Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

Witam!

W zwiazku z tym, ze moja sytuacja mieszkaniowa zmienila sie bardzo dynamicznie w ciagu ostatnich kilku dni, mam maly problem. Okazalo sie, ze z przyczyn niezaleznych ode mnie musze rozpoczac budowe swojego nowego domu wiosna 2008 roku, zamiast jesienia 2008. Co gorsza wtedy kiedy powinienem byc w Poznaniu i zalatwiac wszelkie papiery musze pilnie wyjechac na delegacje na 2 miesiace. I stad moje pytanie: Czy mozecie polecic kogos, kto wezmie na siebie zalatweinie pozwolenia na budowe? Dom ma powstac w gminie Tarnowo Podgorne. Mam dzialke i... to wszystko. Chetnie zlece to osobie, ktora moze zostac pozniej kierownikiem budowy itp. Dziekuje z gory za pomoc. Wesolych Swiat - Michal

porozmawiaj z właścicielem firmy OLBUD

http://www.olbud.pl niedaleko mnie stawiają kilka domów i budują znajomemu - bez zastrzeżeń

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to kolejny godny polecenia dostawca do kolekcji... z cyklu okna.

Przedstawiciel Oknoplast - Okna z Krakowa

Dostarczyli:

* bramę Krispola

* okna oknoplastu

* drzwi KMT

całość zamontowana zgodnie z wytycznymi (zgrali się z uruchomieniem alarmu)

Fachowo, dobre ceny - lepsze niż konkurencja, profesjonalizm w działaniu - tym bardziej że moja największa przesuwka ma 3,3 m x 2,8

Michalina Walaszczyk (Gniezno - ale działają na terenie Poznania) 606-736-733

PS

Oczywiście można powołać się na mnie - buduję w Dębogórze k. Poznania

Ja też polecam firmę p. Michaliny Walaszczyk z Gniezna. I na etapie oferty i realizacji zamówienia wszystko odbyło się na jak najwyższym poziomie. Na każde pytanie, które zadałem dostawałem wyczerpującą odpowiedź, każda moja wątpliwość została wyjaśniona i rozwiana. Montaż odbył się w wyznaczonym terminie, szybko i sprawnie.

Aha, okna PCV 5 komorowe na profilu (Veka) Awans jednostronnie barwione.

To jeśli już mowa o oknach to polecam również przedstawiciela Oknoplastu z Góreckiej w Poznaniu. Nie było żadnych problemów z zamówieniem montaż sprawny, mimo że trwał cały dzień :) ale to moja wina bo okien tyle mam :). Cenowo też się dogadaliśmy, choć negocjacje trwały długo.

A okna i rolety prezentują się znakomicie.

No to fajnie że są tacy super. Nie trafiłem do nich bo nie musiałem widocznie.

No ale jeśli chcesz się licytować, to ja dostałem ostateczną ofertę z umową e-mailem po 23 :), I wyobraź sobie, że oni również przyjeżdżają do klienta (tak jak przedstawiciele pewnego szeroko reklamowanego w TV banku), są bardzo elastyczni, przechowali mi bramę garażową 2 miesiące, jak czekałem na tynkarzy i tak bym mógł jeszcze wymieniać. Ja z czystym sumieniem mogę ich polecić. Z umowy wywiązali się w 110%.

Generalnie dobrze że są jeszcze tacy wykonawcy.

Witam wszystkich forumowiczow dzaialajacych przy swoich domkach.

Chcialabym polecic wykonawce, pana Zygmunta (siggi&alka), ktory jest zalogowany na tym forum. Ja i moj maz jestesmy bardzo zadowoleni z jego uslug. Tani nie jest, ale zna sie na rzeczy i pracuje od poniedzialu do soboty.

Nie pali ani nie pije, dba o czystosc na budowie :D

Czlowiek orkiestra- robil nam gladzie, lazienke, kladl panele i parkiet. Niedawno wrocil z Niemiec gdzie mial firme budowlana.

Naprawde polecam :)

Pozdrawiam

Witaj.Spróbuj w firmie budowlanej Mytkowski ponoć wszystko załatwiają ale może być problem z dojazdem ja mam działke niedaleko od Ciebie w Dusznikach i był zaklopotany jesli chodzi o drogę że za daleko od jego siedziby,ale kto pyta nie bładzi jak mówią.Pozdrawiiam.

Firmie Mytkowski to chyba się w głowie pomieszało.

Pierwszy telefon gdzie wykonałem to właśnie tam i Pan był wyraźnie ździwiony kto dzisiaj buduje domy szeregowe. Bo on takich nie będzie budował.

Tak więc widać że od przybytku w główce się przewraca.

Krok po kroku i do czarnej listy już nie daleko.

Polecam firmę wykonującą badania geologiczne dla ustalenia warunków gruntowo-wodnych działki pod budowę domu:

firma Grunt Wojciech Gruntmejer, ul Półwiejska 37/13, tel: 061 8533172, kom 602 528037

- taniej niż inni, do których dzwoniłem

- zaraz po badaniach i wstępnych oględzinach makroskopowych (ale przed sporządzeniem pełnej dokumentacji) zgodzili się na rozmowę z projektantem i architektem, co mocno przyspieszyło sprawę mojego projektu

- dotrzymali terminu końcowego na dokumentację, oczywiście pieniądze wzięli po wykonaniu

- po oddaniu całości właściciel był jeszcze gotów na konsultacje z moim projektantem

generalnie jestem bardzo zadowolony, chociaż na początku wybrałem ich tylko dlatego, że nikt inny w tym terminie z polecanych firm się nie podjął :)

sporo rekomendacji które się na tej liście ostatnio pojawily jest dla mnie (subiektywnie) mocno naciąganych. Nie wiem, czy to kogoś wzruszy ale dla porządku przypomnę, że podszywanie się pod zadowolonych klientów tudzież rekomendowanie siebie samego bądź niesprawdzonych wykonawców jest zwyklym oszustwem a osoba która to robi OSZUSTEM.

Większość forumowiczów potrafi, jak sądzę, odróżnić forumowicza-oszusta od zadowolonego z pracy zlecającego niestety pewnie nie wszyscy. Ja sobie takie podejrzane rekomendacje też notuję. W razie czego Czarna Lista czeka i parę innych wątków również. Tak dla zasady.

Gość Gosc_gość

No tu to masz racje, może wystarczającym miernikiem polecającego jest ilość postów na forum ??

Np. jak ktoś polecający ma 1-10 postów to wiadomo, że to jest ewidentny nieuczciwy spam,

albo może ktoś siebie sam poleca, albo też znajomego.

Poza tym warto też czasem prześwietlić posty polecającego, żeby się upewnić co do jego intencji.

Po postach można stwierdzić od razu, czy gość poleca z doświadczenia

czy też gość nic innego na forum nie robi tylko spamuje