aniaitomek 10.06.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Szukam osoby do wykonania projektu dwóch niedużych łazienek... Mam wizję, kocepcję, wybrane płytki, kolory, styl, rozmieszczone sprzęty, chodzi mi odopracowanie i przelanie tego na papier i uzyskanie szegółowego projektu, który będzie podstawą pracy płytkarza. Nie musi być profesonalista z biura projektowego... Budowa Poznań proponuje przejsc sie np do cermagu,tam mają projektantki które doradzają i pewnie takie rzeczy też robią (choć pewnie nie za darmo...) tak, znam tę opcję, prawie w każdym sklepie z płytkami mają ofertę wykonania projektu łazienki, pod warunkiem, że zakupi się płytki w tym sklepie...,a ja nie chcę sie tak ograniczać... moje płytki będą prawdopodobnie pochodziły z trzech różnych miejsc... Ja 'chętnie' zapłacę... tylko nie takie kwoty, jakie żądają biura projektowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.06.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Szukam osoby do wykonania projektu dwóch niedużych łazienek... Mam wizję, kocepcję, wybrane płytki, kolory, styl, rozmieszczone sprzęty, chodzi mi odopracowanie i przelanie tego na papier i uzyskanie szegółowego projektu, który będzie podstawą pracy płytkarza. Nie musi być profesonalista z biura projektowego... Budowa Poznań proponuje przejsc sie np do cermagu,tam mają projektantki które doradzają i pewnie takie rzeczy też robią (choć pewnie nie za darmo...) tak, znam tę opcję, prawie w każdym sklepie z płytkami mają ofertę wykonania projektu łazienki, pod warunkiem, że zakupi się płytki w tym sklepie...,a ja nie chcę sie tak ograniczać... moje płytki będą prawdopodobnie pochodziły z trzech różnych miejsc... Ja 'chętnie' zapłacę... tylko nie takie kwoty, jakie żądają biura projektowe... Ja mam projekt z IBERO na Obornickiej i nic za niego nie płaciłem, a płytek też nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 10.06.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja mam projekt z IBERO na Obornickiej i nic za niego nie płaciłem, a płytek też nie kupiłem Jak to zrobiłeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.06.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja mam projekt z IBERO na Obornickiej i nic za niego nie płaciłem, a płytek też nie kupiłem Jak to zrobiłeś??? Normalnie, żona się umówiła z projektantką, było 1 spotkanie, po jakimś czasie 2 spotkanie w celu omówienia projektu i ewentualnych zmian. Po tygodniu dostaliśmy gotowy projekt na maila, a po kolejnych 3 dniach szczegółową wycenę płytek. To wszystko. To było jakieś 3 miesiące temu - może teraz zmienili zasady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniaitomek 10.06.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Domniemam, ze projekt był robiony w oparciu o płytki dostępne w salonie, czy nie? Spotkałam się w innych sklepach z zasadą, ze dopóki nie kupi się płytek nie dostaje się projektu, albo płaci się za projekt, a jeśli zakupi się płytki, to koszt projektu jest zwracany... Ciekawy, ten twój przypadek, muszę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 10.06.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Domniemam, ze projekt był robiony w oparciu o płytki dostępne w salonie, czy nie? Spotkałam się w innych sklepach z zasadą, ze dopóki nie kupi się płytek nie dostaje się projektu, albo płaci się za projekt, a jeśli zakupi się płytki, to koszt projektu jest zwracany... Ciekawy, ten twój przypadek, muszę sprawdzić. Namiar na tą projektantkę poszedł na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
freak 10.06.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 WitamMożecie polecić ekipę od ociepleń z okolic Czerwonaka Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 11.06.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Moge z czystym sumieniem polecic firme Okna Slowinscy. Kupilem u nich okna drewniane meranti. Cena nie do pobicia, jakosc tez dobra. Montaz punktualny i dokladny. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koleś2 11.06.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 szukam solidnej firmy kominki PoznańJeśli ma ktoś sprawdzoną, godną polecenia firmę proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herman 16.06.2009 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 szukam solidnej firmy kominki Poznań Jeśli ma ktoś sprawdzoną, godną polecenia firmę proszę o namiary. Przyłączam się do zapytania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 18.06.2009 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Zaczynamy! Projekt Willa Wiktoria z Archonu. Czas startu - teraz. Zatem jezeli mozecie polecić sprawdzone firmy i fachowców na początek to chetnie skorzystamy. Budowa to Potasze koło Owińsk a na początek potrzebujemy Kierownika budowy, ogrodzenie tymczasowe (133 mb z bramką) i namiary na firmę budowlaną od fundamentów. Kazda oferta i pomoc mile widziana. Pozdrawiamy Aga i Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 19.06.2009 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 ogrodzenie tymczasowe (133 mb z bramką) i namiary na firmę budowlaną od fundamentów. Z ogrodzeniem tymczasowym to są cyrki. Siatka leśna to nie problem, masz kilka firm do wyboru, ale ponoć najtaniej jest w Luboniu ( nazwy nie pamiętam chyba Siatex ), oraz po drodze do Ciebie jadąc z Poznania ( Koziegłowy/Czerwonak po lewej stronie w domu jednorodzinnym ). Co do drewna/stepmli/palików to masakra. Lasy Państwowe mają monopol na nowe, i nie kupisz nigdzie indziej, niż w LP za cenę urzędową, lub na wolnym rynku "przechodzone". W tym tygodniu obdzwoniłem chyba większość tartaków i składnic drewna i nie mają nic ciekawego, a jeśli już mają to w cenach bandyckich. Hitem był Pan, do którego zadzwoniłem z planszy reklamowej rozwieszonej w całej Wlkp o stemplach budowlanych ( numer 880 lub 888xxxxxx ) i powalił mnie ceną 8,5zł/szt o długości 2,4-2,7m W tym miejscu wypada mi zaznaczyć, że miałem ofertę obrobionego krawędziaka 10x10 o długości 3metry z jednego z tartaków za cenę 9zł. Dogadałem się z leśniczym i jak będzie ciął "papierówkę" to coś mi tam odłoży, ale trzeba czekać, bo to są odpowiednie harmonogramy cięć ( ale mi się nie spieszy ). Tak czy owak życzę powodzenia i nie daj się naciąć, taki słupek nie powinien kosztować więcej nić 5-6zł. ps Tak sobie myslę, że chyba przejadę się na jakieś nowobudowane osiedle domków jednorodzinnych i popytam czy ktoś nie chce odpsrzedać stempli. Dla porównania w łodzkim, małopolskim, pomorskim takie stemple można kupić 3,5-5zł /szt 2,7-3m długości. Ta nasza "kochana Wielkopolska" jest [cenzura] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mowaleria 19.06.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 macjoan Nowy postWysłany: Pią, 19 Czerwiec 2009 15:24 Temat postu: Stemple i siatka tymczasowa Odpowiedz z cytatem Witam Mam do sprzedania około 70 stempli budowlanych (ok. 2,8 m) oraz kilkanaście krótszych (ok. 2 m). Poza tym dwie rolki siatki tymczasowej (myśliwskiej) po 50 mb. Jedna nowa, nieużywana, druga zdemontowana z prowizorycznego ogrodzenia. Cena do dogadania. Gratis dorzucę dwa pęczki drutu wiązałkowego . W razie potrzeby mogę pomóc z transportem. To znalazłam na forum WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY: KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 19.06.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 ile kosztuje wykonanie ogrodzenia z siatki zielonej na pełnej podmurówce?co do ogrodzenia tymczasowego to przestrzegam przed jakimś wielokopolskim budowniczym ogłaszającym się na allegro, koleżance na 800m2 działkę wycenił ogrodzenie tymczasowe na chyba 2000zł doradzxając masywną bramę wjazdową itp, co dla laika może wydawać się rozsądne ...dla mnie masakra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 19.06.2009 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 To znalazłam na forum WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY: KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ Dziękować ładnie! Już nawet napisałem PW i mam nadzieję że rozwiązanietego, jakże palącego problemu będzie pozytywne. MAJCHAL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andy4you 22.06.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No to coś nowego. Mam dwóch znajomych, którzy mają zrobione elewacje przez firmę Alles i tak się nasłuchałem, że jesli będe robił to tylko z nimi. A teraz piszecie coś takiego Powiem tak: widziałem ich robotę jakiś rok/dwa temu. Wszystko REWELACJA, choć mówię od razu, że nie wdawałem się w drobiazgi, tylko patrzyłem jak gość-amator. Teraz mam już większą wiedzę i patrzyłbym pewnie inaczej. Niech wypowiedzą się inni, ja w związku z tym co tu piszą i kiedyś tam widziałem nie zajmuję stanowiska jak będziesz robił elewację w np w Sto,to zapytaj czy polecają firmę Alles To samo jak bedziesz kupował materiały w Elbau w Poznaniu - tam też znaja Alles i mozna zapytać, czy ich polecają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 22.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ile kosztuje wykonanie ogrodzenia z siatki zielonej na pełnej podmurówce? co do ogrodzenia tymczasowego to przestrzegam przed jakimś wielokopolskim budowniczym ogłaszającym się na allegro, koleżance na 800m2 działkę wycenił ogrodzenie tymczasowe na chyba 2000zł doradzxając masywną bramę wjazdową itp, co dla laika może wydawać się rozsądne ...dla mnie masakra Ogrodzenie ma stać siła woli i udawać że coś chroni, i kosztować jak najmniej nic więcej hi hi hi Przynajmniej ja tak uważam, bo jak złodziej będzie chciał wejśc na plac budowy to żadne kraty go nie powstrzymają. Piszesz 2000zł, ?!!!????!!!! Ja muszę ogrodzić coś około 180mb płotu i nie mam zamiaru zapłacić więcej niż 800zł na gotowo licząc wszelkie koszty typu: transport, robota. Jak na razie jestem temu bliski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 22.06.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ależ podejście mamy bardzo podobne, uważam,że to naciąganie nieświadomych rozpoczynających budowę, niestety naciągacz trafi się zawsze i będzie nawijać makaron na uszy jak trzeba zrobić żeby było solidnie, nie uświadamiając,że takie ogrodzenie nie musi miec np bramy wjazdowej w ogole, u nas zamykała się sama siatka na kawałek drutu, zresztą w połowie roku i tak już trzeba było zdjąć jak większe transporty wjeżdżały a potem jak zaszęlismy murowac ogrodzenie..zbędny wydatek, który nas kosztował w sumie chyba 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.06.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 ależ podejście mamy bardzo podobne, uważam,że to naciąganie nieświadomych rozpoczynających budowę, niestety naciągacz trafi się zawsze i będzie nawijać makaron na uszy jak trzeba zrobić żeby było solidnie, nie uświadamiając,że takie ogrodzenie nie musi miec np bramy wjazdowej w ogole, u nas zamykała się sama siatka na kawałek drutu, zresztą w połowie roku i tak już trzeba było zdjąć jak większe transporty wjeżdżały a potem jak zaszęlismy murowac ogrodzenie..zbędny wydatek, który nas kosztował w sumie chyba 700zł Ogrodzenie ?? jakie ogrodzenie ?? a po jaką chol.... ogrodzenie ? Ja do tej pory nie wydałem nic na ogrodzenie Oo, nie tak do końca .... mam ogrodzone miejsce, w którym składuję śmieci, żeby nie latały po działce, taki kojec 4m x 4m wysoki na 1,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majchal 22.06.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2009 No to jesteś szczęściarzem. Ja jeszcze nie zacząłem nic robić na działce, a juz mam rozjechaną samochodem ( koleiny z głotem ) ziemię, rozwalone kamienie graniczne, wywalony znacznik i pół przyczepu gruzu. Ot tak po prostu fajny sąsiad.Ogrodzenie nie będzie pancerne, ale ma po prostu mówić: "tu jest moja ziemia, nie wchodzić". Taka siatka leśna ma działać psychologicznie, bo na pewno nie fizycznie nie da rady zatrzymać sąsiada dupka, czy złodziejaps nie wiem czy nawet jak chcesz ubezpieczyć działkę/budowę to ubezpieczyciel nie wymaga ogrdzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts