pestka56 07.04.2016 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Wyszło kompleksowo w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 07.04.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Witam. "Gutdżop" ... Dla wszystkich czytających ten wątek - jeden dodatkowy komin więcej (łazienka), czy mniej ... to nie taka znowu duża różnica w kosztach budowy całego domu ... a ile radochy może dostarczyć przez resztę życia ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Możecie, Panowie, klientom oferować kominek w łązience. Jak na widok tych zdjęć nie zakocha się w tym pomyśle sporo osób, to będę bardzo zdziwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 09.04.2016 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 A komin skąd do tego wytrzasnąć? Ja mam już po ptokach. A przydałyby się 2 na piętrze.Ja mam pomysła. Miniatura pieca z awatara Piotra z bio-paleniskiem i mam w mojej biało-niebieskiej łazience piec do popatrzenia z wanny. Można go zminiaturyzować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.04.2016 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Możesz też gazowy ze schowaną butlą. Jak masz po ptakach? Dach stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 09.04.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2016 Zbliżamy się do wykończeniówki. Niedługo zawita Forest z kuchnią. Butla nie, mam schizę na to. Dlatego będzie indukcja. W naszej wsi nie będzie gazu nigdy. Za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.04.2016 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 A komin skąd do tego wytrzasnąć? Ja mam już po ptokach. A przydałyby się 2 na piętrze. Ja mam pomysła. Miniatura pieca z awatara Piotra z bio-paleniskiem i mam w mojej biało-niebieskiej łazience piec do popatrzenia z wanny. Można go zminiaturyzować? Forest Ci coś wymyśli. W łazience potrzebny jest mały komin...można rurę fi 120 do wentylacji włożyć, a wentylację pomieszczenia inaczej rozwiązać. Są też specjale systemy kominowe dla tych co zapomnieli - patrz trzecia fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Nie ma rzeczy niemożliwych, to wspaniałe powiedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2016 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Ta trzecia wersja byłaby dobra. Tam nie ma ściany, jest dach i jaskółka więc na zewnątrz widziana by była tylko rura wychodząca z jaskółki.Mam stropy drewniane, ale to chyba nie przeszkadza? Na ciężki nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.04.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Są też specjale systemy kominowe dla tych co zapomnieli - patrz trzecia fotka Piotrze ten specjalny z trzeciej fotki masz w szprzedaży? A nie można by go troskę skrócić? Może w łazience i ja bym sobie coś wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Remiks A ja mam w kominie dwa ciągi spalinowe, obok dymowego i wentylacyjnego. Da się taki spalinowy wykorzystać do podłączenia niewielkiego piecyka/kozy, ale już bez doprowadzenia powietrza z zewnątrz? Podobałby mi się to w łazience na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.04.2016 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Piotrek, jaja to się wkleja / robi na Wielkanoc.... Obawiam się że niektórzy zaczną budować takie "kominy" z blachy ocynkowanej...bo przecież widzieli na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Darku, a to nie jest komin stalowy zewnętrzny izolowany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.04.2016 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Darku, a to nie jest komin stalowy zewnętrzny izolowany ? Pestka! To standard powszechnej w naszym kraju bylejakości... Obawiam się, że z drugiej strony (w domu) tak samo odymione ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.04.2016 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Remiks A ja mam w kominie dwa ciągi spalinowe, obok dymowego i wentylacyjnego. Da się taki spalinowy wykorzystać do podłączenia niewielkiego piecyka/kozy, ale już bez doprowadzenia powietrza z zewnątrz? Podobałby mi się to w łazience na poddaszu. Masz WM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2016 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Piotrze, to znaczy, że to był żart z tym zdjęciem nr3 ? Przepraszam, że zaśmiecę ten wątek. Tam gdzie to małe okno jest łazienka. Mógłby pójść w prawym rogu w jaskółce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Ja nawet nie mam pojęcia czego to jest skrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Wentylacja Mechaniczna- z wielkich liter- z szacunkiem. Ja nie mam. Ja się luftuję inaczej. Komary i muchy donoszą mi świeże powietrze. Tudzież koniki polne, których mam wkoło setki. Taka ECO współpraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.04.2016 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 To nic dziwnego, że skrót mi obcy Nie mam, bo od czego okna. Nie po to na wieś się wyniosłam, żeby z domu terrarium ludzkie zrobić Ziuta my z jednej bajki Zapomniałaś o świerszczach koncertmistrzach za kominem i ptakach, żabach za oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziuta62 10.04.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Poczekaj no tylko niech mi kominek urośnie Miałam takiego jednego w przedszkolu pod progiem. I jak przechodziłam do starszaków to myślałam że ten próg i co pod nim wyrwę i ze sobą zabiorę. Już miałam grupę oddawać. Jak dzieciaki spały miło było popracować z takim muzykantem w tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts