ppar 02.08.2014 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Czy ktoś mógłby polecić jakiś nieduży rekuperator do mieszkania 50m2? Mieszkają w nim dwie starsze osoby. Mieszkanie jest przy bardzo ruchliwej ulicy więc otwieranie okien, szczególnie w nocy nie pozwala zasnąć. Szukałem ofert w internecie ale wszystkie te urządzenia są raczej dla domów. Nie musi być jakiś wydajny bardzo, w sensie odzyskiwania ciepła. Chodzi o skuteczną wentylację pomieszczeń w których nie przewidziano kanałów wentylacyjnych. Może też ktoś ma pomysł jak taką wentylację zapewnić w inny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 02.08.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Vent-axia 200 - około 3000zł górna półka airpack 180 - około 5500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bstach 02.08.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Jeżeli bez kanałów to sprawdź: http://www.inventer.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 02.08.2014 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Vuts mini 200 - maly, i cena ponizej 2500pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 02.08.2014 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Vuts mini 200 - maly, i cena ponizej 2500pln.A gdzie to można kupić? Te Inverter jakoś mnie nie przekonują. Jeżeli dobrze rozumiem to najpierw wdmuchuje, potem wydmuchuje. Musi być, w związku z tym jakiś dodatkowy wlot/wylot powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 02.08.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 A gdzie to można kupić? Te Inverter jakoś mnie nie przekonują. Jeżeli dobrze rozumiem to najpierw wdmuchuje, potem wydmuchuje. Musi być, w związku z tym jakiś dodatkowy wlot/wylot powietrza? Najważniejsza jest niesłyszalnośc instalacji, a to niestety troszkę kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 02.08.2014 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Najważniejsza jest niesłyszalnośc instalacji, a to niestety troszkę kosztuje. Myślałem by to urządzenie zainstalować w kuchni i dalej kanałami do pokojów więc hałas raczej nie powinien przeszkadzać. Wyciąganie kuchnia i łazienka. Problem w tym, że są tam kratki wentylacyjne. Nie wiem czy to nie zakłóci tego wyciągania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppar 03.08.2014 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2014 Poczytałem trochę o tych centralach i doszedłem do wniosku, że to strzelanie z armaty do wróbla. Potrzebuję, tak naprawdę doprowadzić powietrze do sypialni rodziców. Hałas przeszkadza im tylko w nocy. Nic tak małego nie ma na rynku. Inverter czyli te urządzenia najpierw dmuchające potem ciągnące tanie i małe nie są a jakoś też budzi moje wątpliwości sama idea. Chyba skończy się na małym wentylatorku kanałowym. Straty ciepła jakieś będą ale chyba rodzice to strawią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 23.04.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 I co w końcu zamontowałeś? Mam podobny problem, szukam dobrego rozwiązania. Chyba rzeczywiście inwerter byłby dobrym pomysłem. Czy ktoś może polecić jakąś sprawdzoną firmę, która zajmuje się montażem tego typu urządzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makaroniarze 27.04.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 Ja polecam RK Chłód-Klim, montowali u mnie w zeszłym roku. Wszystko szybko i sprawnie, ceny też w porządku, powiedziałbym nawet że trochę taniej niż u konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 28.04.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Ja polecam RK Chłód-Klim, montowali u mnie w zeszłym roku. Wszystko szybko i sprawnie, ceny też w porządku, powiedziałbym nawet że trochę taniej niż u konkurencji. Można wiedzieć jakie urządzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts