asiulkaa 12.08.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 nam rolety zewnętrzne zakładała firma SAPMONT z niepruszewa-producent okien na profilach VEKA. sterowanie elektryczne niedrogie. polecam , jesteśmy zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.09.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Witam:) Z przykrością muszę wyznać Wam moje niezadowolenie z ogłaszającej sie tu na tym forum (strona 1 i 2 ) - dlatego pisze tu - z firmy wykonującej tynki (poz_tynk lub po_tynk). Otóż Panowie jak sie ich nie przypilnuje nie przykładają sie do pracy. Dopiero po uwagach naszych porawili to co było zle, chociaz nie wszystko o co prosilismy. Zdarzalo sie kilka razy ze nagle rano dostawalam teleon ze dzis nie przyjada na budowe i ze beda za dwa dni. Pewnego razu czekajac bezskutecznie na telefo potwierdzający, czy Panowie przyjada w poniedzialek pracować czy nie, postanowilam sama zadzwonic, bo juz byla niedziele a my nie wiedzielismy jak planowac poniedzialek, boe nie mielismy zadnych wiesci od Panów. Całą niedziele dzwonilam do Pana Sówki ale nie odbierał telefonu. W koncu w poniedzialek sie po jakims czasie dodzwonilam i sie dowiedzialam ze Pan Sówka jest na spływie pontonowym i ze nie wie kiedy wroci i nie wie kiedy dokonczy zaczeta u nas prace. No i bylismy również umówieni na tynkowanie zewnetrzne, ale Panowie sie odmyslili, stwierdzili ze mam szukac kogos innego nie podajac specjalnie przyczyny, ponoć złapali jakąś inną robote. Prace u nas Konczył brat Pana Sówki, robiąc wyprawki dookoła okien, które jak zobaczyłam to mi sie włos na głowie zjeżył, sa wykonane brzydko... ale już nie dzwonilam bo nie widzialam sensu. Najgorsze w sumie jest to, że nie mogę powiedzieć, że są partaczami tak w 100%, ale brakuje im chyba poważnego podejścia do klientów. No i w sumie się z nimi dobrze rozmawia. Problem ekipy leży w pracownikach, na których Pan Sówka nie zawsze może liczyć i przez to czasem wychodzą takie niemiłe sytuacje. hmm... to sie chyba nia nadaje ani na czarną listę ani na białą listę z wielkopolski... pozdrawiam PS. Szukam ekipy do tynków zewnetrznych na ten rok. WIem ze to z cudem teraz graniczy ale moze choc raz mi sie poszczesci mundzia PS. Przedłużacz się znalazł, żle szukaliśmy, miotły nie ma, ale wiem że zniknęła przez nieuwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 01.09.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Teraz jeszcze musimy od nich sciagnac nasze klucze od budowy i miotłe i przedłużacz na bębnie bo nam zniknęły jak Panowie przyjechali po swój sprzet pod nasza nieobecnośc i bez uprzedzenia nas o tym.. hmm... to sie chyba nadaje na czarnąlistę z wielkopolski... \ pozdrawiam mundzia A mialas cos takiego jak umowe? Z wpisanym zakresem prac terminem zakonczenia, forma platnosci i kara za nierzetelne wykonanie lub przekroczenie terminu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 01.09.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 czy pan sówka, lub jego brat -piotr nie jest przypadkiem z czarnkowa? jeśli tak to wykonywał u mnie kafle-mój boże:((( nie mogę znależć umowy z nim -nie pamiętam nazwiska, ale chyba tak.rzeczywiście jak najdalej.kończy u mnie dobra ekipa tynki zewnętrzne-jeśli chcesz przyjedź obejrzeć , dostałam namiar od arka z forum i POLECAM GORĄCO:ARTUR LIBERSKI -601 168 111bardzo rzetelni, niedrodzy , codziennie są o 7.00 rano i pracują po 10 godzin. jak mają przyjechać godzinę później, zawsze móią z 1 dniowym wyprzedzeniem.i nawymyślałam ramki naookoło okien ia takie tam-żaden problem, mają wszystko co trzeba i nie liczą dodatkowo za wynajem rusztowania bo mają swoje.jest to firma remontowo-budowlana ,robią duży zakres od tynków do płytek, wstawianaia drzwi-młoda ekipa-zależy im .wiem , że do końca roku mają 4 elewacje, ale np. w październiku mają lukę-zadzwoń sama.mój domek jest w kicinie jeśli chcesz -obejrzyj jak robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.09.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 oczywiscie ze nie mialam.. a jak powiedzialam, ze na forum reklamują się, ze moga wykonac próbe na przykład w garazu, to mnie gosc wysmiał.... i pisza ze kazdorazowo umowe podpisuja - bzdura totalna i nie mozna w to wierzyc... nie chce sie uzalac tylko pisze jako przestrofga dla innych bo juz kilka osób mnie o te ekipe pytało, wiec pisze ogolnie zeby nie opowiadac kazdemu osobno pozdrawiam.. mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.09.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Oczywiscie ze sa z Czrnkowa!! Pan Piotr robił u mnie, a Pan Romek robil dookola okien!! ah dziekuje CI bardzo za namiary!!!! juz dzwonie!! moze maja wolny termin jakis!! super!! Jak ja lubie to forum i Was Kochani!!!!!! dziekuje:) mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.09.2006 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 asiulkaa bardzo CI dziekuje... zadzwonilam i sie umowilam wstepnie!! jestes Boska!! masz u mnie przynajmniej piwo albo moze kawe?? nie wiem co wolisz pozdrawiam mundzia PS. Chetnie bysmy te tynki oczywiscie zobaczyli ale to sie jeszcze nedziemy kontaktowac dziekuje raz jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 01.09.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 ))ci sami . u mnie źle położyli mozaikę -kafle , z błędami. poza tym uszkodzili przy mocowaniu umywalkę podwójną z koła za 1300 ( odprysk) i udawali, że nic się nie stało, pewnie też spali u ciebie na budowie:)) a poza wszystko potrafią , a nie potrafią dobrze podłączyć umywalki czy prostej wanny. długo by opowiadać. aaa i próbują potem podwyższyć ceny , na co się nie zgodziłam. u mnie robił ten z czarnkowa z kolegą, miało być ich 3, było 2 , jak wyjechał po towar to cały dzień go nie było -szkoda nerwów. najlepiej obejrzeć prace i pogadać z ludźmi, u których dana ekipa robi. a klucze odbieraj szybko- też zginęło nam parę drobiazgów typu sekator i inne, ale za rękę nie złapałam. na kawę zapraszam ja do siebie, ale to za jakieś 2 tygodnie , bo dzisiaj jadę do szpitala- moje maleństwo 10 dni po terminie porodu nie chce wyjść . a zobaczyć możesz w każdej chwili-, p. artur wytłumaczy ci jak dojechać. wstawiał też drzwi , parapety klinkierowe-ładnie to wyszło.są u nas codziennie od 7 do 17.00 przynajmniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 01.09.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 asiulkaa to ja trzymam kciuki przede wszystkim za szczęśliwe Rozwiązanie!!!! reszta może poczekac Dzis tez narodził się synek mojej koleżanki, zreszta też Asi i mowie na nia tez asiulka :) Jeszcze raz życzę wszystkiego dobrego i dziekuje za te ekipe (z nieba mi z nia spadłaś) pozdrawiam !! mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna Kocowska 04.09.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Eh wiem, że takich próśb jest tu cała masa ale tylko Wy mi Kochani zostaliście. Czy ktoś mógłby poratować namiarem na jakąś rzetelną, sprawdzoną i szybką ekipę budowlaną do stanu surowego? Poprzednia zaklepana mi się wykruszyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Po_ty 08.09.2006 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Szanowna pani (Mundzia)Gdy zadzwoniła Pani do mnie z pytaniem czy wykonam u Pani tynki powiedziałem że niestety niemam czasu ale moge polecić Pani ekipe która to zrobi i od tego czasu dogadywała Pani wszystkie sprawy nie z moją ekipą a z firmą brata to po pierwsze.Druga sprawa to kwestia wykonania prac (tynków) jestem przekonany że tynki są wykonane zgodnie z norma jaka obowiązuje ale jesli ktoś chce malować na goły (cemetowo wapienny) tynk farbą to jasną sprawą jest że znajdzie dziure w całym.Tynki cem.wap.trzeba gipsować lub przynajmiej szlamować filcem..Zgadzam sie z Pania co do terminu,natomiast każdemu przydazaja sie nieraz jakies problemy których nie sposób przewidziec (Pracownicy nie dojadą na budowe itd.) A opisała Pani to w taki sposób jakby zdarzało sie notorycznie,tynki wykonywane by były miesiac czasu,i jakośc pracy byłaby odrażająca.Prosze wskazać wsród znajomych z forum lub poza który z nich ma lepiej wykonane tynki cem.wap.Lub samemu sie zastanowić czy nie wymaga Pani rzeczy niemozliwych (malowanie bez szpachlowania lub filcowania na goly tynk) I sadze że jesli ktoś na tym forum ma juz jakies doswiadczenie z tynkami cem.wap to przyzna mi racje.Poprosze o opinie innych inwestorów aby wyrazili swoje zdanie na temat wykonywanych prac przez nas.I jeszcze jedna sprawa jeżeli uważała Pani że tynki wewnetrzne sa wykonane zle to dlaczego nalegała Pani żeby zrobic jej jeszcze elewacje,a kiedy ekipa odmówiła napisała Pani jak to jest niezadowolona...Jedno przeczy drugiemuPozdrawiam serdecznie [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 11.09.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Szanowna pani (Mundzia) Gdy zadzwoniła Pani do mnie z pytaniem czy wykonam u Pani tynki powiedziałem że niestety niemam czasu ale moge polecić Pani ekipe która to zrobi i od tego czasu dogadywała Pani wszystkie sprawy nie z moją ekipą a z firmą brata to po pierwsze. Druga sprawa to kwestia wykonania prac (tynków) jestem przekonany że tynki są wykonane zgodnie z norma jaka obowiązuje ale jesli ktoś chce malować na goły (cemetowo wapienny) tynk farbą to jasną sprawą jest że znajdzie dziure w całym.Tynki cem.wap.trzeba gipsować lub przynajmiej szlamować filcem..Zgadzam sie z Pania co do terminu,natomiast każdemu przydazaja sie nieraz jakies problemy których nie sposób przewidziec (Pracownicy nie dojadą na budowe itd.) A opisała Pani to w taki sposób jakby zdarzało sie notorycznie,tynki wykonywane by były miesiac czasu,i jakośc pracy byłaby odrażająca. Prosze wskazać wsród znajomych z forum lub poza który z nich ma lepiej wykonane tynki cem.wap.Lub samemu sie zastanowić czy nie wymaga Pani rzeczy niemozliwych (malowanie bez szpachlowania lub filcowania na goly tynk) I sadze że jesli ktoś na tym forum ma juz jakies doswiadczenie z tynkami cem.wap to przyzna mi racje. Poprosze o opinie innych inwestorów aby wyrazili swoje zdanie na temat wykonywanych prac przez nas. I jeszcze jedna sprawa jeżeli uważała Pani że tynki wewnetrzne sa wykonane zle to dlaczego nalegała Pani żeby zrobic jej jeszcze elewacje,a kiedy ekipa odmówiła napisała Pani jak to jest niezadowolona... Jedno przeczy drugiemu Pozdrawiam serdecznie [/img] Po Pierwsze, to nie jest tak, że nie chcielismy filcowania!! co bzdura!! Rozmawiając o tynkach mowilismy ze nie chcemy gipsowania na to, ale chcemy mieć to zrobione na gładko tak, zeby mozna bylo to malowac... Panowie nie wspomnieli o tym ze mozna to zafilcowac, i ze sie przy tym nie uzywaz gipsu!! Ja podaje wykonawcy efekt koncowy, jaki chcemy mieć, a wykonawcy obowiązkiem jest przedstawienie mi jakie są możliwości tego wykonania i jaka cena.... Jezeli Pan wykonuje tynki i nie wie Pan ze takie rzeczy jak uzyskanie gładkiej, ładnie zatartej ściany z tynkiem cementowo-wapiennym są możliwe, to już mówi samo za siebie... Poza tym nie sądzę, aby prosząc, żeby nie było widać "pasków" po listwach wymagam rzeczy niemozliwych... nie lubie jak ściana faluje tam, gdzie była listwa.... Nie chodzi tu o znalezienie dziury jak Pan pisze... Od samego poczatku Panowie wiedzieli ze NIE CHCEMY GŁADZI GIPSOWYCH... trzeba bylo sie nie podejmować skoro widzieli ze nie są wstanie tego zrobic... a takie rzeczy są jak najbardziej do zrobienia... Jeśli chodzi o problemy nie do przewidzenia (np. ze pracownik nie dojedzie na budowe) jestem w stanie zrozumiec, ale zdarzylo sie to 3 razy podczas trzech tygodni wykonywania prac! I trudno powiedzieć, że spływ pontonowy jest tez taką własnie nieprzwidywalną sprawą Poza tym, mozna byc wyrozumialym ale do pewnego momentu... tu chodzi o nasz czas, nasze pieniądze i nasz dom... Wyrozumialosc sie kiedys konczy... Co do jakości.. TO właśnie wykonenie ościeży okiennych przez Pana ekipe, bo ekipa Brata "nie mogła", dolały oliwy do ognia... bardziej falujących i nieładnie zatartych ościeży nie widziałam!! Ościeża zrobione Przez Brata są przy tych Pana po prostu na medal... najprawdopodobniej bedziemy musieli je teraz jakoś wyprowadzac, jeszce nie wiemy jak, ale oczywiscie to juz nasze zmartwienie, bo przeciez to nasz dom i nasze pieniadze.... Jesli chodzi o Pana zdziwienie, dlaczego chcielismy te Ekipe do tynkow zewnetrznych, to juz Panu odpowiedam... Chcemy sie wprowadzic w pazdzierniku, a majac sciane jednowarstwowa, to pewnie Pan wie, że nie sposob mieszkac w takim domu bez tynkow zewnetrznych... zbyt duze straty ciepla itd, pewnie nie musze tego Panu tlumaczyc.... A ze wzgledu na ogólny deficyt ekip budowlanych nie mielismy wyjscia... kladąc na to w przyszlosci moze tynk strukturalny przykrylibysmy to co by ekipie Pana Brata nie wyszło... Zalezy nam na czasie... ot cala przyczyna... inwestor czasem niestety staje przed takimi trudnymi wyborami... I chyba nie jestem odosobniona w swoim niezadowoleniu, bo wystarczy przeczytac post asiulki, aby sie przekonac, ze nie jestem nie wiadomo jak wymagającą, wymyslającą inwestorką... z poważaniem mundzia[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariof 09.10.2006 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 czarnych na czarną listę ja tu szukam namiarów na dobra ekipie od tynków ma ktos kogoś poproszę na email pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 09.10.2006 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Myślę, że mogę go już polecić - jeszcze niedawno na grupie wielkopolskiej pytałem - czy ktoś miał z nim jakieś doświadczenia, a teraz okazuje się, że to jeden z niewielu wykonawców którego mogę z czystym sumieniem polecić. I o dziwo z tzw. "łapanki" Oto i on: Hubert Szymczak (604279429) - wykonawca rewelacyjnych schodów, drzwi, parapetów - to robił dla mnie. Niesamowicie dokładny, wręcz perfekcyjny prawdziwy artysta w swoim fachu, nie najtańszy, ale do najdroższych mu daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 17.10.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 A ja ostrzegam wszystkich przed polacanym tu elektrykiem - p. Trzmiel. Szczegóły opisałam na CZARNEJ LIŚCIE. Z tego tematu należy pana zdecydowanie usunąć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.10.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 polecam następujących wykonawców Instalacje Wod Gaz Co Andrzej Jabłoński tel 606 214 232, możesz powołać się na mój nick, młody chłopak .. robi sprawnie i ma dobrze poukładane w głowie i co ważne większac rabatów oddaje klientowi. U mnie nie robił instalacji od początku a przejął prace po instalatorze partaczu i ciągnie dalej i robi to wg mnie dobrze za dobre pieniądze. Prace budowlane i wykończeniowe Andrzej i Arkadiusz Bachorz tel do Pana Andrzeja 888 782759 tych moge polecic z czystym sumieniem u mnie robili prace budowlane i wykończeniowe ( ściany działowe, tynki wew ręczne, ocieplenie zewnętrzne, ocieplenie dachu i sucha zabudowa wnetrz, płytki, taras klinkier na elewacji, malowanie)to co robili widac w mojej galerii hurtownia INSTALACYJNA Elmar ul kotowo - wjazd od Głogowskiej Pan Maciej Stankiewicz - dostałem dobre ceny i dobry serwis Hurtownia budowlana - VBud Walkiewicz na Wichrowej - ........... tak powinno byc w kazdej hurtowni..." - przenoszą się do nowej siedziby 100 m zaq rondem Preźmierowie w kierunku na Buk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomjot 25.10.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Tym razem nie wykonawca - a hurtownia (to już druga obok Nadstagi). Polecam - już chyba wspominany na forum - Instalex z Jarocina (hurtownia instalacyjna) - i panią Magdę Mika. Mają ceny, których nie udało mi się uzyskać w żadnej poznańskiej hurtowni - na poziomie cen sklepów internetowych. Transport miałem gratis (kilka niezależnych dostaw) - kilka sytuacji gardłowych gdzie okazało się, że czegoś nie było w komplecie, albo trzeba było wymienić jakąś część - zostało załatwionych perfekcyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 12.11.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mundzia 29.11.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witajcie Tym razem chce polecic Pana od płytek, ale też gładzi ipsowych, u nas tez kładł goldband na sciany i obrabial karton gipsem okna, i w sumie bedziemy jeszcze go prosic o zrobienie obudowy kominka i okapu nad kuchenką, ale to na potem bo narazie brak kasy ... ale ogolnie mowiąc polecam Pana od wykonczeniówki, z którego my jestesmy bardzo zadowoleni jest dokladny i ma ciekawe pomysły i nie mowi ze sie nie da czegos zrobic tylko robi i dziala podaje namiar: Pan Jurek Borówka tel. 889846333 pozdrawiam mundzia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 29.12.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 .... a czy ktoś może polecić firmę wykonującą przyłacza wody do budynkuu w okolicach czerwonaka Korzystałem z usług Meliopozu - wykonanie przyłącza wod/kan do działki (2004) a potem przyłączenie kanalizy do domku letniskowego (2006). Każde ze zleceń było opatrzone projektem po czym przyjeżdżała ekipa i robili przez dwa dni. Zapłata po robocie, a jej wysokość wydaje mi się ani za duża ani za mała. Generalnie nie narzekam. Narazie... dodane 6 stycznia 2007 Mogę dopisać jeden plus dla Meliopozu - gdzieś wsiąkła mi dokumentacja przyłącza wod./kan. które oni zrobili i kiedy do niech zadzwoniłem, to bez szemrania zrobili mi kopię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts