Sonicsquad 22.08.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 U mnie jest 18 metrów i kupiłem 46. Sprawdzałem - wygląda super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek_tu 25.08.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 42 cale będą OK. Teraz są takie telewizory, że przy dużych rozmiarach można siedzieć blisko i wtedy jest najlepiej. Ale już np. 50 cali byłoby za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tombuild 26.08.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Ja bym tutaj zdecydował się na coś około 42 cali i tak zresztą zrobiłem mam 42LB670. Na dwa metry większy? Bez przesady. To jak siedzieć w kinie w pierwszym rzędzie. Ja mam 42 cali i oglądamy z odległości prawie 3 metry. Przy dwóch to tak jakby położyć się przed telewizorem nogami do przodu i oglądać z podłogi, taka odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 27.08.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Ja swój telewizor kupiłem trochę mniejszy względem wielkości pokoju, bo ktoś mnie przekonał, że warto zostawić trochę miejsca na ścianie dla ambilighta. Moim zdaniem zresztą te przeliczniki są wyssane z palca, kiedyś się kupowało telewizor wielkości na jaką nas było stać i jaki się mieścił w pokoju. A teraz mierzy się to możliwością zlania się pikseli w jeden obraz. Nic nie szkodzi jak te piksele trochę widać podczas oglądania. W CRT obraz i tak był 10 x mniej ostry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna_a 30.08.2014 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Ja stawiam na tradycyjne 20 cali. Nie uważąm żeby większy telewizor był potrzebny. zresztą zamiast w telewizor wolę inwestować chociażby w atrakcyjne wyjazdy;] Telewizor to taki trochę zbędny dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 01.09.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Jasność będzie cię wkurzać z takiej odległości, zwłaszcza w nocy, czyli przy zwiększonym kontraście między ekranem a otoczeniem. Przyda ci się jakieś światło za tivikiem, żeby to zniwelować. Przy takich odległościach to nie cale będą problemem tylko jasność, więc weź jak największy przeprowadzisz się do większego lokum i będzie jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula1122 03.09.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 W pokoju około 20m2 mamy ekran 48cali. I wcale nie wydaje się już nam duży Zdecydowaliśmy się na Sony Bravia, bez 3d. Jak dotąd sprawuje się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwunia.78 04.09.2014 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Istnieją specjalne wzory, ktore uwzględniaja w jakiej ogległości od telewizora będziemy siedzieć. Poszukaj takiego kalkulatora, ponieważ nie jest sztuką kupić wielki telewizor, bo nie bedzie się go komfortowo oglądało. Podobnie jak to ma miejsce z za małym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 21.02.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Polecam zasugerowanie się danymi z tej tabeli. Nie jest ona wyrocznią, ale może komuś pomóc. Ściągnąłem z PC Format.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 21.02.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 U siebie do TV mam 2,5-3m. Patrzę na Bravię 40' wiszącą na ścianie. Jest idealnie. Większy moim zdaniem wyglądałby komicznie w moim salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 21.02.2016 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2016 Tutaj macie odległości dla tv full HD i 4K podane przez fachowców z HDTV. Samodzielnie suwakiem można ustawić wielkość odbiornika i pokazuje się zalecana odległość.http://hdtvpolska.com/page/kalkulator_odleglosci_od_tv.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 28.02.2016 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 U siebie do TV mam 2,5-3m. Patrzę na Bravię 40' wiszącą na ścianie. Jest idealnie. Większy moim zdaniem wyglądałby komicznie w moim salonie. Miałem 40 Philips przed moim obecnym telewizorem. Po jakimś czasie kupiłem 42 z cieńszą ramką i zajmuje suma summaru tyle samo miejsca co stary model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 01.03.2016 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Ja wymieniłem plazme 42 na lcd 48 z cieńszą ramką. Wielkość TV ta sama, ekran sie powiększył. Z odległości 3.5m jakiej to oglądam, uważam że to optimum. Zresztą większego żona by nie zaakceptowała. Teraz też musiałem się nieźle nagłówkować i argumentować zakup "dużo niższym zużyciem energii" i szybkim zwrotem Zresztą do filmów to i tak moim zdaniem tylko projektor. Nawet najgorszy da nieporówywalnie lepsze wrażenia niż dobry TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 04.03.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Oglądam z 3,5 na 50' mam porównanie z takiej odległości 100' z projka i miałem zawieszony też TV 64", Wg mnie z takiej odległości to nawet i 80' byłoby w porządku. W sypialni 30 cm za stopami mam monitor/TV 42' i w cale nie jest za duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przewas 04.03.2016 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Oglądam z 3,5 na 50' mam porównanie z takiej odległości 100' z projka i miałem zawieszony też TV 64", Wg mnie z takiej odległości to nawet i 80' byłoby w porządku. W sypialni 30 cm za stopami mam monitor/TV 42' i w cale nie jest za duży. Dokładnie. W sali kinowej mam obraz z projektora szeroki na 3 m, przekątna wychodzi ok 118''. Siedzę 3.5/4m i jest idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czernił 13.03.2016 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Wybór wielkości to kwestia indywidualna, ponieważ jeden będzie wolał 32 cale, a natomiast drugi będzie o wiele bardziej wolał już wrzucić sobie 50 cali. Dlatego najlepiej stań przed tymi tv w sklepie i wtedy dokonaj wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.03.2016 02:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Ważne jest odświeżanie ekranu (lepiej 120Hz niż 50Hz ) , piłka ma wygladać po ludzku a nie jak ciągnieta szmata.W sklepie zobacz na PlanetHD lub NG lub przynieś swoje na USB, sprawdzaj na dynamicznych scenach.47'' z 2 m wcale nie jest za duże .Zakup przez net daje ci 14 dni na zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 19.03.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 Ja także mogę wskazać, iż telewizor 50 calowy będzie najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fretka12 01.05.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2016 Ja także mogę wskazać, iż telewizor 50 calowy będzie najlepszy. Jak chcę się szarpnąć na 55 cali dla męża, co lubi mecze w FULL HD. Odległość od głowy do ekranu będzie ok. 320 cm - patrz załącznik. Nie będzie za mała odległość dla takiego telewizora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dresiak 04.05.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Wow. Pozazdrościć takiej żony. To chyba wszystko zależy co kto lubi. Jak dla mnie ok. Chociaż pamiętam jeszcze czasy, kiedy mieliśmy malutki stary telewizor 19 cali. Przesiadka na 32 przez pierwszy tydzień wymagała od nas mrużenia oczu. A teraz nie wyobrażam sobie patrzeć na tak mały ekranik jeszcze z odległości większej niż kilkadziesiąt cm. Także jak dla mnie spoko. Mąż na pewno się nie obrazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts