misioCG 21.07.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Na początek Witam wszystkich szanownych forumowiczów Czytam i przeglądam forum od jakiegoś czasu jednak nie znalazłem wszystkich informacji i odpowiedzi na nurtujące mnie informacje. Buduję dom, są już okna dach ocieplenie, tynki i drzwi (poza frontowymi) Jestem na etapie odwodnienia terenu. Ale do rzeczy Chce zaprojektować wszystko wkoło domu, podjazdy, wjazdy, przejazdy, ogrodzenia, trawniki, może inne zagospodarowanie, z tyłu domu taras i ogród, Zaprojektować całą zieleń, krzewy, drzewa trawniki itd. Działka ma 1583m2, powierzchnia zabudowy domu 189,20m2 Chciałbym poznać wasze porady i opinie od czego i jak zacząć, nie chciał bym popełnić błędów które mnie będą kosztować dużo czasu i pieniędzy. Najchętniej zrobił bym konkurs na jakimś forum młodych projektantów (oczywiście z nagrodą pieniężną) Cel jaki chce osiągnąć to dom ogród jak i podjazdy, dojazdy muszą wyglądać jak jedna całość (nie chce jakiejś chaotycznej zbieraniny stylów) ma to być na lata trwałe i najlepiej ze szlachetnych długowiecznych materiałów, tak aby cały rok coś kwitło i ładnie wyglądało. Nie mam problemu aby opiekować się ogrodem (ale też bez przesady do 2-4 godzin dziennie max) Jakieś opinie, porady czy pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 co za problem wynając projektanta ogrodów, który to wszytsko dla ciebie zaprojektuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 22.07.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Od czego zacząć? Od wynajęcia projektanta!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts