Altariela 20.11.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Kogo możecie polecić do budowy domku w stanie surowym zamkniętym . Interesują mnie dobrzy fachowcy na których można polegać i cenowo rozsądni. I jeszcze jedno pytanie : czy materiały budowlane warto kupować samemu czy zlecić ekipie budowlanej ,która będzie budowała ? Bardzo polecam - wybudowali mój dom - są super i każdemu życzę takiej ekipy Jarek Jessa 602 682 177 Gość naprawdę godny polecenia - robi mi całą murarkę i muszę powiedzieć że budowanie z tą ekipą to przyjemność - opisałem to z resztą parę postów wyżej. Oprócz wspomnianych zalet ma też dość istotną wadę: po umówieniu się na roboty nie odbieranie telefonów i nie dawanie żadnego znaku życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 21.11.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 No.... nie wiem, ode mnie również czasem nie odbiera, i raz nie pojawił się na budowie - potem okazało się .... już nie pamiętam co, ale jednocześnie nigdy nie zawalił terminów które były dla mnie ważne. A to czy zaczął prace w czwartek czy w piątek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.11.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Mój dach na wykończeniu już, więc z czystym sumieniem mogę polecić firmę Pana Waleriana Przybyła (ciesielstwo-dekarstwo) tel. na priv.bTani nie jest! ale wart płaconych pieniędzy. Fachowca tego poleciła mi Iga9, która uratowała mój tyłek czyt. moją budowę - poprzedni dekarz 1. umarł, 2. spadł z dachu. Dzięki koleżance z Forum, której nie widziałam na oczy, a której winna jestem minimum kawę z ciachem - zdążyłam się w terminie zadaszyć. Po remoncie starego domu i trzykrotnych poprawkach na dachu dobrze wiem jak ciężko o dobrego dekarza. Robił wszystko - więźbę, folię, opierzenia, rynny, z dachówką poradził sobie świetnie, a mam dośc nietypową - Szmaragd Ruppceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martuszek 21.11.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Zapomniałabym - szukam kamieniarza oraz płytkarza z polotem. Dobrze gdyby nidę gips też robił. Robota w Poznaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 21.11.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ja nie mówię o dniu czy dwóch poślizgu. Mówię o sytuacji, gdy facet na 2 tygodnie przed planowanym rozpoczęciem prac przestał odbierać telefony i przez okrągły tydzień codziennego dzwonienia ich nie odbierał. Nigdy też już więcej nie oddzwonił z jakimikolwiek wyjaśnieniami. Być może to sporadyczny przypadek, ale fakt pozostaje faktem.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 22.11.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Zapomniałabym - szukam kamieniarza oraz płytkarza z polotem. Dobrze gdyby nidę gips też robił. Robota w Poznaniu. Witam Martuszek. Wysyłam Ci namiary na priva. Z tego co wiem to oni są wszechstronni. Na pewno kładą płytki i płyty GK. Co do kamienia to musisz się sama spytać. Ciepło pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 23.11.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Potrzebuję solidnego stolarza do zrobienia tradycyjnej kuchni - bez wydziwasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 25.11.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witam szanownych budowlanców. Zwracam sie z ogromną prosbą o namiary na sprawdzonych architektów, którzy dokonywali Wam adaptacji (lub projektów indyw.) Mój Pan architekt własnie poinformował mnie że wyjeżdza na kontrakt (min 3 mc) i nie jest w stanie dokończyć pracy która rozpoczął. Dlatego zwracam się do Was z pomocą o namiary na Waszych ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 25.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Wg mnie to powinieneś udać się do swojej gminy - znajdz kieronika odpowiedzialnego za ten obszar i poproś o pomoc - napewno ci kogoś poleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 25.11.2007 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Poslalem namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 29.11.2007 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 cd swietnych budowlancow elektryk HUBERT - tel 511 317 307- bardzo młody ale bardzo solidny i dokladny. podpowiedzial nam wiele rozwiazan, ktore sprawily ze dom jest wygodniejszy w obsludze. do tego REWELACYJNA cena za punkt szpachlarz ARTUR tel 790 263 920- pracowal jak blyskawica, do tego pieknie i dokladnie. jestesmy BARDZO zadowoleni. cena za robote świetna. a posprzatal tak ze az mi szczena opadla do tego BARDZO polecam HDMB MASZEWSKI- musze napisac ze w goracym okresie, kiedy nic nie bylo w hurtowniach wyprosilam u nich z dnia na dzien BK na sciany szczytowe. ceny na wszystkie materialy byly zawsze zadowalajace. nidgy nie bylo problemow z transportem ani terminami. wiekszosc materialow kupilismy u nich Beton z Lafarge na gdynskiej- to samo- zawsze na czas, nigdy nie bylo problemow z kupieniem betonu z dnia na dzien. cena ok. jakosc betonu- kierbud mowil, ze ok Delta na ul. Dziadoszanskiej- jakosc i cena materialow swietna- BARDZO polecam stal- CENTROSTAL Szczecinek na ul. Jasielskiej w Poznaniu - nie bylo zadnych problemow. ceny ok. musze poszukac jeszcze faceta od okien bo nie moge znalezc nr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 04.12.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Ponieważ przymierzam się w przyszłości do budowy, skrupulatnie notuję sobie wszystkich dobrze zaopiniowanych fachowców. Wielkie dzięki wszystkim, którzy mimo trudu i stresów związanych z budową własnego domu chcieli się podzielić z innymi informacją o dobrych wykonawcach. Mała uwaga do drogich pyrlandzkich forumowiczów . Jeśli wystawiacie pozytywne referencje fachowcom (za co jeszcze raz dzięki Wam), podawajcie namiary i pełne nazwiska. Osobom poszukującym wykonawców nic po opinii np.: "parkiet kładł mi pan Jan Kowalski z Murowanej Gośliny. jestem b. zadowolony". Szukaj wiatru w polu! Z drugiej strony padają namiary typu: "budowali u mnie pan Arek, tel. xxxx i pan Zdzichu, tel. xxxx". Sorry, ale trochę głupio dzwonić do kogoś, kogo się nie zna i po odebraniu przez niego telefonu zapytać: "czy rozmawiam z panem Zdzichem?" Wypadałoby znać też nazwisko faceta Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AREX 09.12.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 witam wszystkich dopiero zaczynam przygode na forum aczkolwiek pewne doswiadczenia budowlane mam juz soba Obecnie poszukuje jakiegos rozsadnego cenowo architekta do projektu indywidalnego - a gdyby do tego mial jeszcze jakies ciekawe pomysly to juz w ogole bede wniebowziety bede wdzieczny za kazdy namiar. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydlak 10.12.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 Egon no moze i masz racje. chociaz np ja nie znam nazwisk wszystkich naszych pracownikow. dostawalam nr , dzwonilam do nich, przedstawialam s, mowilam w jakiej sprawie dzwonie i skad mam namiar .jak chcieli to przyjezdzali i poznawalismy s na budowie . i tak z ekipami jestes po imieniu. na niektorych tez mialam imienno- tel namiary i jakos s spotkalismy i dogadalismy. i mimo tych wszystkich niedoskonalosci w podawaniu kontaktow chalupe mam wybudowana. jestem przekonana ze wiekszosc naszych ekip tez znala tylko moje imie. nie sadze tez zeby s budowlancy obrazili jak dzwoniac powiesz np Panie Wojtku. wazne jest to zebys traktowal ich normalnie i uczciwie placil. zobaczymy jak dokladnie podasz wszystkie kontakty jak juz s wybudujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 12.12.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Witam Mogę polecić firmę wykonującą badania geologiczne dla ustalenia warunków gruntowo-wodnych działki pod budowę domu. ECER Technika z Lubonia http://www.ecer.pl/ kierownik ds. hydrologii i geologii Magdalena Stróżyk tel (61) 813-98-97/98 Badania kosztowały mnie 1040,00 netto +22% VAT 4 odwierty po 4m p.p.t. dla domku niepodpiwniczonego 160m2 pow. użyt. przy 3 by mnie kosztowało 780,00 netto Inżynier ocenia przy odwiertach ilość niezbędnych wierceń. Wszystko pilotowała Pani kierownik i na bieżąco byłem o wszystkim poinformowany. Badania i dokumentacja w ciągu 2 tygodni od złożenia zlecenia, bez zaliczki. Dokumentacja (3 egzemplarze) - brak zastrzeżeń, wręcz bardzo szczegółowa. Dokumentacje przywieźli pod wskazany adres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg7710 16.12.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Z czystym sumieniem mogę polecić: Pana Mirka Kowalskiego firma murarska tel 605 402 008. Wykonał wszystkie roboty murarskie bez zarzutów solidny i dokładny, zna się na swojej pracy Jesteśmy naprawdę zadowoleni. Dotrzymuje terminów nie bierze zaliczek.Oraz Pana Krzysztofa firma Ciesielska tel. 603 44 44 34 dach wykonany bez zarzutów solidnie i fachowo. BARDZO SŁOWNY I DOTRZYMUJE TERMINÓW NIE BIERZE ZALICZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 17.12.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 szukam kierownika budowy. proszę o namiary na pw . Dodam że nie szukam kierownika stemplownika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 17.12.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 mogę polecić swojego - wpis parę postów wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 20.12.2007 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 No to kolejny godny polecenia dostawca do kolekcji... z cyklu okna. Przedstawiciel Oknoplast - Okna z KrakowaDostarczyli:* bramę Krispola* okna oknoplastu* drzwi KMT całość zamontowana zgodnie z wytycznymi (zgrali się z uruchomieniem alarmu) Fachowo, dobre ceny - lepsze niż konkurencja, profesjonalizm w działaniu - tym bardziej że moja największa przesuwka ma 3,3 m x 2,8 Michalina Walaszczyk (Gniezno - ale działają na terenie Poznania) 606-736-733 PSOczywiście można powołać się na mnie - buduję w Dębogórze k. Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zasieki1 23.12.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2007 Witam! W zwiazku z tym, ze moja sytuacja mieszkaniowa zmienila sie bardzo dynamicznie w ciagu ostatnich kilku dni, mam maly problem. Okazalo sie, ze z przyczyn niezaleznych ode mnie musze rozpoczac budowe swojego nowego domu wiosna 2008 roku, zamiast jesienia 2008. Co gorsza wtedy kiedy powinienem byc w Poznaniu i zalatwiac wszelkie papiery musze pilnie wyjechac na delegacje na 2 miesiace. I stad moje pytanie: Czy mozecie polecic kogos, kto wezmie na siebie zalatweinie pozwolenia na budowe? Dom ma powstac w gminie Tarnowo Podgorne. Mam dzialke i... to wszystko. Chetnie zlece to osobie, ktora moze zostac pozniej kierownikiem budowy itp. Dziekuje z gory za pomoc. Wesolych Swiat - Michal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts