Snake8 01.12.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 no ten z jotula doradzał mi czy chce szybko ogrzac czy wolno jotuna polecał mi że szybko ogrzeje jest żeliwny i odrazu oddaje cieplo a z hajduka polecał bo tanszy i wkład stalowo szamotowy dł sie nagrzewa ale dł też trzyma cieplo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 01.12.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Photoshop, czy nie Photoshop myślę, że kolor, i faktura są do uzyskania bez pomocy grafika i komputera. Na zimnej zabudowie co dusza zapragnie, kwestia fachowca do wykonania i raczej wzorniki a nie fotki bo te ostatnie to można do woli podkręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 01.12.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 No pestka dzieki tobie to coś juz ruszyło do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.12.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Witam.Na ciepłych też się da wszystko wykonać.To na zdjęciu najprościej uzyskac zwykłą farbą lateksową.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 02.12.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2015 Piotr to co musze wiedzieć przed zakupem kominka na co zwracać uwage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.12.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Piotr to co musze wiedzieć przed zakupem kominka na co zwracać uwage Każdy wkład może okazać się dobry, jeśli będziesz w nim palić od święta, albo jak teściowa Cie odwiedzi...Który wkład lepszy albo jak skonstruować swój kominek zależy od odpowiedzi na kilka pytań.Część już była: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228692-Inspiracje-kominkowe&p=7009360&viewfull=1#post7009360 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 04.12.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 No to zamierzam kupić piec na pellet i ogrzewać nim głownie a kominek jako dodatkowe żródło ogrzewania domuZ drzewem nie ma problemu mam bukowe drzewo ze 3 letnie zawsze sie kupuje żeby było suche i żeby przesiedziało trochę w szopieIle razy bedę palił nie wiem dopiero jak sie wprowadze i zapale to będe wiedział o tym mam nadzieje że czesto i chce zainwestować w coś dobrego i nie drogiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.12.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 No to zamierzam kupić piec na pellet i ogrzewać nim głownie a kominek jako dodatkowe żródło ogrzewania domu Z drzewem nie ma problemu mam bukowe drzewo ze 3 letnie zawsze sie kupuje żeby było suche i żeby przesiedziało trochę w szopie Ile razy bedę palił nie wiem dopiero jak sie wprowadze i zapale to będe wiedział o tym mam nadzieje że czesto i chce zainwestować w coś dobrego i nie drogiegoTo może dorzuć tysiaka do budżetu i kup palenisko zamiast wkładu? Oprócz domniemanych zalet wymienionych urządzeń, dojdzie jeszcze jedna, będziesz mieć możliwość w tym naprawdę palić, podłączyć do jakiegoś systemu odzysku energii ze spalin (ale niekoniecznie), no i ciszyć się czysta szybą, bez konieczności używania płynów co trzy dni...! Coś w tym stylu:http://blog.kominki-batura.pl/troche-zdjec-czesc-iii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 05.12.2015 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Taki piec kaflowy tak pewnie żonie się nie spodoba A podłączyć nie ma gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.12.2015 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Ja nie mówię o zewnetrznym wyglądzie, tylko tym co jest w środku. Sercu kominka lub pieca. Tu masz niemieckie za kilka tysięcy Euro:https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQij3yNMnZaoSdLYcipOyw308iwXWm_plnJztyXbct6F50uqNjGeg A tu polskie za kilka tysięcy złotych. http://blog.kominki-batura.pl/wp-content/uploads/2015/02/IMG_2440-300x200.jpg (blondynka już sprzedana...) jak to obudujesz i jak to będzie wyglądać , to Twoja broszka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 05.12.2015 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 No nie moge tego otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 05.12.2015 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 A tu polskie za kilka tysięcy złotych. http://blog.kominki-batura.pl/wp-content/uploads/2015/02/IMG_2440-300x200.jpg (blondynka już sprzedana...) wiesz, że handel ludźmi jest zabroniony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.12.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 No nie moge tego otworzyć A to ? http://www.brunner.de/de/Produkte/Kacheloefen/Grundoefen/GOF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 05.12.2015 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 tak samo kuzwa zapore mam najlepiej może jakaś fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.12.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Mały, duży, z blachy, sam szamot, z łukową szybą...od 5000 do 8000 (ceny w zł). Niemieckie odpowiedniki raczej cena x 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 05.12.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 To prawie jak kominek:)tylko pewnie zabudowa juz wieksza wyjdzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2015 22:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Nie wyjdzie. Nie ma takiej potrzeby.Jak obudowujesz wkład kominkowy to musisz zachować ileś tam, chyba 10 cm, przestrzeni między korpusem wkładu a obudową. Dodaj do tego 3 cm grubości płytę i robi się szeroko po bokach, ale wcale nie tak bardzo.Szamotowe palenisko możesz otynkować, obłożyć płytami, albo obłożyć kaflami. Wyjdzie nieco chudziej niż w przypadku obudowy wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miras72 05.12.2015 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Brzmi spoko, skąd foty, twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.12.2015 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Są na blogu Piotra. Poczytaj, Miras. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snake8 06.12.2015 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Pestka a masz może jakieś foty takiego pieca obudowanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts