Remiks 16.02.2016 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 @Forest w Państwie Prawa było by to Twoje ostatnie zlecenie. Sam się zadenuncjowałeś. Jest bezpiecznie bo jest wyłącznik?? No nie zupełnie bo prawo dopuszcza taką sytuację nawet bez wyłączania, Wentylacja zrównoważona albo nadciśnienie;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 16.02.2016 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 No nie zupełnie bo prawo dopuszcza taką sytuację nawet bez wyłączania, Wentylacja zrównoważona albo nadciśnienie;-) Ten przepis jest bublem a ponadto pozwala tylko gdy kominek jest szczelny, cokolwiek to znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 16.02.2016 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 powiedzmy , ze przez te 3 godziny reku jest jakby w stanie awarii, tylko czy razem z wylaczeniem go i rozpaleniem kominka nie powinien uaktywniac sie kanal grawitacji ? powstala lamiglowka ktorej chyba i niejaki siwy by nie rozwiklal Pewnie że się nie poduszą, kiedyś nie mieli wentylacji i też żyli, ja tylko odniosłem się do przepisu;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 16.02.2016 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 a przytoczysz ten przepis, gdzie jest mowa o szczelnosci ? Ten przepis jest bublem a ponadto pozwala tylko gdy kominek jest szczelny, cokolwiek to znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 16.02.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) szczelny = zamknięty. Edytowane 16 Lutego 2016 przez Jurgonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.02.2016 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam. @Forest w Państwie Prawa było by to Twoje ostatnie zlecenie. Sam się zadenuncjowałeś. Jest bezpiecznie bo jest wyłącznik?? Jurgonka ... nie musisz aż tak bardzo okazywać że mnie nie lubisz ... napisz po prostu jakie konkretnie przepisy są tu naruszane ? Jak nie wiesz to po prostu nie pisz po próżnicy ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 16.02.2016 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Przeceniasz swoją osobę, jesteś mi obojętny nie ma mowy o lubieniu czy nie lubieniu. Pali się w kominku - brak wentylacji grawitacyjnej. Kominek otwarty nie może być wentylacji mechanicznej. Wiem: wentylacja grawitacyjna uaktywnia się gdy wyłącznikiem wyłączam mechaniczną. Nie widoczne na zdjęciu, z przeoczenia są czujniki czadu, które zakupiłeś dla inwestora w cenie zlecenia. itd itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.02.2016 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Witam.Wskażesz konkretne przepisy czy nie ?Jak nie potrafisz to znaczy że nie wiesz tak naprawdę i po raz kolejny pajacujesz tylko i zaśmiecasz kolejny wątek.Jak napiszesz że nie znasz takich, to ja Ci konkretne paragrafy podam o tym że jak najbardziej taki kominek jest zbudowany wedle prawa i sztuki budowlanej.Pozdrawiam. Edytowane 16 Lutego 2016 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 16.02.2016 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 (edytowane) Ty poważnie prosisz o wskazanie przepisów. Nie wieżę, że ich nie znasz, ale polecam internet i wyszukiwarkę. Wpisz wentylacja a kominek i przeczytaj. To wstyd, że Olimp Forum, nie umie skorzystać z wyszukiwarki. Nie jestem czynny zawodowo i moje braki w wykształceniu nikogo nie skrzywdzą. To Ty stanowisz zagrożenie dla swoich klientów.Gdy pisałem ty zmieniłeś post . To proszę o przepisy Wentylacja - kominek otwarty. Proszę o uwzględnienie wyłącznika, który stanowi, ze jest OK Edytowane 16 Lutego 2016 przez Jurgonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.02.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witam. No ale wskażesz te przepisy czy nie ... ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.02.2016 23:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Jurgonka, tylko bez przepychanek w moim wątku, PLEASE. Zamiast tyle pisać i śmiecić w „Inspiracjach” podaj po prostu, gdzie szukać tego przepisu, skoro tak dobrze go znasz. Poczytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 16.02.2016 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Ponawiam: "proszę o przepisy Wentylacja - kominek otwarty. Proszę o uwzględnienie wyłącznika, który stanowi, ze jest OK"W tym temacie problem to czy Ty znasz przepisy, broń swoje dzieło. Nawet gdy wszyscy z towarzystwa wzajemnej adoracji (TWA) uznacie,że to ja nie znam przepisów, nie wykaże to, że nie zrobiłeś bubla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 16.02.2016 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Jurgonka, tylko bez przepychanek w moim wątku, PLEASE. Zamiast tyle pisać i śmiecić w „Inspiracjach” podaj po prostu, gdzie szukać tego przepisu, skoro tak dobrze go znasz. Poczytamy Przepraszam już mnie nie ma.(internet, wyszukiwarka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.02.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Ponawiam: "proszę o przepisy Wentylacja - kominek otwarty. Proszę o uwzględnienie wyłącznika, który stanowi, ze jest OK" W tym temacie problem to czy Ty znasz przepisy, broń swoje dzieło. Nawet gdy wszyscy z towarzystwa wzajemnej adoracji (TWA) uznacie,że to ja nie znam przepisów, nie wykaże to, że nie zrobiłeś bubla. Przepraszam że podbijam ten wątek dalej... Też jestem ciekawy tych przepisów "kominek otwarty a rekuperacja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2016 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 (edytowane) Przepraszam już mnie nie ma.(internet, wyszukiwarka) Nikt Ci nie mówi, byś podwijał ogon...Skup się na dyskusji, a nie na sposobie jej prowadzenia Edytowane 17 Lutego 2016 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Pewnie że się nie poduszą, kiedyś nie mieli wentylacji i też żyli, ja tylko odniosłem się do przepisu;-) A co z powietrzem dla ludzi, jak jest awaria prądu?! Co na to "przepis"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.02.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Lepiej zlecić całość. Tak by jeden majster wziął odpowiedzialność z całą realizację. Zbuduje palenisko, zamówi kafle i zrobi z nich piec. Najlepiej by zajął się jeszcze kominem. Jak nie będzie się bronił przed którąś z tych czynności, jest szansa, że nie spieprzy... Nie, nie lepiej. Mąż zrobił już dwa kominki, u nas i u teściów, zatem zrobi i kolejny. Obłożone są pięknymi starymi kaflami. Jeden użytkowany jest od 13 lat a drugi od 6 Nie jestem pewna, czy w kominku chcę mieć drzwiczki jak od batyskafu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2016 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Mother, uściślij co ukrywa się pod "zrobił". Chodzi o wkłady kominkowe obudowane kaflami, czy o klasyczna zduńską pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.02.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Wkłady kominkowe kupione, stare kafle z rozebranego pieca, reszta zrobiona. A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Wkłady kominkowe kupione, stare kafle z rozebranego pieca, reszta zrobiona. A co? A to, że chwała mu (mężowi) za to, że daje drugie życie pięknym kaflom! Witamy w magicznym krainie zduństwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts