Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budżetowy (TCO) z przyciętym budżetem, przy stacji PKP z widokiem na las...

Recommended Posts

Jesteś w PGE Warszawa ? Mam PGE Konstancin i u mnie brutto w G12W dzienna - 0,7535 nocna - 0,398, do tego stała za przesył, abonament, itp.

Standardowo jakieś 31% to dzienna.

Jest jakaś lepsza opcja ? Fotowoltaika ma być w 2021.

Hej również jestem orgazmicznie szczęśliwym klientem RE Konstancin Jeziorna :sick:, od 2015 do 2018 miałem Fortum, ale wróciłem do PGE. mam dzienną nieco gorszą 34%. Fotowoltaikę możesz mieć kiedy chcesz. Z wstępnych informacji wynika, że program ma być kontynuowany ale już na innych zasadach czyli nie formie dotacji przedmiotowej ale w formie preferencyjnych pożyczek.

Zdecydowałem się na PV wiec juz nie analizuję innych dostawców.

• Odpowiedzi 741
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej również jestem orgazmicznie szczęśliwym klientem RE Konstancin Jeziorna :sick:, od 2015 do 2018 miałem Fortum, ale wróciłem do PGE. mam dzienną nieco gorszą 34%. Fotowoltaikę możesz mieć kiedy chcesz. Z wstępnych informacji wynika, że program ma być kontynuowany ale już na innych zasadach czyli nie formie dotacji przedmiotowej ale w formie preferencyjnych pożyczek.

Masz rację, że fotowoltaikę mogę mieć kiedy chcę. Ale ja wolę poczekać na tą z dofinansowaniem 80% ( program gminy Góra Kalwaria z 2016 ).

W tym roku odliczę od podatku klimatyzator i ulgę odsetkową.

Właśnie sobie policzyłem, że koszt ogrzewania mojego domu to 550 zł, nie mogę uwierzyć, że tak mało. Roczne wydatki za prąd ( 2 faktury ) to 2676,48.

Mój następny dom będzie miał kable. Sprawnośc fotowoltaiki i ceny magazynów energii za pare lat też powinny być lepsze.