cziczu 04.08.2014 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 chciałam zapytać jakie są trendy na malowanie ścian. W obecnym domu mam sufity i ściany w jednym kolorze. Ale w nowym chciałabym chyba białe sufity i jakiś kolor na ścianie. Ale tak się zastanawiam bo widziałam, że malują np. sufit biały i pasek na ścianie biały i kolor na ścianie. Ale czy maluje się tak,że do linii sufitu biały a potem ściana?czy to jest mniej eleganckie ?czy to się jakoś wykańcza jakimś ćwierćwałkiem czy tylko sztukaterią?Mam raczej w nowoczesnym stylu pomieszczenia i sztukateria chyba nie wyglądałaby dobrze poradźcie proszę bo nie mam pojęcia jak się teraz maluje. może jakieś zdjęcie ktoś podeśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.08.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 (edytowane) pasek na ścianie w kolorze sufitu ma poprawiać optycznie proporcje pokoju (jeśli jest np. wysoki i wąski) a przede wszytskim ukrywać nierównośc na styku ściana-sufit, jeśli takowa istnieje. W nowoczesnych wnętrzach też można stosowac listwy przysufitowe (skromne i proste), jak komuś pasuje do koncepcji albo mają ukrywac pasek LED. Edytowane 4 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clovi 04.08.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2014 W mieszkaniach, które są niewysokie a mają równe ściany i sufity nie zostawia się tego paska. On służy do optycznego zniżenia sufitu. Poza tym jeśli są bardzo krzywe ściany, tzn. kąt pomiędzy sufitem i ścianą nie ma 90 stopni nie można malować ściany aż po sufit, bo wtedy będzie widać "fale". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts