Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam - my jesteśmy dopiero na początku swojej przygody z budowaniem, ale szukając ekipy do postawienia domu wyczytałam, iż są pewne kłopoty ze znalezieniem ekip do wykończeniówki. W związku z tym chciałam polecić ekipę, która wykonywała remont generalny mieszkania moich rodziców, a i u mnie napewno będą robić wykończeniówkę. Są to dwaj młodzi panowie - robili u moich rodziców sufity podwieszane z nidy, szpachlowanie wszystkich ścian, kładli płytki w kuchni i łazience oraz panele w pokojach i w korytarzu. Rodzice są bardzo zadowoleni, chłopacy są słowni i terminowi tak więc z czystym sumieniem polecam. Podaję namiary - Pan Piotr 509-47-26-39 i Pan Sebastian - 506 500 590.A tak na marginesie dodam, iż strasznie rodzice bali się kurzu przy szpachlowaniu, a tu miła niespodzianka - panowie nie szlifowali szpachlowanych ścian tylko robili "na mokro". Ściany po wyschnięciu były gładkie jak szyba.

Witam; jestem tu nowy, ale postanowiłem się tu "zapisać" bo może w końcu znajdę jakiegoś prawdziwego fachowca... ale zacznę od początku - rok temu zrobiłem kuchnię - tzw fachowcy z Kalisza, spartolili mi kilka rzeczy; w tym roku chciałem zrobić następne pomieszczenia (od 2 lat mieszkam w domu po babci i wszystko do remontu) i postanowiłem odnowić werandę i przedpokój ale odnowić przez duże "O" włącznie z wymianą drzwi wejściowych... ustawionego miałem fachowca, z którym też umówiłem się, że zrobi mi wnękę do drzwi (stare były dużo większe, należało odpowiednio przymurować) Ja się na tym nie znam, dlatego to co zrobił (we wtorek, a ponieważ musi to wyschnąć jeszcze jestem bez drzwi wejściowych) przyjąłem be zastrzeżeń (oczywiście krzywo, ale stwierdził, że i tak trzeba będzie obrobić to kartongipsem. Jak dzisiaj zobaczył to mój teść to aż się za głowę złapał... ale dość - poszukuję kogoś, kto rzeczywiście rzetelnie wykona mi prace remontowo-wykończeniowe - wylewka w przedpokoju, dodatkowa ścianka z kartongipsu, płytki na werandzie, przygotowanie ścian i pomalowanie oraz wytapetowanie, sufit też w kartongipsie. W sumie już nie chodzi o czas ani o kasę... tylko o Fachowca przez duże "eF" Może ktoś zna kogoś takiego z regionu Ostrowa Wlkp. lub Kalisza, bardzo proszę o pomoc.

witam

polece ekipy mimo , ze nie z wielkopolski, ale pracujace rowniez w Poznaniu

dekarz- Grzegorz Łuczak 602 873 090 - bardzo dokladni i szybcy. sasiedzi byli pod wrazeniem. ceny bardzo korzystne dla inwestora :)

instalator- Krzysztof 601 082 777 bardzo pomocny, dokladny i kontaktowy.

POŚ - Grzegorz Matuszewski - 608 052 991 szybko sprawnie i na temat. bardzo pomocny i dobrze zorganizowany

tartak- Łoża 059 833 33 25 - tutaj dodam ze zamawialismy trudna wiezbe i to w terminie swiat wielkanocnych. inne tartaki dawaly terminy od 3- 6 miesiecy. oni dali 2,5 tyg. cena tez duzo korzystniejsza od konkurencji. drewno, transport i terminowosc na 5

murarz- Roman Sztuba 693 832 061- dokladnie i blyskawicznie

ocieplenie poddasza, plyty GK- Sebastian Rybak 601 981 375 - jeszcze u nas jest, ale pracuje bardzo dokladnie i szybko. polecam bo skonczyl nam biuro i gore chaty i jest naprawde solidny. siedzi na budowie od wczesnego rana . BARDZO pracowity

Wlasnie panowie z ekipy El max Jerzy Konieczny z Puszczykowa 604784977 wymieniaja mi okablowanie w 80 letnim domu. Sprzataja po sobie i praca idzie im sprawnie. Kuja tylko minimum bo kable ida w rurkach i w wiekszosc sa OK. Ekipa jest kulturalna, nie narzucaja swoich rozwiazan, wszystko konsultuja.

okna -"BBZ" ze starego Puszczykowa

hurtownia "dach-bud"z Dębca oraz "Poztel" z Wołczyńskiej

instalator co i cwu z Lubonia - Rafał Kąkolewski

murarz z Kościana Leon- zabójczy facet

więźba - Przybecki z Lubonia

dekarzy nie polecam

teraz szukam tynkarzy wewn.

Witam,

też jestem z Lubonia, też na etapie szukania ekipy tynki wew + posadzki znalazł pan już kogoś godnego polecenia?

Gość Gosc_gość

Z czystym sumieniem polecam geodetę:

Mieczysław Gruszecki 507-581-435 z Poznania - dzielnica Świerczewo.

Starszy Pan, ale ma 30 lat pracy w Geopozie ( co jest dużą zaletą)

Pracował również w RPA przy budowie hotelu.

Zapalony tenisista z wystawką pucharów i nagród :o

Wykonał mi mapki do celów projektowych. Jakość bez zastrzeżeń.

Odebrałem je dokładnie w 21 dzień od złożenia zamówienia,zakładany termin był 4-5 tygodni.

Zapłaciłem uczciwą cenę za 12 mapek w skali 1:500.

I na pewno będę korzystał z usług tego miłego Pana przy wyznaczaniu budynku na działce.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Kogo możecie polecić do budowy domku w stanie surowym zamkniętym .

Interesują mnie dobrzy fachowcy na których można polegać i cenowo rozsądni.

I jeszcze jedno pytanie : czy materiały budowlane warto kupować samemu czy zlecić ekipie budowlanej ,która będzie budowała ?

Bardzo polecam - wybudowali mój dom - są super i każdemu życzę takiej ekipy

Jarek Jessa 602 682 177

Gość naprawdę godny polecenia - robi mi całą murarkę i muszę powiedzieć że budowanie z tą ekipą to przyjemność - opisałem to z resztą parę postów wyżej.