Florka08 01.08.2014 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Hej, jestem na etapie urządzania dość wąskiej kuchni stąd szukam modeli pralek, piekarników, zmywarek (do zabudowy) i płyt indukcyjnych o głębokości 50cm (ewentualnie 55cm). Kojarzycie może czy produkowane są takie sprzęty?Jest szansa na skompletowanie takiego AGD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krytyczny 01.08.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 może być cieżko, standart to 60 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krytyczny 01.08.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 MAM Zmywarka Whirlpool ADG 510 Szerokość 45 cm Wysokość 82 cm Głębokość 55 cm :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florka08 01.08.2014 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Właśnie wiem, że może być ciężko Dzięki za zmywarkę Ile do przyłączenia zmywarki powinnam doliczyć cm? Znalazłam płytę 51,5cm i http://www.electrolux.pl/Produkty/Gotowanie/Płyty_do_zabudowy/Płyty_indukcyjne/EHL6740IOK/ Głębokość [mm]510 Głębokość wycięcie [mm] 490 Czyli na szafce 55cm powinna się zmieścić? Początkowo myślałam, że na jednej ścianie dam szafki 60cm i wstawię tam standardową paralkę i zmywarkę a na drugiej ścianie zrobię szafki 50cm z płytą i piekarnikiem, ale niestety nie mogę takich znaleźć, więc jeśli się uda znaleźć cały sprzęt do 55cm to wtedy zrobię po prostu po dwóch stronach 55cm szafki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.08.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 nie sądze by się zmieściła (blat będzie za cienki między otworem na płytę a krawędzią i może się złamać). Szukaj raczej w formie nerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florka08 01.08.2014 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) A gdyby blat nie wystawał i razem z szafką miał 55cm? Znalazłam jeszcze pralkę o głębokości 45cm http://www.electrolux.pl/Produkty/Pralnictwo/Pralki/Ładowane_od_frontu/EWS11277FW/ (nawet 37cm jest - to gdyby kiedyś równiez szukał niekonwencjolanych wymiarów - http://www.electrolux.pl/Produkty/Pralnictwo/Pralki/Ładowane_od_frontu/EWS11266SDU/) I zmywarka jeszcze płytsza - 53,8 http://www.whirlpool.pl/produkty-1/zmywarki-2/w%c4%85skie-3/zmywarka-do-zabudowy%2czmywarka-w%c4%85ska%2czmywarka-45-cm-[ADG-120-A%2b]-601816/851107210300/ Piekarnik (wymagana przestrzeń instalacyjna (WxSxG 600 x 560 x 550 mm) http://www.bosch-home.pl/produkty/piekarniki-kuchenki-mikrofalowe-i-kuchenki-wolnostojace/piekarniki/piekarniki-ze-sterowaniem-do-plyty/HEV43T350E.html?source=browse Czyli nie pozostaje mi nic innego jak zrobić szafki 2x 55cm. Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Florka08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 01.08.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Zakładam że pożałuję tego pytania ale... Czy absolutnie nie masz wyjścia i musisz tworzyć jakieś nietypy z blatem 55cm zamiast 60cm? to ledwo 5cm różnicyWiesz - teraz wszystko ładnie niby dopasujesz ale jak przyjdzie za jakiś czas coś wymienić to będzie buba... Od razu zwrócę Ci uwagę na temat pralki - jak rozumiem chcesz ją schować pod ten skurczony blacik... jeśli planujesz jeszcze dać drzwiczki meblowe z przodu, to już szukaj lejka żeby nasypać proszku czy nalać płynu do szufladki. no i sprawdź czy da się zdjąć blat z pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Florka08 01.08.2014 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Zakładam że pożałuję tego pytania ale... Czy absolutnie nie masz wyjścia i musisz tworzyć jakieś nietypy z blatem 55cm zamiast 60cm? to ledwo 5cm różnicy Wiesz - teraz wszystko ładnie niby dopasujesz ale jak przyjdzie za jakiś czas coś wymienić to będzie buba.... Mam raptem 2,1m szerokości w kuchni (a 3,5m długości) i jeśli zrobię szafki 60cm (z jednej strony pralka i zmywarka, z drugiej piekarnik i płyta) to zostanie mi 90cm przejścia. Ciut mało, żeby dwie osoby mogły swobodnie korzystać z aneksu. A i wizualnie lepiej wygląda 100cm niż 90. Gdybym miała chociaż 2,5m to 10cm nie robiłoby mi różnicy. , więc Od razu zwrócę Ci uwagę na temat pralki - jak rozumiem chcesz ją schować pod ten skurczony blacik... jeśli planujesz jeszcze dać drzwiczki meblowe z przodu, to już szukaj lejka żeby nasypać proszku czy nalać płynu do szufladki. no i sprawdź czy da się zdjąć blat z pralki. Motyw z zabudowana pralką, ale w łazience, czesto się pojawia, więc podejrzewam, że ludzie dosuwają ją maksymalnie do przodu i wtedy nasypywanie proszku nie jest aż tak uciązliwe. A dlaczego powinnam zdjąć blat z pralki? Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez Florka08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 02.08.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Mam raptem 2,1m szerokości w kuchni (a 3,5m długości) i jeśli zrobię szafki 60cm (z jednej strony pralka i zmywarka, z drugiej piekarnik i płyta) to zostanie mi 90cm przejścia. Ciut mało, żeby dwie osoby mogły swobodnie korzystać z aneksu. A i wizualnie lepiej wygląda 100cm niż 90. Gdybym miała chociaż 2,5m to 10cm nie robiłoby mi różnicy. Kurcze, nie wiem - dwa razy bym się jeszcze zastanowił nad sensownością....pytanie jak często będą 2 osoby korzystały z aneksu - to raz - po drugie jeśli już to raczej pracują obok siebie a nie plecami do siebie.... przemyśl to jeszcze raz bo zakładam że nawet ogarnięcie 50-cio czy 55-cio cm blatów może być problematyczne i kosztowne. Może jak masz 3,5m długości to przerzuć całe AGD na jedną stronę.... Machnij słupek z piekarnikiem nad zmywarką... a z drugiej strony nie ciągnij blatu po całości tylko jakiś kawałek... albo zrób stół - barek... Motyw z zabudowana pralką, ale w łazience, czesto się pojawia, więc podejrzewam, że ludzie dosuwają ją maksymalnie do przodu i wtedy nasypywanie proszku nie jest aż tak uciązliwe. A dlaczego powinnam zdjąć blat z pralki? w łazience możesz sobie: - półkę nad pralką dać na dowolnej wysokości - więc blat pralki nie będzie przeszkadzał - półkę nad pralką mieć płytszą niż blat kuchenny - i nie będzie zawadzać to przy szufladce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prelegent 02.09.2014 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Jasne, że są takie sprzęty. Tylko czy cena będzie ci odpowiadać bo jak coś jest rzadziej kupowane albo mniej standardowe/uniwersalne to cena rośnie. na pewno z pralką nie będziesz mieć problemu, bo kupisz wąską w niskiej cenie i ustawisz bokiem. Reszta to kwestia ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts