rocky0973 23.06.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Z ogrodzeniem tymczasowym to są cyrki. Dzieki za wszystkie informacje na temat ogrodzenia tymnczasowego. Naprawde warto na tym forum zasiegnac "języka" bo okazuje sie ze: ogrodzenie tymczasowe nie jest obowiązkowe (a tak wielu twierdzi) ze ceny, które firemki podaja są złodziejskie (21 za mb) i że jak już można o wiele wiele taniej takie ogrdzenie postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.06.2009 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2009 Z ogrodzeniem tymczasowym to są cyrki. Dzieki za wszystkie informacje na temat ogrodzenia tymnczasowego. Naprawde warto na tym forum zasiegnac "języka" bo okazuje sie ze: ogrodzenie tymczasowe nie jest obowiązkowe (a tak wielu twierdzi) ze ceny, które firemki podaja są złodziejskie (21 za mb) i że jak już można o wiele wiele taniej takie ogrdzenie postawić. przestrzeganie ograniczenia prędkości tez jest obowiązkowe, a jakie jest życie każdy wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 24.06.2009 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2009 No ,ale z tym brakiem obowiązku ogrodzenia budowy to chyba nie do końca prawda , kiedyś wyczytałem gdzieś w gazecie z paragrafami ze ogodzenie budowy jest wymagane tak jak powieszenie tablicy informacyjnej i jak sie trafi czubek urzędas to mogą być kary , na szczeście żadko sprawdzają z gminy place budowy , ja ogrodziłem siatką i jak na razie tak zostanie bo kasy zbraknie na ładny płocik a jednak mieszkać bez płota to jakoś mi nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 25.06.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 ależ podejście mamy bardzo podobne, uważam,że to naciąganie nieświadomych rozpoczynających budowę, niestety naciągacz trafi się zawsze i będzie nawijać makaron na uszy jak trzeba zrobić żeby było solidnie, nie uświadamiając,że takie ogrodzenie nie musi miec np bramy wjazdowej w ogole, u nas zamykała się sama siatka na kawałek drutu, zresztą w połowie roku i tak już trzeba było zdjąć jak większe transporty wjeżdżały a potem jak zaszęlismy murowac ogrodzenie..zbędny wydatek, który nas kosztował w sumie chyba 700zł Z ogrodzeniem budowy są kwestie: - tymczasowe ogrodzenie - nie trzeba pozwolenia + nie boli jak trzeba rozwalić je jak ma wjechać jakiś większy sprzęt na budowę - w łątwy sposób można to załatać, - stałe - tu już jest papierologia - pozwolenie (ważne jeśli jest droga), pozwolenie na zajęcie pasa drogowego itp. Nie wspomne o tym, że trzeba tez spisać umowę z sąsiadami o płot (tak na wszelki wielki). A propos kosztów. Ja robiłem całe ogrodzenie (ok 100mb) sam i wyszło mnie to ok. 500 zł. Jest z tym trochę latania i zachodu ale da radę. Orientacyjne koszty - 40 palików - ok 80 zł - 100mb siatki leśnej - 300 (bez faktury) - wypożyczenie świdra glebowego - 60 zł/dobę - benzyna, olej, gwoździe (można użyć pistoletu tapicerskiego) do montażu siatki - 120zł. Nie przeszkodzi to potencjalnemu złodziejowi w rabunku ale przynajmniej nie ułatwi. Ponadto tak sie składa, że jak coś jest ogrodzone to jednak inaczej sie do tego podchodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 25.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2009 A możecie się z tą rozmową przenieść na GRUPĘ bo to chyba nie bardzo w temacie:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rocky0973 26.06.2009 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam starszyznę z doświadczeniami - zaczynam budowę w Potaszach gm. Czerwonak i potzrebuję namiarów na sprawdzonych kierowników budowy. Dodatkowo przydałoby się parę kontaktów na polecane przez Was firmy od fundamentów. Przy okazji pytanko - jak to jest kupujecie materiał sami a firmie placicie za robociznę czy bierze sie od nich wszystko? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmz 26.06.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2009 Witam serdecznie!!!Proszę o polecenie firmy która buduje domki w Poznaniu i okolicy- stan min. deweloperski, a najchętniej całość. Szukałem po forach ale szału nie ma... Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalirov 02.07.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 Skoro biała lista, to chciałbym polecić ekipę p. Andrzeja (603-613-479). Zajmują się tynkami maszynowymi na Poznań i okolice, polecił ich mój dobry kolega - nie żałuję. Terminowość, bardzo fachowa robota, ściany właściwie gotowe do malowania - równe i proste, zostawiają po sobie porządek! i cena jaką uzgodniliśmy po oględzinach wyszła przy odbiorze nawet niższa, bo powiedzieli że tak się miło u mnie robiło, że i cene obniżyli, byłem mile zaskoczony, polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek-poznan 03.07.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witajcie-Poszukuję firmy (w miarę taniej) sprzedającej i montującej szamba w okolicach Borówca czy Kamionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bortek79 03.07.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Witajcie- Poszukuję firmy (w miarę taniej) sprzedającej i montującej szamba w okolicach Borówca czy Kamionek Hej! Polecam firmę Fach-bet z Bugaja i kontakt z Panem Stempuchowskim (605 302 305). Szamba montują w całej Wielkopolsce a nawet i poza nią. Da się dogadać co do ceny. Sam montaż terminowo i bardzo sprawnie (2,5h od od wykopania po zasypanie z przerwą na kawę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draco-terra 04.07.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2009 witam, zwracam się z ogromną prośbą o podesłanie na maila namiarów na sprawdzone ekipy zajmujące się pracami wykończeniowymi - gładzie szpachlowe, wylewka betonowa, zabudowa z płyt GK, montaż płytek i reszta prac wykończeniowych.. obecnie na budowie mamy czwartą ekipę i już sił brak... pierwsza ekipa budująca pod klucz zniknęła nam na 2 miesiące i cały czas zwodzili, że będą od nast tygodnia, druga okradała z materiału i to tak konkretnie, trzecia chodziła zalana już od rana a czwarta-obecna weekend zaczyna od czwartku i kończy w poniedziałek... normalnie wiekszych pechowców od nas chyba nie ma... domek 130 m budujemy od marca zeszlego roku a plany byly na zamieszkanie w czerwcu pospisywałam sobie stad trochę numerów ale jeśli ktoś mógłby też od siebie coś wrzucić będę bardzo wdzięczna miejsce budowy to Ceradz Kościelny - gm. Tarnowo Podgórne - 20 km od Poznania A wszystkim budującym życzę by nie doświadczyli naszej przeprawy budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
draco-terra 05.07.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 w ramach rewanżu mogę polecić zainteresowanym na priv taniego stolarza - w porównaniu z innymi zapłaciłam o ok 6-7 tysiecy mniej na całej zabudowie - fotek niestety nie posiadam póki co, ponieważ kuchnia czeka u niego na odbiór, dopóki nie uporamy się z wykończeniówką, ale on dysponuje swoimi fotkami jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 06.07.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witajcie- Poszukuję firmy (w miarę taniej) sprzedającej i montującej szamba w okolicach Borówca czy Kamionek Hej! Polecam firmę Fach-bet z Bugaja i kontakt z Panem Stempuchowskim (605 302 305). Szamba montują w całej Wielkopolsce a nawet i poza nią. Da się dogadać co do ceny. Sam montaż terminowo i bardzo sprawnie (2,5h od od wykopania po zasypanie z przerwą na kawę ) nie chcę spamować na tej liście, ale jak to firma z Bugaja (droga na Gniezno) to lubi sie bardzo wysoko otwierać z ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliżniątrodzice 06.07.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Malarz pokojowy DOSKONAŁY pilnie poszukiwany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 07.07.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Szukam ekipy od ocieplenia poddasza, i od ocieplenia elewacji. Macie jakieś sprawdzone ekipy?? Liczę na pomoc:-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tokas 07.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2009 Sebastian Rybak polecany na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka1 08.07.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Pan Rybak ma długie terminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joaz 08.07.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Szukam ekipy od ocieplenia poddasza, i od ocieplenia elewacji. Macie jakieś sprawdzone ekipy?? Liczę na pomoc:-))) Pan Michal też sprawdzony na forum . Namiary podam na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabrzoza 08.07.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 witam! czy może ktoś polecić ODPOWIEDZIALNĄ I SPRAWDZONĄ ekipę od wewnętrznych tynków maszynowych? z góry dziękuję starszyźnie za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikapl 08.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Mogę polecić ekipę do ocieplania poddaszy i malowania nr 503350764. Również wykonują ocieplenia domów. Jako, ze ekipa nie jest z Poznania to ceny konkurencyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts