pestka56 09.11.2015 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 09.11.2015 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 hmmm rzoumiem ze głowna ideą tego wątku jest wklejanie mozliwe największej liczby zdjeć z netu przedstawiajacych aranżacje komonkowe ciekawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Na koniec dzisiejszej sesji z kominkami dla Nk zostawiłam kominki akumulacyjne, gdzie jako materiał wykorzystano ubijaną glinę. Było już tu na fm o takich kominkach i pewnie za chwilę odezwie się Oresund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Pestko, firanki wymiatają ! )) Ładnie nazwałaś Ja się na to dzieło napatrzeć nie mogę i ciągle myślę, jak tu taką ścianę zrobić. To AFFRESCHI projektu Antonio Lupi Design. Wszystkie projekty Lupiego powalają na kolana Wino (młode) ją oszołomiło... hmmm rzoumiem ze głowna ideą tego wątku jest wklejanie mozliwe największej liczby zdjeć z netu przedstawiajacych aranżacje komonkowe ciekawe... Jak nazwa wątku wskazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 09.11.2015 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Pestko, jestem wzruszony i zauroczony. Zobaczymy czy na tyle, aby zmienić koncepcję?... Dziękuję za inspiracje i na wino (niekoniecznie młode) zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Nk, mam nadzieję, że coś Ci zapadnie tak głęboko w duszę, że postawisz kominek w centrum domu. Wtedy może nawet obejdzie się bez DGP Bywa na forum podwarszawski Zdun z Żabiej Woli, który kiedyś powiedział mi, że tak właśnie jest ogrzewany cały jego dom. Zdaje się, że także Piotr Batura ma u siebie w domu ogrzewanie kominkowe. Zduni wiedzą jak to zrobić i aż dziwne, że tak mało im w tym względzie ufamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Nk, mam nadzieję, że coś Ci zapadnie tak głęboko w duszę, że postawisz kominek w centrum domu. Wtedy może nawet obejdzie się bez DGP Bywa na forum podwarszawski Zdun z Żabiej Woli, który kiedyś powiedział mi, że tak właśnie jest ogrzewany cały jego dom. Zdaje się, że także Piotr Batura ma u siebie w domu ogrzewanie kominkowe. Zduni wiedzą jak to zrobić i aż dziwne, że tak mało im w tym względzie ufamy Tak właśnie. Spalając drewno w różnych urządzeniach z mniejszą, lub większą szybką, ogrzewam kilka budynków. To jedyne źródła ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.11.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 09.11.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Ufamy albo nie ufamy zdunom, ja tam jestem raczej nieufny ale dom ogrzewam podobnie jak oni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2015 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Remiks. Nieufność czy chytrość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 09.11.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Remiks. Nieufność czy chytrość? Piotr ja tam stary poznaniak jestem (z pochodzenia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.11.2015 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 (edytowane) Idzie nowe – dom bez kotłowni Combi Stove RIKA Induo... ...czyli dwa w jednym! Automatyczny z systemem rozpoznawania paliwa pozwala na ogrzewanie polanami drewna i pelletem. I... jeśli rysunek i wideo nie kłamią, to ogień z pelletów wygląda tu na znacznie bardziej podobny do tego, który uzyskujemy paląc twardym drewnem. Nie da się ukryć, Iwona Pelets takiego czegoś nie posiada. W ich hybrydach po prostu zastosowano standardowe palnik, w które wyposażony jest każdy kocioł pelletowy. https://www.youtube.com/watch?v=pp8yQMi9xDs Edytowane 25 Listopada 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.11.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Tak, nie da się ukryć. Choć propozycje Iwona P. mogą być bardziej dopasowane do naszych portfeli... A propos "Idzie nowe"... W tym tygodniu odwiedziłem firmę Planica. Koparka mi zjechała do posadzki. Zaraz wysmyczyłem wpis do ŚK : [[[Propozycja tej firmy zaskoczy niejednego bywalca salonów kominkowych. Zaprezentowane paleniska na bioetanol wykorzystują nowatorską technologię BEV pozwalającą na czyste spalanie. Po podgrzaniu paliwa palą się jedynie jego opary. Ogień nie tylko konkuruje z płomieniem kominków gazowych. Ma nad nimi przewagę z powodu braku konieczności budowy komina. Spalanie oparów pozwala na całkowite zautomatyzowanie procesu, od rozpalania począwszy, poprzez regulację płomienia (nawet sześciostopniową), do bezpiecznego wygaszania choćby za pomocą pilota. Sterować można też za pomocą urządzeń mobilnych, czy podłączyć się do systemu Inteligentnego Domu. ]]] Jak znajdziesz czas zapoznaj sie z ich strona i propozycjami. Nie zwracaj uwagi na ceny:cool:, bo to doskonała alternatywa dla gazu. Pali się podobnym płomieniem , jak dobre (tez drogie) palniki gazowe, tyle że nie musi mieć KOMINA! Raj dla architektów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2015 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Znakomite te biopaleniska. Jeśli ktoś „uśmiercił” posiadany kominek, bo nagle doszedł do wniosku, że to tylko bałagan i kotłownia w salonie, ale nadal lubi żywy ogień, to powinien nabyć biokominek Planica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2015 15:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 (edytowane) A tu zwyczajnie wisi sobie palenisko pod kominem Taka chudzinka, a jak imponująco wygląda Cudeńko z firmy FOCUS. Ten na pierszym zdjęciu waży podobno tylko 180 kg. Edytowane 28 Listopada 2015 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2015 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2015 Ten niestety nie wiem jakiej firmy, ale jest idealny, gdy nie ma zbyt wiele miejsca. Ot, wisi sobie na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts