Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wykończenie mieszkania atechnicznej singielki ;)

essi001

Recommended Posts

no to moze jednak wybierz inny styl?

Ok, tu mam ciemne okno:

http://marvipolatelier.pl/wp-content/uploads/2014/03/luxurious-penthouse-dining-room.jpg

jak widac jest ono kompletnie nie powiązane z innymi kolorami drewna w domu

Edytowane przez Elfir

Jeśli drzwi chcesz w tym samym kolorze co okna to kup takie, żeby miały jak największe przeszklenie(szkło może być mleczne) i jak najmniej ciemnego drewna, coś w stylu drzwi balkonowych - moim zdaniem taki fason będzie neutralny. Na podłogę bielone dechy i podobnego koloru lub białe listwy przypodłogowe. Meble głównie białe albo bardzo jasne drewno(bielone). Brzoza do takiego zestawienia chyba średnio pasuje - może dałabyś radę przemalować te meble co masz. Trochę ciemnego drewna w postaci dodatków lub małych mebli - ramy obrazów, doniczki, stolik kawowy albo fotel z ciemnego rattanu itp. Tekstylia według uznania - białe, kremowe(naturalne), beżowe, granatowe, czerwone...

Przykladowe wizualki z jasną podłogą do ciemnej stolarki.

A1.jpg A2.jpg

Czarne blaty i stolik nijak się mają do stylu marynarskiego. Natomiast drugi projekt - na tak! Granatowa podłoga wygląda świetnie! Wtedy wg mnie już żadnych granatowych dodatków, tylko właśnie czerwone. Zastanów się też nad kuchenką i lodówką w zabudowie - wiem, że to będzie droższe, ale to są rzeczy, z których będziesz korzystać przez wiele lat. Też planuję kuchnię w stylu marynarskim, na dodatek też po kosztach, więc będę tu zaglądać, co wymyśliłaś :)

Zastanów się też nad kuchenką i lodówką w zabudowie - wiem, że to będzie droższe, ale to są rzeczy, z których będziesz korzystać przez wiele lat.

Zastanowię się, ale raczej nie jest to coś, co mi jest bardzo potrzebne do życia, tylko raczej jedna z tych rzeczy, na których chcę oszczędzić :)

Też planuję kuchnię w stylu marynarskim, na dodatek też po kosztach, więc będę tu zaglądać, co wymyśliłaś :)

Zapraszam :)

Jeszcze kilka pomysłów ;) Może zamiast granatowej podłogi, granatowe płytki nad szafkami?

kuchnia-ikea12.jpg

kuchnia-ikea11.jpg

kuchnia-ikea14.jpg

kuchnia-ikea15.jpg

Edytowane przez essi001

• 4 weeks później...