Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inspiracje kominkowe

pestka56

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

"Gutdżop" ... :)

Dla wszystkich czytających ten wątek - jeden dodatkowy komin więcej (łazienka), czy mniej ... to nie taka znowu duża różnica w kosztach budowy całego domu ... a ile radochy może dostarczyć przez resztę życia ... :p

Pozdrawiam.

A komin skąd do tego wytrzasnąć? Ja mam już po ptokach. A przydałyby się 2 na piętrze.

Ja mam pomysła. Miniatura pieca z awatara Piotra z bio-paleniskiem i mam w mojej biało-niebieskiej łazience piec do popatrzenia z wanny. Można go zminiaturyzować?

Forest Ci coś wymyśli. W łazience potrzebny jest mały komin...można rurę fi 120 do wentylacji włożyć, a wentylację pomieszczenia inaczej rozwiązać. Są też specjale systemy kominowe dla tych co zapomnieli - patrz trzecia fotka :D

29..jpg

DSC05995..JPG

PICT0008.jpg

Remiks :wiggle:

A ja mam w kominie dwa ciągi spalinowe, obok dymowego i wentylacyjnego. Da się taki spalinowy wykorzystać do podłączenia niewielkiego piecyka/kozy, ale już bez doprowadzenia powietrza z zewnątrz? Podobałby mi się to w łazience na poddaszu.

Remiks :wiggle:

A ja mam w kominie dwa ciągi spalinowe, obok dymowego i wentylacyjnego. Da się taki spalinowy wykorzystać do podłączenia niewielkiego piecyka/kozy, ale już bez doprowadzenia powietrza z zewnątrz? Podobałby mi się to w łazience na poddaszu.

Masz WM?

To nic dziwnego, że skrót mi obcy :) Nie mam, bo od czego okna. Nie po to na wieś się wyniosłam, żeby z domu terrarium ludzkie zrobić:)

Ziuta my z jednej bajki :) Zapomniałaś o świerszczach koncertmistrzach :) za kominem i ptakach, żabach za oknami.

Poczekaj no tylko niech mi kominek urośnie Miałam takiego jednego w przedszkolu pod progiem. I jak przechodziłam do starszaków to myślałam że ten próg i co pod nim wyrwę i ze sobą zabiorę. Już miałam grupę oddawać. Jak dzieciaki spały miło było popracować z takim muzykantem w tle.