Sylw. 21.07.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Nie mam pomysłu na zagospodarowanie schowka, który ma powierzchnię zaledwie 1,25m kwadratowego, a wysokie jest na 2,60m. Znajduje się on na końcu wąskiego przedpokoju, w którym nie ma sensu ustawiać szaf. A ten schowek ma być miejscem na przechowywanie odkurzacza, deski do prasowania, miotły, mopa, kosza na brudną odzież, bieliznę itp rzeczy które są w każdym domu i dla nich powinno się znaleźć miejsce. Nie chciałabym aby miało ono wygląd piwnicy. Chciałabym aby tam była też szafa z drążkiem do wieszania odzieży zimowej (na tej szerszej ścianie) oraz półki( na tej krótszej ścianie). Zastanawiam się nad rezygnacją z drzwi wewnętrznych do tego pomieszczenia, a komandorem narożnym z drzwiami przesuwnymi( drążek i półki). Nie można nic zrobić ze ścianami, zatem nie da się powiększyć powierzchni tego pomieszczenia. Będę wdzięczna za wszelkie wizualizacje, sugestie , podpowiedzi. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2014 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 drzwi tak - ale dwuskrzydłowe, bez tej scianki 45 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 21.07.2014 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Ścianka musi zostać-jest nośna, nie do wyburzenia.I drzwi przesuwnych nie chcę, jak już mają być to normalne, tradycyjne. Edytowane 21 Lipca 2014 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 a czy ja proponowałam przesuwne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 22.07.2014 09:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Oczywiście, że nie proponowałaś. Napisałam o drzwiach przesuwnych prowadzących do schowka gdyż zapomniałam o tym wspomnieć w pierwszym poście. A ta ściana 45cm, która jest nośna będzie stanowiła bok szafy. Szafa ta będzie ustawiona pod kątem prostym w stosunku do wewnętrznej 125 cm ściany schowka. Elfir , a może wewnątrz schowka cały 60 cm głęboki komandor na tej 125 cm ścianie z drzwiami przesuwnymi, a do schowka by się wchodziło zaraz z korytarza, nie było by do niego drzwi. A na wewnętrznej stronie ściany 45 cm wieszaki na kurtki. Nie byłoby ich widać z korytarza. Co Ty na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2014 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 po co walisz szafy do schowka? Drzwi + stalowy pręt na wieszaki + półka na wspirnikach jako pawlacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 22.07.2014 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) To ma być nie tylko schowek ubraniowy ( schowek na kurtki, płaszcze), gdzieś muszę schować suszarkę balkonową, mopa, miotłę, powiesić na kołkach kurtki gości. Ta jedyna przedpokojowa szafa będzie wąska i raczej płytka- albo taka albo żadna, innego miejsca nie ma na postawienie szaf. Edytowane 22 Lipca 2014 przez Sylw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 kurtki gości można na wieszaku. Ale nie bardzo rozumiem w czym przeszkadza ci kurtka i miotła?Bo jak tam nawstawiasz mebli to na nic miejsca nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 22.07.2014 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ja to sobie wyobraziłam tak jak na schematycznym rysunku. Czy moja wizja jest fatalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 nadal nie widze powodu do wstawiania tam komandora bo to pomieszczenie same w sobie jest szafą. Ale rób jak chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.07.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Zgadzam się z Elfir. Szafa nie ma kompletnie sensu Wystarczy zabudować miejsce drążkami/półkami. Przeciez to mnożenie bytów, ktore tylko skomplikuje operowanie w malutkim pomieszczeniu. Zamiast wykorzystać powierzchnię zabudujesz ją bez sensu "bokami" szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 23.07.2014 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 To może z innej beczki. Chodzi mi teraz o stopień zakurzenia. Jeżeli zrobię tak jak sugeruje Elfir : pomieszczenie to szafa z drzwiami tradycyjnymi. To wnętrze nie będzie się bardziej kurzyć niż w przypadku gdyby nie było drzwi a stała by tam szafa z drzwiami przesuwnymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts