gawel 18.12.2020 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Jesteś w PGE Warszawa ? Mam PGE Konstancin i u mnie brutto w G12W dzienna - 0,7535 nocna - 0,398, do tego stała za przesył, abonament, itp. Standardowo jakieś 31% to dzienna. Jest jakaś lepsza opcja ? Fotowoltaika ma być w 2021. Hej również jestem orgazmicznie szczęśliwym klientem RE Konstancin Jeziorna , od 2015 do 2018 miałem Fortum, ale wróciłem do PGE. mam dzienną nieco gorszą 34%. Fotowoltaikę możesz mieć kiedy chcesz. Z wstępnych informacji wynika, że program ma być kontynuowany ale już na innych zasadach czyli nie formie dotacji przedmiotowej ale w formie preferencyjnych pożyczek. Zdecydowałem się na PV wiec juz nie analizuję innych dostawców. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192233-bud%C5%BCetowy-tco-z-przyci%C4%99tym-bud%C5%BCetem-przy-stacji-pkp-z-widokiem-na-las/page/38/#findComment-7870525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 18.12.2020 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2020 Hej również jestem orgazmicznie szczęśliwym klientem RE Konstancin Jeziorna , od 2015 do 2018 miałem Fortum, ale wróciłem do PGE. mam dzienną nieco gorszą 34%. Fotowoltaikę możesz mieć kiedy chcesz. Z wstępnych informacji wynika, że program ma być kontynuowany ale już na innych zasadach czyli nie formie dotacji przedmiotowej ale w formie preferencyjnych pożyczek. Masz rację, że fotowoltaikę mogę mieć kiedy chcę. Ale ja wolę poczekać na tą z dofinansowaniem 80% ( program gminy Góra Kalwaria z 2016 ). W tym roku odliczę od podatku klimatyzator i ulgę odsetkową. Właśnie sobie policzyłem, że koszt ogrzewania mojego domu to 550 zł, nie mogę uwierzyć, że tak mało. Roczne wydatki za prąd ( 2 faktury ) to 2676,48. Mój następny dom będzie miał kable. Sprawnośc fotowoltaiki i ceny magazynów energii za pare lat też powinny być lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/192233-bud%C5%BCetowy-tco-z-przyci%C4%99tym-bud%C5%BCetem-przy-stacji-pkp-z-widokiem-na-las/page/38/#findComment-7870575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts