martingg 12.06.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Płytę robiłem w lubelskim. Zajęło mi to 11 dni, pracowałem po kilkanaście godzin, przy zbrojeniu pomagała rodzina. Fajna robota, nie ma co się tego bać. Trzeba być w miarę precyzyjnym ale nie jest to specjalnie trudne. to zapraszam to mazowieckiego na 10 dni :D no właśnie nad tym myślę boję się tylko tej prezycji aczkolwiek miałbym 2 budowlańców do pomocy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 12.06.2018 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 przy parterówce chyba nie ma sensu ocieplać dachu? si? Czemu, nie? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 12.06.2018 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 tak mi powiedział 1 budowlaniec tutaj polecany i tez tutaj czytałem przy drewnianym wystarczy ocieplić strop, pisząc dach miałem na myśli krokwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 12.06.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2018 Jestem w stanie wydać 2000zł na 10 - 15cm wełny, bo tyle to mniej więcej wyniesie dodatkowe ocieplenie międzykrokwiowe. Zawsze to dodatkowa warstwa. Tak to sobie wyobrażam, choć nie upieram się, że da to wymierny efekt ekonomiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esechiel 13.06.2018 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Czy ktoś z was myślał o montażu okien w systemie MOWO własnymi rekami? Wydaje się to stosunkowo proste. Ale może właśnie wydaje mi się tylko. Skoro to jest takie dobre a droga jest usługa to może warto się nad tym pochylić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 13.06.2018 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 Czy ktoś z was myślał o montażu okien w systemie MOWO własnymi rekami? Wydaje się to stosunkowo proste. Ale może właśnie wydaje mi się tylko. Skoro to jest takie dobre a droga jest usługa to może warto się nad tym pochylić? No pewnie. Pan @anonim, mniej więcej od tego miejsca opisał to w swoim dzienniku https://forum.muratordom.pl/showthread.php?334455-ANONIMowa-STODO%C5%81A-DIY&p=7462375&viewfull=1#post7462375 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 13.06.2018 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2018 On nie tylko montował ale i tworzył mowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 14.06.2018 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Tak dodam od siebie - co do wiązarów to jestem do nich absolutnie przekonany. Bardzo solidna i sztywna konstrukcja. Natomiast stropy betonowe mają pewną zaletę - szczelność. Niedługo zabieram sie u siebie za sufity podwieszane i przerażaja mnie te wszystkie folie i taśmy paroizolacyjne, przepusty na kable i problem ze szczelnym zamontowaniem oświetlenia (chcę dużo tradycyjnych "oczek" GU10 + żarówki led). Jak ktoś nie robi rekuperacj to faktycznie może się tym nie przejmować ale ja chcę zrobić dom termos tani w ogrzewaniu (prąd) Strop betonowy wiadomo ze jest szczelniejszy, jego jednąz zalet jest też to że można go szybko wykończyć tynkiem. Jak już chcesz zrobić jakieś fajne oświetlenie czy obniiżenia to koszty rosną, a przy wiązarach i suficie podwieszanym masz 2w1. Jeżeli chcesz zrobić szczelnie to zerknij u mnie w DB, wazne jest właściwe połączenie paroizolacji ze ścianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 14.06.2018 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2018 Czy ktoś z was myślał o montażu okien w systemie MOWO własnymi rekami? Wydaje się to stosunkowo proste. Ale może właśnie wydaje mi się tylko. Skoro to jest takie dobre a droga jest usługa to może warto się nad tym pochylić? ja będę coś podobnego kombinował z oknami w garażu, ale to jeszcze jest tajemnica oczywiście wszystko pokaże w swoim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 15.06.2018 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Za dużo tych tajemnic masz Sebcio. Jak nie PC to teraz Mowo DIY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 05.08.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2018 Sebcio jak z persektywy czasu oceniasz swój strop na wiazarach. To była dobra decyzja? ... bo ty nie robiłeś na pietrze pomieszczeń użytkowych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 07.08.2018 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2018 Siema. Mój dziennik chyba już zarósł kurzem Z perspektywy czasu uważam ze to była dobra decyzja, było szybko i niedrogo. Mieszkam już 2 lata i kompletnie nic się nie dzieje, żadnych pęknięć itp (w końcu robiła solidna firma ) jeżeli się chodzi normalnie na górze to na dole nic nie słychać, jezeli się chodzi "głośniej" no to słychać. Wg mnie spkojnie na wiązrach można mieszkać i normalnie użytkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.08.2018 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 Siema. Mój dziennik chyba już zarósł kurzem Z perspektywy czasu uważam ze to była dobra decyzja, było szybko i niedrogo. Mieszkam już 2 lata i kompletnie nic się nie dzieje, żadnych pęknięć itp (w końcu robiła solidna firma ) jeżeli się chodzi normalnie na górze to na dole nic nie słychać, jezeli się chodzi "głośniej" no to słychać. Wg mnie spkojnie na wiązrach można mieszkać i normalnie użytkować. Dzięki. ... wiesz jak to jest coś tam powiedziałeś i teraz jest problem z pytaniami z opcjami jakiś "inwestycji". zycie jest ciężkie - trzeba było milczeć to by problemu też nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 09.08.2018 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 grend nie wiem o jakim problemie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 09.08.2018 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2018 grend nie wiem o jakim problemie piszesz "Grzebie" juz w czwartym budynku. Samo w sobie to nie jest złe ale jednak niestety żaden nie jest mój. Staje się amiszem na kanwie jakiegos budynku samorobnie zrobionego. ... trzeba było siedzie cicho Nie masz czegoś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 10.08.2018 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Grend czy Ty fachowcem zostałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 10.08.2018 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 Grend czy Ty fachowcem zostałeś? ... prawie, ale w kreowaniu opini i pracach "na amisza" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 10.08.2018 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2018 "Grzebie" juz w czwartym budynku. Samo w sobie to nie jest złe ale jednak niestety żaden nie jest mój. Staje się amiszem na kanwie jakiegos budynku samorobnie zrobionego. ... trzeba było siedzie cicho Nie masz czegoś takiego ? Mam, tylko że otworzyłem działalność i robie pewne rzeczy już zawodowo. Niedługo to pewnie będzie moim głównym źródłem utryzmania, ale to nie temat na forum. Tutaj jestem hobbistycznie i za free To co wiem i mam sprawdzone chętnie przekazuje dalej, jak powiedział jeden internetowy ludek: "ten tort jest tak wielki że starczy dla każdego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.08.2018 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2018 Mam, tylko że otworzyłem działalność i robie pewne rzeczy już zawodowo. Niedługo to pewnie będzie moim głównym źródłem utryzmania, ale to nie temat na forum. Tutaj jestem hobbistycznie i za free To co wiem i mam sprawdzone chętnie przekazuje dalej, jak powiedział jeden internetowy ludek: "ten tort jest tak wielki że starczy dla każdego" To gratulacje. .. ale chyba całkowicie nie chcesz zerwać z "kilkaniem" na kompie, przecież to takie interesujące zajecie Z tego co kojarzę to pracowałes jako informatyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garażowiec1719514970 12.08.2018 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2018 Z tego co wdziałem na oczy ( budowę -Duris 3 tymi ręcami sebcio55 robiony ) śmiało ten informatyk może za ,, budowlańca"( w pozytwnym znaczeniu tego słowa ) robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts