Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A wszystko zaczęło się od kuchni :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nic już nie wymodzimy bo beczka pusta, spać trzeba pójść dostojnym krokiem damy.. :)

swoją drogą damy zawsze kojarzyły mi sie z takimi pantoflami :) i zawsze zastanawiałam się jak w takich "laćkach" po domu mozna chodzić :jawdrop:

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/f-electric-lingerie-klapki-z-puszkiem-hs228-blk-07.jpg

No chwilkę mnie nie było, a tu już dwie strony więcej - GADUŁY jedne :D

Ewo ( Ewuniu :) ) :hug:

Tak mi mów :D :hug:

Czy mogę zwracać się do Was tez po imieniu,Jusyna, Ewa?

Mam na imię Beata-będzie mi miło:hug:

Miło mi Beato :), a lubisz zdrobnienia :lol2:

Twoja wiedza techniczna powala mnie na kolana. Normalnie żałuję, że nie jestem na etapie fundamentów :D. Dobrze, że Jusia skorzysta :D

białe kuchnie są piękne i bardzo mi się podobają ale jest ich już za dużo :) ciekawa jestem i Twojej i mojej :p kiedy Twoja projektantka pokaże co wymyśliła? :D

ten lacobel to jest super pomysł, dzięki, zapodam go mojej pani projektant :D

a na tej fotce te drzwi wyglądają jakby były kamienne

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/300_SieMatic-SE-2002-BS_truffle-grey_05.jpg

Ja podobnie jak Beata widzę tu beton :). I jeszcze jedno... czy zauważyłaś, że tak naprawdę te szafki nie będą idealnie zlicowane ze ścianą? Abyś mogła się dostać do środka fronty muszą być montowane na przemian, czyli jeden będzie zlicowany, ale drugi będzie głębiej. Fronty muszą być zamontowane na szynach. Nie wiem jak z utrzymaniem czystości w takiej opcji (w tych szynach). Musiałabyś zadbać by przy płycie i zlewie były fronty zlicowane, a nie te głębsze. Takie rozwiązanie będę miała w górnej łazience nad geberitem. Mam problem jak wykończyć szyny by ładnie wyglądało (zabudowa meblowa to samoróbka) :(.

No chyba, że będzie tu stosowany jakiś specjalny mechanizm (jak w oknach HS?)

Ja sobie y na u przerobiłam, spokojnie :lol2: Tylko nie umiem sobie wyobrazić tych szafek ukrytych jak się będą schodzić w rogu z szafkami Julianny. Ukryte są w zabudowie g-k, Julianny wiszą na ścianie. Wiszące mają ok 40 cm głębokości, więc dosunięte do ściany z ukrytymi zostawią tylko 20-centymetrowy pasek ściany. Po drugiej stronie masz 40 cm ściany. Tak to ma być???

Szafki ukryte są w ścianie, więc to tak jak moja ściana z oknem. Jedne fronty są przesuwne więc nie będą kolidowały z tymi otwieranymi. Natomiast bardziej jestem ciekawa efektu z kolorem frontów, bo szafki zlicowane mają być jak rozumiem na wysokość ściany (?), a szafki wiszące tylko do połowy.

zapomniałam się odnieść do tej części :( nie planuję parowego ponieważ nie smakuje nam takie jedzenie, mamy parowar ale pomimo kilku prób nie trafiają do nas te dania :( dolne szafki planuję zrobić takie głębokie, najwyżej nie będę tak daleko wkładać naczyń jak nie będzie to praktyczne, jeśli chodzi o umiejscowienie płyty to nie martwię się oknem tylko szukam materiału z którego można by zrobić drzwi od ukrytych szafek.

cargo mam teraz 40 cm i jestem bardzo zadowolona, jest to stabilna konstrukcja, bardzo praktyczne dla mnie rozwiązanie, trzymam w niej wszelkie sypkie rzeczy a dużo się tam mieści :) a blatu mam mieć 122 cm :) starczy :D

Nooo to blatu masz tam, że ho ho :D.

Dałaś mi do myślenia z tym jedzeniem parowym - mam nadzieję, że znajdę jakieś fajne przepisy i jedzenie będzie i zdrowe, i smaczne :). Póki co z pewnością częściej będziemy korzystać z mikrofalówki, bo nie ma czasu gotować jak trzeba malować ;). No właśnie - mikrofalówki też nie używasz? Czy będziesz miała w piekarniku?

Świetne te rozwiązania z jednym wyłącznikiem wszystkich świateł i mrygu mrygu do bramy :D

No i piszę się do klubu rozczochranych w misiowym szlafroczku :lol2: Musimy sobie zrobić zlot :rotfl:

nic już nie wymodzimy bo beczka pusta, spać trzeba pójść dostojnym krokiem damy.. :)

swoją drogą damy zawsze kojarzyły mi sie z takimi pantoflami :) i zawsze zastanawiałam się jak w takich "laćkach" po domu mozna chodzić :jawdrop:

http://mmj.pl/~lotharek/Justyna/pokazane/f-electric-lingerie-klapki-z-puszkiem-hs228-blk-07.jpg

no jak to jak?

w szlafroczku z jedwabiu :rolleyes:

:bye::bye::bye:

Matyldo, święta kangurzyco :p

Jakbym pół książki przeczytała. Dobrze, że skończyłyście, bo za nic bym nie nadgoniła - 4 strony. Czytam od Warszawy do Piaseczna !!!!

U Szocik wklejałam link do laminatów, które na pewno nadają się na drzwiczki do ukrytych szafek. Wybór wzorów ogromny. Założę się, że te drzwiczki na inspiracji Siematic, te kamienne, są właśnie z tego materiału.

Rozwiązanie narożnika szafki Julianny-szafki ukryte wstawię jutro. Mam fotki Siematic :)

Ewuniu :) tak na szybko bo zmykam do łóżka to teraz mam słupek : zmywarka, piekarnik, i mikrofalówka :) w nowej planuję szafka, piekarnik, mikrofalówka, aczkolwiek nad tym ostatnim urządzeniem mocno się zastanawiam bo wykorzystuję go głównie do robienia popcornu i podgrzewania zupek dla Frodka ( psa), osobiście wszelkie inne potrawy wole podgrzać lub podpiec na gazie. jak już nadejdzie TEN :) czas dokonywania wyborów zastanowię się nad piekarnikiem z funkcją mikrofali, muszę sprawdzić czy wejdzie tam moja ogromna brytfanka na kaczkę :D

a zlot - chętnie :D

Pestko poczytałam o tych spiekach i jest to bardzo wszechstronny materiał, myślę że mogłaby z niego zrobić drzwi od szafek oraz blaty, znalazłam taką stroną i wybór jest ogromny, ciekawe jak to cenowo wygląda ale podoba mi się że można ten spiek wykorzystać także do zlewów podbudowywanych w blat

http://www.laminam.pl/pl/produkty/kolekcje

zaskoczyłaś mnie informacją że te drzwi są wiszące czy to będzie stabilne? z jednej strony to lepiej bo w szyny nie będzie wchodził brud ale nie będą się ruszały jak listek na wietrze? Gdybyś znalazła czas na pokazanie rozwiązania połączenia szafek od Juliany16 z ukrytymi byłabym Ci wdzięczna :)

Swoją drogą Ewuś czy Ty nie powinnaś opatentować nazwy szafki od Julianny16 :lol2:

Elfir ten fornir też jest bardzo ładny, myślę że też by się nadawał i wydaje się ze cenowo może być atrakcyjniejszy od spieków ale cen nie znalazłam. Boję się tylko tej niejednolitej struktury, mam wrażenie że tam wiecznie będzie kurz wchodził

Musiałabym chyba to zobaczyć na żywo i pogadać z jakimś fachowcem jak te fronty zamontować, tak jak napisała Bejaro to pionierskie rozwiązanie :D