypaczenia fasady .. odsyłam do wpisu Piotra Ładnie pali ale tylko środkiem .... Na wizje ognia wpływ ma nie tylko proporcja szyby...... Racja, zapomniałem dodać - uszczelnienie drzwi i sprawdzenie ewentualnych wykrzywień stali (profili) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 24.02.2015 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Przyczyna zabrudzen blanki jest prawdopodobnie wielkosc paleniska polaczona z pewnie mniej suchym niz poprzednio drzewem. W tak duzym palenisku przy znacznym zredukowaniu plomienia i nie do konca suchym drzewie rozklad temperatur nie bedzie identyczny na calym metrze szyby.Na szybkie brudzenie maja tez wplyw bardzo zrace plyny do czyszczenia.Tak swietnie wytrawiaja szklo, ze sadza chetnie sie do niego lepi. Patrzac na zdjecia nie widac aby szyba byla szczegolnie brudna, nie wiadomo czy to poczatek palenia, czy ktores z kolei ?Nie rozumiem tez kompletnie rozkladu tych kratek, dlaczego ta jedna jest "w polowie drogi" jak rowniez wielkosci. Chyba, ze nie widzimy wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Palone jest w tym kominku grabem sezonowanym 2 lata w przewiewnej, ale dobrze osłoniętej i zadaszonej drewutni. To jest dość dziwny kominek. Nie wiem kto go montował. Nie dociekałam też co tam zrobiono z tymi komorami. Wiem, że za tą niższą kratką jest wentylator wypychający powietrze na pokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Wróćmy do inspiracji Autorus rozgląda się za stalową ramą-obudową kominka Już tu pokazywałam przepiękne i arcy drogie kominki w stalowych szatach, ale przypomnę, a potem coś przyjaźniejszego dla kieszeni. Zaczęło się od obudowy wykonanej przez Hostal, a potem... potem był Günter Matten i jego kominkowe mercedesy dizajnu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Czarodziejska obudowa Matisse od MCZ. Kto by się spodziewał, że obok paleniska znajdują się niewidoczne drzwiczki, a za nimi schowek na kominkowe akcesoria MCZ Klee Antonii Lupi design Edytowane 24 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Stal nie musi być koloru stali i też świetnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.02.2015 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Bardzo mi się podobają w tych prezentowanych kominkach tak czyste wykładziny ceramiczne ))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Bardzo mi się podobają w tych prezentowanych kominkach tak czyste wykładziny ceramiczne ))) TO stal , chyba, że chodzi ci o paleniska. Fakt wiele ma śliczny czysty szamot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 24.02.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Tak tak właśnie chodziło mi o paleniska, stal rozróżniam jeszcze mimo kieliszka koniaku;-)))) A moze masz jakieś inspiracje do domów z bala cedrowego z pogranicza Kanady i Stanów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.02.2015 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) Takich jest od pioruna w necie. wpisz sobie w googla „log house fireplace” https://www.google.pl/search?q=log+house+fireplace&safe=off&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=X_fsVKjoIKrhywPpxYK4DQ&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1624&bih=888 Albo na pintereście https://www.pinterest.com/search/pins/?q=fireplace%20cabin Tu nawet jak poklikasz w zdjęcia to dojdziesz do strony matki, a tam bywa, że są relacje z budowy kominka. Tylko pamiętaj, że u nich prawie nie buduje się obok komina. Wszystkie są pod kominem. „Chalet fireplace” będzie brdziej elgancko , albo „Chalet chemine” https://www.pinterest.com/search/pins/?q=fireplace%20chalet Edytowane 24 Lutego 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Czyste szamoty ze zdjęć, są raczej w gazówkach...i tam gdzie ogień "pali się" z foto szopa... Kacha! Znowu fajna porcja doskonałej roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.02.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Oj tam oj tam.. foto szop..Autorus się rozgląda ... do domu w kształcie....eeee..edytowane... musi być kominek bajerancki .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.02.2015 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Bajerancki, ale nie od parady Przyda się, jak prąd wyłączą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts