Flawia 20.07.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Będę miała małą (4 m2) łazienkę w bloku. W łazience jest wnęka, w której będzie stała pralka, a na niej suszarka bębnowa. Planowałam to zabudować, żeby je ukryć, ale coraz częściej zastanawiam się, czy to nie przyniesie więcej szkody niż dobrego. Piorę często, po praniu zamykanie bębna niewskazane, więc czy jest sens robić szafę, która i tak ciągle będzie otwarta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 20.07.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Osobiście dałbym sobie spokój z zabudowaniem pralki i suszarki w łazience.W kuchni, to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2014 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 żeby potykać się o otwarte drzwi pracując w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 20.07.2014 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Jak duża kuchnia, to można zabudować gdzieś z boku, aby nie przeszkadzała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 jak duża kuchnia to duży dom, a jak duży dom to jest pralnia i nie trzeba bawić się w zabudowywanie pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 20.07.2014 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 jak duża kuchnia to duży dom, a jak duży dom to jest pralnia i nie trzeba bawić się w zabudowywanie pralki. To prawda, ale mieszkając w bloku można mieć większą kuchnię np. 20-25m^2 i małą łazienkę Ja właśnie nie wiem, czy nie wolałbym pralki w kuchni, właśnie w zabudowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 w bloku kuchnia 20 m2? Chyba w jakimś apartamentowcu? Mieszkam w domku, mam pralnię a takiej wielkiej kuchni nie mam. Przy tak wielkiej kuchni można podzielić pomieszczenia i zrobić mini pralnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 więc czy jest sens robić szafę, która i tak ciągle będzie otwarta? pranie będziesz robić codzienni? Jeśli tak to zabuduj przestrzeń nad pralką. jesli nie można zrobić drzwi żaluzjowe i spuszczać tylko do połowy gdy palka jest używana. http://oslonsie.pl/images/realizacje/realizacja024.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek82 21.07.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 o, ten pomysł z żaluzjami wykorzystam w swojej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 21.07.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 w bloku kuchnia 20 m2? Chyba w jakimś apartamentowcu? Dlaczego? Większą kuchnię albo kuchnię z jadalnią widziałem w normalnych mieszkaniach (ok. 70m^2) w normalnym bloku. Ten pomysł z żaluzjami jest bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.07.2014 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 mozna tez kupic pralke do zabudowy: http://media-cache-ak0.pinimg.com/236x/e9/bb/c7/e9bbc736e3a283e5c2e3d1873d08c617.jpg IKEA ma w zestawie...i pralke i szafke do obudowy....na przyklad moze drzwi suwane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2014 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Dlaczego? Większą kuchnię albo kuchnię z jadalnią widziałem w normalnych mieszkaniach (ok. 70m^2) w normalnym bloku. Ten pomysł z żaluzjami jest bardzo fajny Wiekszą - na pewno 20 m2? Bo ja takiej w zyciu w boku nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 21.07.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Znajomi mają niecałe 21m^2, część poszła na jadalnię, ale pomieszczenie jedno. Wiem, bo sam mierzyłem i pomagałem trochę rzeczy tam robić. Wracając do tematu: szafka z przesuwanymi drzwiami jest również fajnym pomysłem, który ja osobiście chętniej bym zastosował niż żaluzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 ale to była kuchnia z jadalnią? Czy moze wyburzyli ściankę z kuchni do sąsiedniego pokoju?Wyobrażasz sobie pralkę na najwyższych obrotach podczas kolacji z gośćmi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 22.07.2014 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Kuchnia z jadalnią. Co prawda pralki przy gościach nie mam zwyczaju włączać, na najwyższych może sobie nie wyobrażam, ale na połowę albo mniej (800-600-400 obrotów) - jak najbardziej tak. Chyba, że pralka ma program 'nocny' - wtedy niech pierze, a jak goście pójdą, to się odwiruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Czyli de facto to był aneks kuchenny w pokoju, który służy za jadalnię a nie kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matei 22.07.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Może plan mieszkania się myli, ale było zaznaczone jako kuchnia (docelowo miało być z centralną wyspą). Tylko wyspy nie chcieli i zrobiony był później aneks jadalny. I to na 100% jestem pewien, że nie jest to aneks kuchenny z pokojem, tylko kuchnia z oddzielnym wejściem. Sam również nie wiedziałem, że takie cuda mogą się zdarzać, dopóki nie zobaczyłem Edytowane 22 Lipca 2014 przez matei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 24.07.2014 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 pranie będziesz robić codzienni? Jeśli tak to zabuduj przestrzeń nad pralką. jesli nie można zrobić drzwi żaluzjowe i spuszczać tylko do połowy gdy palka jest używana. http://oslonsie.pl/images/realizacje/realizacja024.JPG Codziennie nie, ale co drugi dzień na pewno. Fajny pomysł z żaluzją/ moze drzwi suwane? Wyglądają fajnie, ale u mnie nie da się tego zastosować, jest wnęka szeroka na 90 cm. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, nadal się zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts