Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Polecam:

1. Instalacje c.o. c.w.u. kan. podłogówka, geberity, piece (Viessmann) - Maciej Ryster (Rokietnica) - 508 228 173 - u mnie wykonał wszystko powyższe (już 3 lata mijają) i wszystko w najlepszym porządku, szybko, dobrze i wtedy była dobra cena. Do dziś mam świetny z nim kontakt, jak mam jakiś problem pytania to zawsze jest pomocny.

2. Okna - firma A.M.B. http://www.amb.com.pl - na owe czasy najlepsza cena i jakość okien super (profile FORIS) do dziś bez zarzutu. Szybki montaż. Drobne problemy z roletami ale to ich podwykonawcy zawalili naprawę.

3. Kominek - Firma Prapol z ulicy Obornickiej http://www.prapol.com.pl. - bez zarzutu.

4. Kowalstwo artysyczne - http://www.kowalstwo.poznan.pl - może super tani nie jest ale za jakość i pomysł trzeba zapłacić bo garażowym spawaczom za inwencję w wykonaniu balustrady podziękowałem mimo że była to połowa ceny

5. Cieśla - Wojciech Pawlus (domowy 8676797 - komórki wtedy nie miał - okolice Skórzewa) - uczciwy i pracowity

6. Płytki i nie tylko (ogólnie wykończeniówka) - Waldemar Koniuszy - 501 352 990 (Rokietnica) - wysoka jakość (bardzo dużo u mnie rzeczy zrobił) i wiem że na ten rok terminów już nie ma bo coś potrzebowałem

Z doświadczeń moich przy okazji nie polecam:

1. Ostatnio szklarz z Tarnowa Podgórnego -661 857 267(ma też zakład w Kaźmierzu) - 4 miesiące robił drzwi, fuszerka i jeszcze narzeka że musi jeździć do mnie i go to kosztuje. - zdecydowanie odradzam chyba że ktoś chce antyrame zrobić u niego.

2. Architekt - Kobryński Paweł 609 477 009 (Podolany)- adaptacja projektu - tragedia - zmiana kąta dachu według jego rysunków spowodowała że krokiew narożna przechodziła centralnie przez komin. W ramach rekompensaty zaproponwał projektowanie wnętrz :) ! Wole nie wiedzieć jakby to wyglądało.

3. Marmur układanie stopni na betonowych schodach - tylko numer tel. 502 198 967 - pocieli kable w ścianie gumówką - odważyli się zaproponować jeden stopień z innego nieco marmuru bo akurat się skończył - sam nie wierzyłem co słyszę. :)

4. ...znalazło by się paru jeszcze do ponarzekania ale to znajomi :) więc nie będę wymieniał (odradzam wykonastwo po znajmości (lub rodzina)... potem nawet opier... nie można chyba że macie pewniaka ) tylko ogólnie może będą czytali i jakieś wyrzuty sumienia ich najdą :)

- dekarz - nie zbyt sympatyczny, niedociągniecia

- elektryk - bardzo symapytyczny ale nie skończył wszystkiego i zdjęć się nie mogę doprosić

Pozdrawiam i życzę powodzenia wszytskim budującym ja mam już to za sobą choć teraz szukam wykonawcy frontowego ogrodzenia z klinkieru. Mam 4 firmy do wyboru, czekam na ostateczne oferty. Po fakcie podzielę się doświadczeniami.

Warci są tego aby umieścić ich na białej liście wielkopolski. Znają się na swojej robocie a i bez tej "reklamy" mają pełno zleceń. Pełen profesjonalizm w budowie dachu. Swoją pracę traktują jak nowe wyzwanie i doświadczenie a nie jak coś co trzeba odpękać.

CIESIELSTWO I DEKARSTWO

RADZIEJEWSKI JANUSZ

509400929

CZESC WSZYSTKIM - TYM RAZEM NIE Z PYTANIEM O WYKONAWCóW A Z GORąCYM POLECENIEM.

JESLI MACIE TEREN DO POSPRZATANIA, ZAGRABIENIA, KOPANIA ETC. - TO GORąCO POLECAM SPółDZIELNIę TAJEMNICZY OGRóD.

JEST TO GRUPA LUDZI BIEDNYCH, BEZDOMNYCH CZęSTO - LUB ZAGROZONYCH EKSMISJą, BEZROBOTNYCH - KTóRZY POPRZEZ AKTYWIZACJę SPOłECZNą MAJą SZANSę NA POWRóT DO NORMALNEGO ZYCIA.

A CO NAJWAZNIEJSZE - WYKONUJą WSZELKIE PRACE BARDZO SOLIDNIE, Są ZDETERMINOWANI W DZIAłANIU, CENY MAJą NORMALNE, NIE PRACUJą " NA CZARNO " TYLKO Są ZRZESZENI W SPółDZIELNI SOCJALNEJ. Są ZAPRZECZENIEM "CWANIACTWA" - NA KTóRE CO RUSZ SIę NAPOTYKAMY.

A CO NAJWAżNIEJSZE - POMAGAJąC IM- DAJąC IM PRACE - POMAGAMY IM ZYC GODNIE.

GORACO POLECAM - OSOBA DO KONTAKTU - "KOORDYNATOR " ANNA PAWłOWICZ 604 406 895

http://www.ekonomiaspoleczna.pl/files/ekonomiaspoleczna.pl/public/Atlas_dobrych_praktyk/19AtlasDobrychPraktyk_CIS_Piatkowo.pdf

/.../ od dwóch dni przeprowadzamy szybką akcję kompletowania urządzeń łazienkowych i ceramiki :D

w moim - jak zwykle przy wybieraniu czegokolwiek - "konkursie ofert" brało udział sześciu dostawców z całej polski, ale absolutnie rewelacyjny pod każdym względem okazał się Pan z..... Poznania :D :D :D

jest: 1) to co sobie wybrałam z katalogów 2) dostarczone w ciągu dwóch dni 3) fachowe doradztwo 4) rewelacyjnie cenowo w porównaniu do pozostałych oferentów 5) i poszedł ze mną do samochodu trzymając parasol żeby mi Dziecko nie zmokło :D :D

uwaga - namiar: Norbert Jankowski, tel. 790-40-60-65, http://www.lazienka-netto.pl

powołujcie się na muriel, niech wie, że doceniam Jego usługi :wink: :wink: :wink:

[quote name="muriel"

/.../ od dwóch dni przeprowadzamy szybką akcję kompletowania urządzeń łazienkowych i ceramiki :D

w moim - jak zwykle przy wybieraniu czegokolwiek - "konkursie ofert" brało udział sześciu dostawców z całej polski, ale absolutnie rewelacyjny pod każdym względem okazał się Pan z..... Poznania :D :D :D

jest: 1) to co sobie wybrałam z katalogów 2) dostarczone w ciągu dwóch dni 3) fachowe doradztwo 4) rewelacyjnie cenowo w porównaniu do pozostałych oferentów 5) i poszedł ze mną do samochodu trzymając parasol żeby mi Dziecko nie zmokło :D :D

uwaga - namiar: Norbert Jankowski, tel. 790-40-60-65, www.lazienka-netto.pl

powołujcie się na muriel, niech wie, że doceniam Jego usługi :wink: :wink: :wink:

Tez u nich kupowalem kociol kondensacyjny, wanne itd. Polecam. Cenny niskie i przyjemna, rzetelna obsluga.

pozdr. fred-Swarzedz

Pana Krzysztofa firma Ciesielska tel. 603 44 44 34 dach wykonany bez zarzutów solidnie i fachowo. BARDZO SŁOWNY I DOTRZYMUJE TERMINÓW NIE BIERZE ZALICZEK

Skorzystałam i naprawdę polecam - dodam jeszcze tylko, że ekipa bardzo sprawnie i szybko wykonuje swoją pracę - u mnie ciesielka zrobiona w cztery dni.