Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje kominkowe

pestka56

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

powiedzmy , ze przez te 3 godziny reku jest jakby w stanie awarii, tylko czy razem z wylaczeniem go i rozpaleniem kominka nie powinien uaktywniac sie kanal grawitacji ?

powstala lamiglowka ktorej chyba i niejaki siwy by nie rozwiklal :)

Pewnie że się nie poduszą, kiedyś nie mieli wentylacji i też żyli, ja tylko odniosłem się do przepisu;-)

Witam.

@Forest w Państwie Prawa było by to Twoje ostatnie zlecenie. Sam się zadenuncjowałeś. Jest bezpiecznie bo jest wyłącznik??

Jurgonka ... nie musisz aż tak bardzo okazywać że mnie nie lubisz ... napisz po prostu jakie konkretnie przepisy są tu naruszane ?

Jak nie wiesz to po prostu nie pisz po próżnicy ...

Pozdrawiam

Przeceniasz swoją osobę, jesteś mi obojętny nie ma mowy o lubieniu czy nie lubieniu. Pali się w kominku - brak wentylacji grawitacyjnej. Kominek otwarty nie może być wentylacji mechanicznej.

Wiem: wentylacja grawitacyjna uaktywnia się gdy wyłącznikiem wyłączam mechaniczną. Nie widoczne na zdjęciu, z przeoczenia są czujniki czadu, które zakupiłeś dla inwestora w cenie zlecenia. itd itd.

Witam.

Wskażesz konkretne przepisy czy nie ?

Jak nie potrafisz to znaczy że nie wiesz tak naprawdę i po raz kolejny pajacujesz tylko i zaśmiecasz kolejny wątek.

Jak napiszesz że nie znasz takich, to ja Ci konkretne paragrafy podam o tym że jak najbardziej taki kominek jest zbudowany wedle prawa i sztuki budowlanej.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Ty poważnie prosisz o wskazanie przepisów. Nie wieżę, że ich nie znasz, ale polecam internet i wyszukiwarkę. Wpisz wentylacja a kominek i przeczytaj. To wstyd, że Olimp Forum, nie umie skorzystać z wyszukiwarki. Nie jestem czynny zawodowo i moje braki w wykształceniu nikogo nie skrzywdzą. To Ty stanowisz zagrożenie dla swoich klientów.

Gdy pisałem ty zmieniłeś post . To proszę o przepisy Wentylacja - kominek otwarty. Proszę o uwzględnienie wyłącznika, który stanowi, ze jest OK

Edytowane przez Jurgonka

Jurgonka, tylko bez przepychanek w moim wątku, PLEASE.

Zamiast tyle pisać i śmiecić w „Inspiracjach” podaj po prostu, gdzie szukać tego przepisu, skoro tak dobrze go znasz. Poczytamy :)

Ponawiam: "proszę o przepisy Wentylacja - kominek otwarty. Proszę o uwzględnienie wyłącznika, który stanowi, ze jest OK"

W tym temacie problem to czy Ty znasz przepisy, broń swoje dzieło. Nawet gdy wszyscy z towarzystwa wzajemnej adoracji (TWA) uznacie,że to ja nie znam przepisów, nie wykaże to, że nie zrobiłeś bubla.

Ponawiam: "proszę o przepisy Wentylacja - kominek otwarty. Proszę o uwzględnienie wyłącznika, który stanowi, ze jest OK"

W tym temacie problem to czy Ty znasz przepisy, broń swoje dzieło. Nawet gdy wszyscy z towarzystwa wzajemnej adoracji (TWA) uznacie,że to ja nie znam przepisów, nie wykaże to, że nie zrobiłeś bubla.

Przepraszam że podbijam ten wątek dalej...

Też jestem ciekawy tych przepisów "kominek otwarty a rekuperacja"

Lepiej zlecić całość. Tak by jeden majster wziął odpowiedzialność z całą realizację. Zbuduje palenisko, zamówi kafle i zrobi z nich piec. Najlepiej by zajął się jeszcze kominem. Jak nie będzie się bronił przed którąś z tych czynności, jest szansa, że nie spieprzy...:)

Nie, nie lepiej. Mąż zrobił już dwa kominki, u nas i u teściów, zatem zrobi i kolejny. Obłożone są pięknymi starymi kaflami. Jeden użytkowany jest od 13 lat a drugi od 6 :)

Nie jestem pewna, czy w kominku chcę mieć drzwiczki jak od batyskafu ;)