damiandac 29.07.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Dzień dobry,Prośba o recenzję projektu http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Houston_II/Jestem na niego zdecydowany ale chciałbym poznać opinie osób trzecich aby wprowadzić ewentualne poprawki. z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 29.07.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2014 Dzień dobry, Prośba o recenzję projektu http://projekty.lipinscy-projekty.pl/Houston_II/ Jestem na niego zdecydowany ale chciałbym poznać opinie osób trzecich aby wprowadzić ewentualne poprawki. z góry dziękuję Bardzo fajny domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 31.07.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Dość kosztowna w budowie parterówka dla dwojga zmotoryzowanych inwestorów. 101 m2 powierzchni użytkowej + ponad 40 m2 części garażowo - gospodarczej. Duża kubatra, choć wysokość pomieszczeń tylko 2,61m. Rozbudowany dach i strop drewniany - dużą pozycją w kosztorysie będzie drewno konstrukcyjne. Duże przeszklenia (wnioskuję, że dom jest najbardziej odpowiedni na działki z wjazdem od północy), w tym aż trzy suwane skrzydła tarasowe. Plusy to wygodny wiatrołap ze sporą szafą, atrakcyjna garderoba, spora powierzchnia wszystkich pomieszczeń. Subiektywne minusy: - drewniane pergole, które będą wymagały konserwacji, - powierzchnia kuchni to tak naprawdę około 10 m2, reszta to komunikacja, nie ma miejsca na piekarnik czy mikrofalówkę chętnie obecnie umieszczane w wysokiej zabudowie, tu zastosowano okno pomiędzy dolną a górną zabudową, - umeblowanie salonu - stół jadalny stojący praktycznie na przejściu z holu do części wypoczynkowej, aby wyjść na taras trzeba lawirować wokół kanap, - rozplanowanie łazienki - niezbyt podoba mi się umiejscowienie sedesu na dojściu do wanny; łazienka jest spora więc myślę, że można też inne pomysły rozważyć pamiętając, że będzie to też pomieszczenie używane przez gości, bo tu jedyne wc w domu. Może warto wydzielić tu część z wc i umywalką i część kąpielową? Użyć niskiej lub wyższej ścianki instalacyjnej? I tyle. Spokojny i elegancki projekt elewacji, ładne murki z miejscem na posadzenie roślin. Bardzo duży taras i podest frontowy. Taka odrobina luksusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 31.07.2014 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Widywałam lepiej rozplanowane domy, zwłaszcza, że duża powierzchnia nie zmusza do oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts