Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WIELKOPOLSKA- biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Poszukuję dobrego i niedrogiego fachowca lub ekipę do szpachlowania płyt karton-gips w domku 103m2 oraz kładzenia glazury w Gowarzewie.

Piotr- 509-47-26-39

U nas robił całą wykończeniówkę i z tego co wiem u innych forumowiczów także.

Ciekawe i zabawne!!!

To właśnie z p. Piotrem jestem umówiona na zrobienie dwóch łazienek od chyba początku czerwca jeśli nie maja.

Raz przesuwaliśmy termin na jego prośbę o 2 tyg.

Miał zacząć dziś.

W ubiegły piątek poinformował mnie (bo do niego zadzwoniłam), że "jego współpracownik WŁAŚNIE TEGO DNIA powiedział, że wyjeżdża do Irlandii i że on sam musi dokończyć jego robotę i może zacząć u nas najwcześniej za 3 tyg.!!!!"

Dodał, że "może polecić innego kolegę, który ma te same stawki".

I owszem spotkaliśmy się z kolegą, ale kolega MA INNE STAWKI, OcZYWIŚCIE WYŻSZE i może robić u nas tylko popołudniami. Pan Piotr miał ze swoim innym kolegą kwestię stawek wyjaśnić i od soboty nie raczył się odezwać.

Poza tym w trakcie rozmowy z kolegą wynikło, że opóźnienie p. Piotra nie jest kwestią nieoczekiwanego i nagłego zbiegu okoliczności, które miały rzekomo nastąpić w piątek, tylko sytuacją, o której p. Piotr od jakiegoś czasu wiedział i tylko nie wiem na co czekał.

Gdybyśmy nie zadzwonili do niego w piątek, to czekalibyśmy dziś na niego na budowie!!!!

O finale sprawy na pewno poinformuję.

Witam,

Poszukuję dobrego i niedrogiego fachowca lub ekipę do szpachlowania płyt karton-gips w domku 103m2 oraz kładzenia glazury w Gowarzewie.

Piotr- 509-47-26-39

U nas robił całą wykończeniówkę i z tego co wiem u innych forumowiczów także.

Ciekawe i zabawne!!!

To właśnie z p. Piotrem jestem umówiona na zrobienie dwóch łazienek od chyba początku czerwca jeśli nie maja.

Raz przesuwaliśmy termin na jego prośbę o 2 tyg.

Miał zacząć dziś.

W ubiegły piątek poinformował mnie (bo do niego zadzwoniłam), że "jego współpracownik WŁAŚNIE TEGO DNIA powiedział, że wyjeżdża do Irlandii i że on sam musi dokończyć jego robotę i może zacząć u nas najwcześniej za 3 tyg.!!!!"

Dodał, że "może polecić innego kolegę, który ma te same stawki".

I owszem spotkaliśmy się z kolegą, ale kolega MA INNE STAWKI, OcZYWIŚCIE WYŻSZE i może robić u nas tylko popołudniami. Pan Piotr miał ze swoim innym kolegą kwestię stawek wyjaśnić i od soboty nie raczył się odezwać.

Poza tym w trakcie rozmowy z kolegą wynikło, że opóźnienie p. Piotra nie jest kwestią nieoczekiwanego i nagłego zbiegu okoliczności, które miały rzekomo nastąpić w piątek, tylko sytuacją, o której p. Piotr od jakiegoś czasu wiedział i tylko nie wiem na co czekał.

Gdybyśmy nie zadzwonili do niego w piątek, to czekalibyśmy dziś na niego na budowie!!!!

O finale sprawy na pewno poinformuję.

fachowcy od siedmiu boleści :wink:

szkoda, że umiejętność i dobra cena rzadko idzie w parze ze słownością i kulturą ....

Ja mogę polecić ekipę od dachu (namiary miałem z tego forum)

cieśla dekarz p.Tomasz 600 278 128

Robili u mnie dach "na gotowo" (więźba, dachówka, okna, rynny).Robota wykonana solidnie i dokładnie a do tego posprzątali po sobie... :D kierownik budowy też nie miał zastrzeżeń.

ps. nadal poszukuję dobrej ekipy od tynków maszynowych, będę wdzięczny za namiary... :lol:

mogę ci polecić od ręcznych.... połowa roboty robiona to mogę dać namiary :)

Ja mogę polecić ekipę od dachu (namiary miałem z tego forum)

cieśla dekarz p.Tomasz 600 278 128

Robili u mnie dach "na gotowo" (więźba, dachówka, okna, rynny).Robota wykonana solidnie i dokładnie a do tego posprzątali po sobie... :D kierownik budowy też nie miał zastrzeżeń.

ps. nadal poszukuję dobrej ekipy od tynków maszynowych, będę wdzięczny za namiary... :lol:

mogę ci polecić od ręcznych.... połowa roboty robiona to mogę dać namiary :)

poproszę o te namiary , co prawda mam już wstępnie umówioną ekipę na maszynowe ,ale nigdy nic nie wiadomo... :) lepiej mieć zawsze coś w zanadrzu.... z góry dziękuję

Witam,

Witaj. Mogę polecic sprawdzoną ekipę zresztą znaną już na forum. Jeżeli jesteś nadal zainteresowana podam namiary na priv.

Pozdrawiam :)

Witam,

Witaj. Mogę polecic sprawdzoną ekipę zresztą znaną już na forum. Jeżeli jesteś nadal zainteresowana podam namiary na priv.

Pozdrawiam :)

Hej

A czemu na priv? :roll:

Po to jest przecież forum a zwłaszcza nasza Biała Lista, żeby zapodać na niej sprawdzone kontakty... :p

A ja polecam pana którego wprawdzie znalazłem buszując w Panoramie Firm, ale przypominam sobie, że gdzieś, ktoś też go polecał:

Badania geotechniczne

Wojciech Gruntmejer

Półwiejska 37/13

061 8533172

Wywiad cenowy pokazał, że ma niskie ceny, nie miał terminów na "za miesiąc", gdy miał wstępne wyniki, skontaktował się ze mną i telefonicznie je przedstawił (wraz z radami co do posadowienia budynku), cała kasa płatna przy odbiorze dokumentacji (a nawet po, bo wysyłał mi ją pocztą).

Jestem z niego zadowolony i przy budowie drugiego domu wziąłbym go ponownie.

Polecam p. Witolda Szczepaniaka ("LA-BUD" Usługi Laborat.-Budowlane, os. Rusa 121/13, tel. 691 771 169 lub 605 552 539). Bada poziom zagęszczenia (taka sonda stożkowa) ułożenia piasku.

Ja skorzystałem i przynajmniej śpię spokojniej przed wylaniem chudego betonu. Po badaniu dostałem także wydruk.

Witam serdecznie,

(post wysłałem najpierw pomyłkowo na grupę wyżej w hierarchii; tutaj powtórka)

może i było, ale nie mogę w wyszukiwarce Forum znaleźć

Szukam solidnego stolarza zajmującego się zabudową wnęk - chodzi mi o trzy szafy

Jakoś nie mam przekonania do Komandora itp

Jeśli macie kogoś sprawdzonego, to bardzo poproszę o namiary

pozdrawiam

Rafał

Witam wszystkich,

jestem na etapie szukania dobrych i w rozsadnej cenie okien drewnianych - czy ktos z forumowiczow moglby polecic jakas sprawdzona firme?

I drugie pytanie o wykonawce elewacji z cegly (sciana typu mur pruski - cegla, sciana, drewno).

Dziekuje i pozdrawiam !!!

Jezeli chodzi o okna drewniane, to ja jestem zadowolony z Slowinskich. (http://www.slowinscy.pl).

A ja polecam pana którego wprawdzie znalazłem buszując w Panoramie Firm, ale przypominam sobie, że gdzieś, ktoś też go polecał:

Badania geotechniczne

Wojciech Gruntmejer

Półwiejska 37/13

061 8533172

Wywiad cenowy pokazał, że ma niskie ceny, nie miał terminów na "za miesiąc", gdy miał wstępne wyniki, skontaktował się ze mną i telefonicznie je przedstawił (wraz z radami co do posadowienia budynku), cała kasa płatna przy odbiorze dokumentacji (a nawet po, bo wysyłał mi ją pocztą).

Jestem z niego zadowolony i przy budowie drugiego domu wziąłbym go ponownie.

Mogę sie pod tym podpisać, też korzystaliśmy z usług pana Gruntmejera. Cena rzeczywiście konkurencyjna, wszystko załatwione jak w opisie powyżej. Polecam.